Gå til innhold

Sandia - Altaelva 2013


Anbefalte innlegg

Har hatt litt over middels flaks med trekninga i Alta i år. Skal opp å fiske i "Hesja" sandia to døgn første uka i august  <<l

Tenkte jeg kunne få noen tips på forumet:

Hvem har tips erfaring ifht overnatting i Sandiagården/Stakestua.

Ønsker også tips på roer/staker.

Hvor lang tid må en regne på båttur opp til Sandia (Må planlegge flyreisa...)

Har tidligere ett døgn i Altaelva da i Sorrisniva/Stengelsen, og har min lille historie med en 8,5 kilos der, men ingen erfarng fra øvre deler av elva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Gratulerer med døgn:-) Hesja er en fin plass som det jevnlig tas greit med fisk. det er langt ifra av de "råeste plassene" å fiske, men alltid stor sjanse for riktig stor laks. Regner med at dere skal leie båtmann? Hvor lang tid det tar å kjøre opp har selvfølgelig alt med hvor båten ligger, men er det normal vannstand er det fort gjort. Hesja er jo nest nederst i Sandia sonen. Stakestua er grei å ligge på. Har sovet der selv. Mange tar istedet med seg lavvo og slår seg til nede ved gapahuken som står ved en av de beste plassene på valdet. Det er noe lenger ned en stakestua og på motsatt side av elven. Det er ikke noen særlig fiskeplasser fra land oppe ved stakestua så det er ofte mer "effeltvt" å legge seg til nede ved gapahuken. På motsatt side av gapahuken (ca 200meter lenger, utenfor noen berg) ned er det en ekstremt god plass for å fiske smålaks/ grilse om storlaksfiske skulle slå feil.. Lykke til iallefall:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...