Gå til innhold

Jordmaur, Eitermaur, Pæssmaur :-)


Rune Stokkebekk

Anbefalte innlegg

Voldsomme mengder i Oslo-området på varme, vindstille dager for tiden. Hold utkikk etter store ansamlinger med svaler og måker i lufta. De gasser i seg både små og store maur som svermer i tusentalls. Jeg har også sett de utover ettermiddag/kveld. På tide å fiske litt i marka igjen for de som har mulighet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur og besøkte familien i nordre del av oslo i dag, og det var startet sverming av maur i dag. Svarte i to forskjellige størrelser. Små str 16/18 og store str 12 sånn ca.

Tror hovedtyngden vil komme i morgen. Lov å håpe at de drøyer det en dag eller to, så det timer med helgen her hjemme..?

Endret av Truls H. Johnsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En god del maur på romeriksåsen også.

Svart størrelse 14-16 ish. Hadde selvfølgelig kun en god imitasjon av denne som jeg klarte å ryke på første kastet, resten av maura i boksen ligna ikke stort og fisken tok de heller ikke, selv om de garantert så flua, fiska med 6x FC spiss også.

Var vakfest, men klarte altså å blanke.

Nå er det frem med stikka å mekke maur for nytt forsøk i morgen!

 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
14 timer siden, Truls H. Johnsen skrev:

Ble litt lang i maska når jeg traff på denne mauren i dag. Den hadde slått seg ned på frontruta, så da måtte jeg prøve å få tatt et bilde.

 

Når man ser en slik maur, så forstår man hvorfor en maur med bakkropp av UV-resin over litt bindetråd og Body Quill fisker bra. Bindetråder og Body Quill finnes i mange brune og oransje nyanser, som gjør det mulig å ende opp med noen utrolig kule nyanser i bakkropp.

Men det er ikke dagligdags med vingemaur i oktober. Har jeg kanppt sett - i allefall ikke så store. Men Rune har nok sett det flere ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har opplevd det noen få ganger, ene gangen var det helt latterlig bra fiske. Jeg mener å huske det var rundt 15okt og det hadde lenge vært mye regn og skitvær. De som svermet da var 18 krok og gul-orange. Jeg har maurboksen med til the bitter end. Nå er det straks tia for å komme seg ut! Vannene ligger blikkstille ;D

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
×
×
  • Opprett ny...