Gå til innhold

Noe du lurer på? Fyr løs! -Lars- og JB svarer.


.JB

Anbefalte innlegg

Kan fisk prompe å vil den da skyte fart i vannet? Og kan det ev. være en alternativ å energibesparende måte for fisken og komme seg frem på? ??? ???

Takk for spørsmål.

Flatulens (utslipp av tarmgass) forekommer svært ofte blant ørreter, og er ikke forbundet med noen form for sosialt tabu. Spesielt i jordbruksområder hvor det er stor avrenning av metan-holdige segmenter fra omkringliggende jorder. Det dannes også en del naturlig metan på bunnen av elver, vann og sjøbunn som fisken naturligvis får i seg. All forskning jeg har lest på dette området, og det har blitt en god del gjennom årene, tyder imidlertid på at utslippene ikke har noen annen praktisk funksjon enn å forhindre oppblåst og rumlende mage. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare litt utfyllende info om temaet; Det er selvfølgelig riktig som Jørn sier at den norske ørreten (lagopus scampus) ikke nyttigjør effekten av "eksosanlegget" på lik linje med feks harren. Men i fjor ble vi vitne til hvordan den slovenske regnbueørreten (spartus prahas) dro fordel av en real fjert. Den leverte ei bønne for å gi litt ekstra gass når den en sjelden gang tok noe på overflaten, og det var tydelig å se at det hjalp på akselerasjonen. Naturen er uransakelig, dere :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan prioriterer man mellom moro og kjerring? I så henseende, bør man spørre kjerringa om å få lov til å dra på fisketur? Er ikke dette en problemstilling knyttet til brudd på menneskerettighetene? Skal man spørre om lov til å more seg liksom?  

Er det derfor man titt, men ofte, hører at ting var så mye bedre i gamle dager? 

Takk for spørsmål.

Den prioritering du klart og tydelig må kommunisere til alle og enhver er at din bedre halvdel og hennes ønsker alltid kommer først. Bare ved å repetere dette i alle passende anledninger, så føler hun seg verdsatt og vil se stolt og blygt på deg under grillselskapet der du forteller om dine fisketurer. Når dine samtalepartnere blir overrasket over at du får lov til å reise på alle turene, så skryter du uhemmet av hvor raus, forståelsesfull og elskverdig din elskede er. At hun gir deg rom til å være litt for deg selv, at hun ser deg som et helt menneske, forstår dine behov osv.. Smør skikkelig på. Floskler er lov, og har sin virkning. Ja, ta en drink til, og klin skikkelig til med flosklene. Samme kveld legger du frem planene for årets tur, og ser forsiktig bort på "sjefen": Det er vel i orden det kjære, sier du så troskyldig du bare klarer. Da er hun allerede på planken, og må vise for alle og enhver at det er sannhet i den panegyriske rosen du tidligere på kvelden har servert. Og det beste er at du neste gang har enda en tur du kan trekke frem og rose dine kjære for at du fikk muligheten til å realisere.

Det er klart at denne strategien  kan koste litt stolthet og tære på integriteten, men faen heller, det er verdt det. Dessuten går det som nevnt lettere med en dram.   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor spiller det norske hockey laget så elendig? ?

Takk for spørsmål.

Etter forholdene spiller Norge svært godt. Norsk ishockey drives på dugnad i et relativt fåtallig antall haller (at det ikke har skjedd mer på idrettshallfronten gitt vår enorme rikdom er meg en gåte). Få haller gjør at både treningstider og rekruttering er en gedigen utfordring. Synes vi heller skal sette stor pris på alle ildsjeler som holder norsk hockey i gang, og som får frem såpass med talenter at vi holder oss i det gjeve selskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det nedrykk på FFK i år?  :rolleyes:

Takk for spørsmål.

Neida, Hoje. FFK holder seg flytende, men opprykk blir det ikke. Å være FFK-supporter er litt som å være Liverpool-supporter. FFK/Liverpool-supporterne kan alltids trøste seg med at Moss/Leeds-supporterne har det verre. FFK har siden 70-tallet vært et klubb som aldri har fått skikk på det organisatoriske, men bare hatt innslag av konger på haugen (smårike onkler) og interne stridigheter dem i mellom; Gunnar Nilsen, Brynhildsen, Forsberg, Høili... Klubben må få skikk på det organisatoriske, bli en selveiende stiftelse med byens supportere som hovedeiere og sponsorere som bare vil ha goodwill og ikke innflytelse. Klubben må dernest satse mer på ungdomsavdelinger og kanskje etablere et fotballgymnas av typen NTG. Først da kan det bli kontinuitet og langsiktig fotballsatsing med resultater for gamle, ærverdige FFK. Kremmere kan tjene penger, men ikke drive en sportsklubb.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis man beveger seg til Hunnselva i helga, risikerer man å møte disse?

[attachthumb=1]

Og er de farlige???

Knallskudd, Vidar  <<l

Her er vi midt oppe i en diskusjon om hvilke fortommer som går lengst når man kaster fra vest mot nordøst; Hends Camou eller Europris' Trofast, og det oser av kompetanse rundt leirbålet her.

Men farlige ? Nei, ikke fiske/soppsesongen  8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oliver

Hvis man beveger seg til Hunnselva i helga, risikerer man å møte disse?

Og er de farlige???

VIDAR !!! - hvor har du fått tak i bildet til coveret av den nye kasseten vår ? - Heartbreakers 8

:D

Gleder meg sykt til 8en .  Trodde aldri dere skulle klare å banke 6eren med 7eren, men jaggu. Skal dere overgå disse med 8eren, skal dere jaggu få henge i. Uten tvil de beste kasettene en kan få kjøpt for penger :)

Fett cover :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fant to stk baetis dun og ei steinfluenymfe i avføringen min nylig . . . Er det grunn til bekymring, eller et sunnhetstegn ?

Hehe.

Det at du leiter i egen avføring og legger ut spørsmålet i den posten hvor du skal svare er ikke et sunnhetstegn.

X-tra Lars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...