Gå til innhold

Kampen for villaksen


Anbefalte innlegg

Fra mattilsynets wiki: "Mattilsynet har også som oppgave å kontrollere at bedrifter har en etisk forsvarlig produksjon, og de skal fremme god kvalitet, redelig produksjon og omsetning."

Nettopp!

Bønder blir forfulgt til blods så fort de gjør noe galt. De største miljøsynderene går fri. De har sine folk plassert strategisk der beslutninger tas. Spørsmålet er hvor lurt det er. Hva skjer den dagen USA, Japan og Russland innfører embargo mot norsk oppdretts laks?

Jeg tror det kan skje hvis vi fortsetter som nå. Snakk om å skyte seg selv i foten... Da snakker vi om krise i distrikts Norge!

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynner faktisk å lure på om norske myndigheter har satt igang med reduksjon av menneskeheten i og med at de presser på EU for å få lov til å tilføre mer og mer giftstoffer i produksjonen av mat som så blir reklamert med at den må menneskeheten spise mer av. De gode stoffene som er i naturlig mat, OMEGA 3 for eksempel, blir det mindre og mindre av.

Magne Fjellstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når vi ser hvordan oppdrettsvirksomheten og el-kraftbransjen får lov å ture fram, ser vi at vi lever i et land som styres av korrupte politikere.

Og hva skal vi egentlig med en institusjon som Riksrevisjonen? Som rikspolitikerne gir blanke blaffen i?

Og Mattilsynet - som har ansvaret for å holde kontroll med maten vi setter på bordet?

Kanskje en mulighet at "noen" - f.eks. naturvernorganisasjonene - må politianmelde noen - enten det nå er Mattilsynet eller Statsministeren - eller andre som "nekter" å gjøre jobben sin for nærmiljøet i landet vårt. 

Det er snart valg - men har vi egentlig noe valg?

Finnes det noe politisk parti som tar de miljøtruslene som disse to næringsvirksomhetene representerer, på alvor?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skjer litt nå, men vi er ikke fornøyde før oppdrettslaksen er i lukkede merder.

Dette er ikke noe som VG har kommet på av seg selv. Mange år med hard jobbing mot politikere, journalister, artikler og mye, mye mer.

Men for å få snudd dette, er vi avhengige av av mange fler fra fluefiskesiden engasjerer seg.

Bli aktiv på facebook, skriv artikler, legg igjen likes og kommentarer.

Skal vi vinne det her, nytter det lite at noen få jobber seg i hjel, imens andre diskuterer stenger og fluer.

Vi trenger din stemme i kampen for villaksen!! Du som leser dette! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen går det nye kostholdsråd som samsvarer med de anbefalingenen vitenskapskomiten ga for sju (!) år siden. Av en eller annen grunn har ikke disse blitt videreformidlet før nå  p-off

Godt å se at det nytter <<l

http://ipad.dagbladet.no/2013/06/16/nyheter/samfunn/politikk/jonas_gahr_store/helsedirektoratet/27729483/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Klikket meg inn på "NOEN LAKS SER UT SOM DYPPET I GJØRME" litt nede i teksten og der var innlegg nr 2 dette:

nilsingehitland • for ett år siden −

Lakselus er ingen ny parasitt. Lusa laksen har på seg når han kjem til elva i desse dagar har han med seg frå oppvekstområda i havet. Mykje av denne lusa er kjønnsmodne hoer som produserer store mengder luselarver. Mattilsynet ser ut til å gløyme dette når dei trur oppdrettsfrie soner vil fjerne lakselusa.

Nils Inge Hitland

•Del ›

Jeg tillater meg å spørre; "Hvor er det tettest ansamling av vertsfisk for lakselusa; i havet eller i mærene til oppdretterne?"  Svaret gir seg vel selv.

Magne Fjellstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Unknown User

Ikke mye nei! Det er heller ikke saltvann der oppe. I havet er det brekkt vann. Saltvannet kommer først nedover Gotland. Sikkert 90-100 mil sørover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Er det bare meg som blir kvalm av denne artikkelen? To sitater som setter seg som en kniv i brystet.

"På tross av den historisk sett relativt lave lakseprisen i fjor, tjente hordalendingen og den Onarheim-bosatte originalens holdingselskap fortsatt penger i bøtter og spann."

"Selv om lakseprisene fluktuerer kraftig, er det derimot ikke lakseprisene som bekymrer Alsaker mest-  men lovverket og statlige reguleringer.

Alsaker mener han har kjempet mot statlig innblanding gjennom hans hele lakseeventyr, siden oppstarten for over 25 år siden.

- Vi frykter ingenting av prissvingninger. Men det vi sliter med er politisk risiko. Problemet er at selv om løyver og tillatelser er i orden, skal myndighetene regulere oss i hjel. Vi får ikke produsere som vi vil – det er det som er problemet, sier han oppgitt."

http://e24.no/naeringsliv/norges-ukjente-laksemilliardaer-drar-fortsatt-inn-millioner/21105439

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig <<l Her er det kun kroner som teller og ingen innblanding fra myndighetene sin side. Skjønner ikke at journalistene ikke er mer oppdatert på hva som holder på å skje med villfiskbestandene og våre internasjonalt markedsførte fjorder. De er alltid ute etter konflikter men evner ikke stille de rette spørsmålene,tragisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...