Gå til innhold

Noe du lurer på? Fyr løs! -Lars- og JB svarer.


.JB

Anbefalte innlegg

Ikke bry deg om det du, Tom ;-)

Har inntrykk av at du først og fremst er stillevannsfisker, også utover holmendammen, og der får man bare cred for lang og tro tjeneste.

Takk for svar Lars.

Ble egentlig veldig fornøyd nå,da jeg ser at Stillwatercred krever en del.

Et bittelite spørsmål til, er Rivercred et annet utrykk for misforstått inntrykk av

troverdighet og annerkjennelse.

Altså mer eller mindre bare bløff hele greia?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting er sikkert: Hemsedal leverer, og helgen var fantastisk i følge sikre kilder. Perfekt vannstand, kanonklekkinger av baetis og vakvillig relativt nyutsatt fisk som nylig tok turen over fjellet fra Valdres i tankbil. Noen villfisk ble også fanget, men er det en ting som er sikkert, så er det at beste fiskehelg på høsten er helgen etter stenging. Så neste helg, gutter, da blir det virkelig moro!

Endret av .JB
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, anbefaler å prøve fjellørreten rett etter at den første snøen har kommet, før ørreten har skiftet til vinterdrakt.

Villfisk skifter tidligere enn fjøsørret, så vær obs.

Er man riktig heldig så treffer man på den sjeldne rakfisken, som kan finne på å ta tørt på senhøsten. Disse beiter i flokk, og kan være svært lettlurte.

Her, som ellers, gjelder det å besinne seg, og ikke ta opp mer enn du, familie, venner og venners venner greier å spise.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

PS! Vil bare understreke det Lars sier når det gjelder å vise måtehold. Ikke ta mer fisk enn du får plass til i fryseboksen. I så fall bør du sporenstreks kjøpe en ekstra fryseboks, da fisken lett kan bli skjemmet av å ligge for mange dager bak i bilen, i en pose i gangen, i kjøleskapet e.l. 

 

Praktiserer du C&R, så husk å ikke sløye fisken. 

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Definisjonen på fjøsfisk er egentlig så enkel som at det er tilbakestående fisk.

Fisk generelt er ikke kjent for å være særlig smarte, men fjøsfisken er altså i en klasse for seg.

Fra de får servert sin første pelletskebab går det bare en vei, og det er til å begripe at disse blir mobbeofre når de blandes med villørret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor legger enkelte sin elsk på Solfisken nå som det går mot mørketid.

 

(For de uten dannelse; http://www.westrin.se/bocker/solfisken.htm)

Kunne ikke åpne lenken din Pål, men det er vel mye overtro som ligger bak her.

Solfisk har aldri stått høyt på lista mi over respektabel fisk, faktisk under harren, og bare knepent over mort.

Solfisken har vel aldri skjønt poenget med å vake heller, og da er ikke utgangspunktet det beste . . .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom man fanger en ørret og forer den litt, for så å slippe den ut igjen, er det ikke fjøsørret.  Det er en selskapsørret, og må ikke forveksles.  Fjøsørret er født i fjøset, gjennom kunstig inseminasjon, og deretter avlet opp.  Dersom de slippes ut kort tid etter klekking kaller vi det ensomrig frøfisk - eller frørret - som noen liker å kalle det.  La deg ikke lure av begrepet ensomrig.  Det høres ut som den er ett år, det er den ikke.  Den er født rett før sommeren og slippes ut rett etter.  To-somrig betyr 1 år og en ekstra sommer.  Tre-somrig betyr imidlertid også 2 år, da man som regel benytter 3-somrig begrepet i forbindelse med at man har glemt det der med den første sommeren.  I gamle dager var det vanlig å sette ut frøfisk.  Nå er det veldig vanlig  å sette ut 2-somrig.  Det begynner å nærme seg fjøsfisk.  Noen steder setter man ut 4-somrig.  Det er bare tull.  For det første biter de på alt, så de fiskes fort opp, men de som ikke fiskes opp sliter slik med å finne næring at de raskt blir fjøsslipsørret.  I tillegg har de butte neser og slitte finner.  Dessuten har de lært seg å bare svømme i ring, noe de fortsetter med i det fri.  I vann med mye stor fjøsørret kan man således se et snedig fenomen på stille vann - nemlig kornsirkler.  Noen tror at dette er overnaturlige eller utenomjordiske greier, men har altså sin naturlige forklaring.

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar Lars. <<l

Har du eller JB noen opplysninger om hvilke vann og vassdrag

i dette land hvor jeg kan fiske uten å måtte være nødt til å fiske på

tilbakestående og mobbet fisk?

Kan det være mulig at en fjøsfisk blir kvitt selve stempelet "fjøsfisk"

hvis den tilpasser seg naturlig næring i løpet av en lengre periode?

Hvis en fjøsfisk går rundt og tusler og koser seg i et vann i 10 år før

den blir fanget,har den da opparbeidet seg,og gjort seg fortjent til en helt annen "cred"?

På en måte har den fått seg en form for utdannelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Det går rykter om en sesong 2 av "Morran og Tobias".

http://www.svt.se/morran-och-tobias/se-program/avsnitt-1-399?autostart=true

 

Videre så ryktes det at Harr Westrin skal spille tanta til Tobias. Stemmer det?

Det stemmer at han ble forespurt om denne rollen, men han krevde å få bruke den harrinfiserte lua si, noe produsentene var litt lunkne til.

Om de har kommet til enighet eller om de fortsatt forhandler er jeg usikker på, men personlig tror jeg han hadde vært perfekt til rollen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag måtte Det Kongelige Norske Postvæsen atter engang samle sammen alle brev og postkort i en stor sammenknytt bunke som jeg må hente på postkontoret, da bunken ikke får plass i postkassa. Erfaringsmessig går det veldig mye i spørsmål om harrfiske nå på høsten, og jeg må være ærlig å si at jeg ikke rusher til posten for å lese brev og kort fra folk som er så langt nede at de fisker harr, og tror det er en fluefiskeprestasjon. Jeg svarer heller ikke på spørsmålene, uansett hvor intrikate de måtte være, men bare fortsett å sende brev og postkort. Høsten er også tiden hvor det er på tide å komme i gang med peisfyringen, og dagens bunke går nok rett i oppfyringsdunken. Kommer til nytte, altså. 


 


PS! Har du tanker om å fiske harr i helgen, så er det bare å skynde seg på polet før det stenger. Forhåpentligvis kommer du med litt flytende innabords på bedre tanker. Uansett, god bedring!

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, Jørn  :D 

Jeg vet du holder din sti ren når det gjelder harrfiske  :) og setter pris på at du også er konsekvent og lar livsfilosofier få utarte seg uten for mye pragmatisme i den praktiske verden. De fleste har, eller bør ha, et ønske om å kunne leve opp til hva de selv ønsker å leve opp til, og ikke bare fare rundt i et livsfilosofisk tåkelandskap av inkonsekventheter, så til mitt spørsmål: 

 

Er begrepet 'fluefiskets virkelige fjomper', de som snakker stygt om harrfiske på nett, men allikevel ses hver sesong i å lure seg til å fiske harr både en og fem ganger? 

 

Alle har jo sin fulle rett til å ta et standpunkt, og 

- å si at man fisker harr også, og så gjøre det er jo greit. 

- likeledes å si at man ikke fisker harr, og konsekvent ikke gjøre det, er jo også respektfult og greit. 

 

- men å forsøke å overbevise andre karer om at man ikke fisker harr, men allikevel gjør det i det skjulte, er det fjompete, eller bare et uforskyldt tegn på innavl? Det siste her kan jo faktisk ingen noe for. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et i utgangspunktet enkelt "pest eller kolera" spørsmål: Hva er værst: Harr eller fjøsørret?

Der fikk dere litt å tenke på - selv er jeg rådvill, men setter min lit til at en avklaring kommer i løpet av kvelden.

Den der er kinkig, helt på grensen til uforskammet.

Men tror faktisk jeg går for fjøsørret her.

Jeg fisker jo harr senhøstes hvert år selv, men greier ikke under noen omstendighet å spa opp noe empati med denne fisken.

Det gjør jeg forsåvidt ikke med fjøsørreten heller, men den lærer seg i det minste med tid og stunder å vake.

Joda, harren vaker som besatt omtrent frem til jul den, men selv det får den altså ikke til uten å klundre det til.

Har dere lagt merke til at harren ser ut som den får spasmer så fort den bryter overflaten ? Hva er dette for noe ?

Harren virker rett og slett ukomfortabel med å vake !

Et vak skal foregå rolig, og med en viss stil. Head . . . . and . . . tail. Ikke med vannsprut og total kaos.

Endret av -Lars-
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et i utgangspunktet enkelt "pest eller kolera" spørsmål: Hva er værst: Harr eller fjøsørret?

 

Der fikk dere litt å tenke på - selv er jeg rådvill, men setter min lit til at en avklaring kommer i løpet av kvelden.

 

:) Sånn er det med tråder - de kommer litt malplassert i en trådstruktur, men det kan verken du eller jeg noe for, Pål  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du snakker om å være i et filosofisk tåkelandskap du, Mr. Brun! For å gjøre dette forståelig. Folk må gjerne fiske harr, men jeg blir flau av det, og vil i hvertfall ikke bli avslørt. Om jeg skulle finne på det, så trekker jeg lua godt nedover øra og har på mine største og mørkeste solbriller. Om noen bekjente skulle avdekke hva jeg drev med, så hadde jeg sunket ned i elvebunnen. Nesten like pinlig som konkurransefiske, og tenk noen voksne mannfolk står altså på rekke og rad og konkurransefisker - etter harr! Voksne folk! Så pinlig! Det er jo til å krype ned i sofaen av. Hadde fjernsynet vist interesse for slikt, så måtte det jo være fordi pute-tv (Helt Perfekt, Klovn osv) har en ikke ubetydelig tilhengerskare. Nei, skal det rekrutteres fluefiskere må verdighet, eleganse og stil tilbake i fokus. Det må handle om å ta seg godt ut. Manisk jakt på en lettlurt og illeluktende fisk med rosa fluer for å høste poeng i konkurranser blir for dumt. Jeg vil i hvertfall heller bli tatt på fersken i skauen med et kolørt herremagasin i den ene hånden fremfor å bli fersket med startnummer og en liten harr i en altfor stor håv.

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...