Gå til innhold

Kampen for villaksen


Anbefalte innlegg

Bedre bevis på at oppdrettsfisken er giftig er det vel ikke mulig å få når oppdretterfirma erkjenner at det blir brukt gift i foret, noe som laksen akkumulerer i kjøttet over tid.. Samme innlegg både i NRK,s og VG,s nettaviser.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/naa-skal-laksen-renses-for-giftstoffer/a/10147025/

 

Magne Fjellstad.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fra Altaposten http://www.altaposten.no/meninger/article9678639.ece

 

Jeg synes det er dypt tragisk at noen selskaper skal få ødelegge så mye. Jeg har ingen ting i mot oppdrett av fisk, men det må gjøres ansvarlig, både ovenfor naturen og sluttproduktet. 

 

Skulle tro at næringen hadde lært hva som kan skje med tanke på både Canadiske og Chilenske fjorder.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 4 måneder senere...

En liten link fra NETTAVISEN til NRK.

Er det noen mulighet for at utfiskerne kan bruke dranot for å få opp så mye som mulig. Da kan de jo bare slippe villfisken ut og avlive oppdrettslaksen samtidig som det er store sjanser for bra fangst i hvert drag.

 

http://www.nrk.no/nordnytt/frykter-for-villaksstammen-i-alta-1.11979599

 

Magne Fjellstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er sørgelig å se ut fra slike repotasjer, er den ganske likegyldigheten oppdretsnæringen har til problemet. De kommenterer at de de har blitt bedre, men alt peker på at det har blitt mye værre. 

 

Politikere prater om miljøvern, men er ikke villige til å gjøre noe med dette ovenfor norske næringer. Oppdretsnæringen begynner å løpe noen store problemer slik den drives i dag. Det er flere forskere som advarer mot å spise fisken. I tillegg er rømming et seriøst problem. Det er pussig at denne næringen ikke begynner å få et omdømmeproblem. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Høyesterett har avsagt dom om straffutmåling for falsk forklaring ved rapportering om telling av lakselus.

Saken gjaldt straffutmåling for falsk forklaring til kontrollmyndighetene ved rapportering om telling av lakselus, og at det i forbindelse med rapportering av aktuell biomasse ble oppgitt for stort volum på flere merder. 

 

En produksjonssjef ved et oppdrettsanlegg hadde ved flere anledninger rapportert resultat av telling av lus i anlegg uten at det var foretatt slik telling. Hun hadde også rapportert feil størrelse på merdene ved flere anlegg. I fire tilfeller ble dette gjort med det siktemål å skjule at det var for mye fisk i anlegget. 

 

Høyesterett fremhevet at både hensynet til miljøet og til næringen tilsier at det av allmennpreventive grunner må reageres strengt på forsettlige overtredelser. 

 

På et mer overordnet plan ble det også vist til at det følger av tidligere dommer at det må reageres strengt på rettsbrudd som har negative konsekvenser for ulike naturinteresser. 

 

Straffen ble etter dette fastsatt til fengsel i 60 dager hvorav 30 dager ble gjort betinget.

 

Mer her:

http://www.domstol.no/upload/sak%20nr.%202014-1689%20anonymisert.pdf

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei folkens.

Jeg synes det er ganske merkelig at det engasjerer seg ikke flere personer i en så viktig sak. Bryr nordmenn seg ikke om naturen og villfisk? Det er jo helt stille her inne selv etter de siste rømmingene på vestlandet....

Endret av dr.flo84
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kjempekatastrofe !!! er rette ordet å bruke! Skam til myndighetene som godtar dette! De har skylapper foran øynene og lar det stå til og ofrer villfisken på oppdretternes alter!! Villfisk:: Laks og sjø ørret!  dette er noe å diskutere så kom med synspunkter folkens! Nok er nok dette går ikke an å drive på slike premisser lengre! nå må de ansvarlige myndigheter på banen og sette foten ned!!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flere som fikk med seg gårsdagens artikkel i Finansavisen? Artikkelen sitere Professor ved NMBU, Atle Guttormsen, som skal ha holdt foredrag ved en seminar i regi av Fiskeri- og havbruknæringens landsforening. Guttormsen trekker frem fjorårets forslag om å øke kapasiteten med fem prosent og skjerping av krav fra 0,5 til 0,1 voksne hunnlus per fisk. Det provoserende er at professoren kaller tilstramningen i lusekrav for urimelige og urealistiske. "Lusekravet er umulig for oppdretterne og vil hindre de fleste aktører i å vokse" skal professoren ha uttalt. I stedet mener professoren at oppdrettsnæringen bør få ordne opp med luseproblenatikken uten reguleringer.

Sjokkerende....

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Og Dette kommer til å skje i Norge også, jeg mener politikerne og regjering a gir fulstendig fan i villlaksen det er profitten som teller Norge firma har jo rævkjørt ting i Chile ,BC og nå i Norge .

Tommy

The problem with salmon farming in BC:

og denne

Dear Marine Harvest Part 2 of 2:

Endret av sjørøyefisker
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...