Gå til innhold

Hvordan skal DU angripe myggfiske i 2013?


Daniel Løvheim

Anbefalte innlegg

Jeg bruker klekkere som for eksempel "Once and away" alene som en vanlig tørrflue. Men en synkende buzzer som etterligner en frittlevende mygglarve, fisker jeg ofte med en tørrflue som indikator. Dette kan være alt i fra en palmermygg til en streaking caddis / vårflue. Men det går helt fint å bruke mygglarveimitasjoner uten noen tørrflueindikator også. Søk litt i artiklene på forumet, så finnes info om buzzerfiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke artiklene er overført fra det gamle forumet enda.

 

Har prøvd å fiske med to fluer siste dagene.

Går overraskende greit å kaste med faktisk..

 

En tørr mygg og en gluebuzzer hengende under ca 15-20 cm i krokbøyen.

At det funket dårlig er sikkert ikke oppsettet sin skyld.. Men er det slik at man kan fiske en buzzer hengende under en tørrflue uten at man trenger særlig bevegelse i den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Jeg pleier å bruke en tørr mygg eller myggklekker med god oppdrift som indikator. Bruker å binde inn ca 50 cm med 0.12 fluor i krokbøyen og bruker en glasbead buzzer som endeflue. Gir ofte riggen litt bevegelse uten at det striper for å gi liv til buzzeren. Har hatt mest hell med påfuglherl som ribbing fremfor tinsel. Orange biots eller holografiske rød 'kinn'. Funka fint i helga, 4 stk fra 250 til 850gr på to timer i et lite skogsvann.. Hender jeg fisker med to buzzere uten oppdrift. Bruker mange minutter på inntrekket... Buzzerfiske er utrolig artig:)

 

Tom Aage

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

Har nettopp kommet hjem fra helgetur med til tider frustrerende myggkjør! Bytta utallige ganger både krokstørrelse og fargenyanser, men fisken tok like fordømt ikke våre imitasjoner, men gjerne to og tre ganger rett rundt våre fluer. Nå skal jeg møblere flueboksen med buzzere og indikatorer fluer og forsøke og lære meg noe nytt. Myggfiske kan være noe så helt for j####g frustrerende! Håper Buzzere kan hjelpe meg ut av uføret.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Buzzere er vel primært myggpupper da larvene lever mesteparten av livet utilgjengelig for fisken. Puppestadiet er når de stiger (svømmer) opp for å klekke til ferdig mygg. De imiteres ofte av tynne (ofte dekket av lim el), kurvede kroker. Fiskes med forsiktige bevegelser opp gjennom vannlagene eller hengende under overflaten. Enten alene eller som opphenger under en tørrflue. Så - buzzer er egentlig et slangord for mygg, men brukes om fluer som imiterer myggpupper.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rune har skrevet en flott artikkel om buzzerfiske her:

http://www.fluefiskesiden.no/artikler/mye-mygg-og-lite-vak-finn-fisken/

<<l<<l<<l

Ser jøtt giftig ut! Men, dette måå lage knuter på fortommen min er je redd

Edit : forøvrig en kjempefin artikkel, lett å lære med så gode illustrasjoner og forklaringer!

Endret av devi
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...