Gå til innhold

Litt film fra Island 2012


Spenolsen

Anbefalte innlegg

Skjønner, men det er vel fullt mulig og dra til island uten guide og den "pakka" Heller forhøre seg om noen gode elver før man drar. og utforske litt selv. Hvordan er det egentlig med kortsalg der nede? hørt at det meste er privateid.

Olav: Takk for det :)

Vi dro helt uten guide selv, men kompisen har hytte rett ved sjørøyeelven så han var tålig kjent der. De andre elvene bestilte vi på nett, og betalte sånn ca "hemsilapris" for å fiske i. Den dyreste vi bestilte var dessverre umulig å fiske grunnet flom som medførte enorme mengder mose...kunne ikke dyppe en flue et sekund uten å fange mose, prøvde vel 2 kast der før vi dro videre  :-\

Fisket også en gratis elv der de lokale påstod det var fisketomt, den elven var dritkul og inneholdt innlandsrøyer fra 6 hekto til rundt et kilo som vi kunne fange i det minste :P Kanskje den kuleste halvurbane elvestubben jeg har fisket med krystallklart vann og sandbunn...hvordan de lokale har unngått å se fisken der forstår jeg dog ikke, men fikk mange rare blikk fra islendinger som kjørte forbi og så oss drive å simulere klekkinger av rød humpy der ;)

Ellers kan det sies at islendingene (ifølge min halvt islandske venn og det jeg oppfattet) er ekstremt nøye på landet de eier, så vær sikker på at du fisker på riktig plass... Vi klarte føkke opp med kartet og stod plutselig i en elv der vi ble motfisket av islendinger med tohåndsstenger og kritikkverdig kasteteknikk. Vi skjønte noe var gale, men litt for sent da en illsint islending kom resende i firhjulstrekkeren sin og sa han kunne ta utstyret vårt osv. Skulle visstnok være en bra lakseelv der det kostet 1000USD per døgn for å fiske, men vår time der resulterte kun i en flott brunørret og to halvkiloser for min del, så styr unna den om du vil ha laks  ;D Fyren skjønte riktignok misforståelsen da vi viste han hvor vi trodde vi var på kartet, så alt gikk greit for seg ettersom blodtrykket hans roet seg. Egentlig dårlig eksempel da jeg sikkert hadde blitt like forbanna om en haug polakker tjuvfisket på mitt land, men landskapet rundt elvene er iallefall preget av en god mengde piggtråd  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...