Gå til innhold

Noe du lurer på? Fyr løs! -Lars- og JB svarer.


.JB

Anbefalte innlegg

Kunne det vært en ide å la folk med lav rivercred, feil merke på bekledning og annet utstyr og ikke minst flatbremmet cap, havne bakerst i køen i elver med begrenset kortsalg?

Et utmerket forslag. Kunne også vært en ny oppgave for oppsynet. Tusle rundt og luke ut faenskapet..

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nevnte flatbremmet basketball cap er helt forferdelig. Ser jeg dette, så faller ikke bare ratingen i bånn, jeg mister totalt lysten på å fiske i en elv som er invadert av folk med så elendig smak. Sportsbriller (type sykkel og ski) har heller ingenting ved en elvebredd å gjøre. Absolutt alt utstyr som er merket Elbe eller Rapala kjører også ratingen rett i bånn, om det så bare er en lommekniv. Kniv i beltet er for øvrig fy, fy. Det er forbeholdt markfiskere og andre kakkere. Klær og hodeplagg fra treningstøyprodusenter (type Adidas treningsjakke eller hettegenser, Puma cap o.l.) vitner også om en særdeles lite dedikert person som bare driver med litt fiske, men egentlig er på tur med campingvogna. Lars kan supplere, men har du styrt unna dette, så er du i  hvert fall ikke helt håpløs. Dessuten må du selvsagt ha vadebukser fra Simms eller Patagonia. Synes du de er dyre, så spar heller et par år før du beveger deg ut i elva. Det kan da ikke være så liv om å gjøre å komme i gang med fiske heller?  Da er det langt viktigere å få en god start, og det gjør du ikke i vadebukser fra Vision eller Kinetic for å være ærlig på det. 

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå snakker vi fornuft folkens!  Har en ikke råd til å iføre seg et anstendig antrekk og utstyr av tilsvarende kvalitet, har vedkommede ingen ting i en ørretelv å gjøre!  Enhver nisse burde skjønne såpass uten at han trenger få det inn med teskje heller!

 

Masse annet å ta seg til i billige fiskeklær, grilldresser, treningsdresser osv, her kan nevnes golf, sykkel, grilling, lufting av bikkja og lignende aktiviteter! 

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir dette fisket vurdert opp mot rivercreeden da?

Ingen får jo se og misunne alt high end utstyret som har kostet noen månedslønninger?? :-\

Rivercred må du opparbeide deg gjennom praktisk fiske, og det er vel den eneste grunnen til at vi faktisk tar turen ut en gang iblant. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan legge til at flatbremmet hiphop caps får sterk konkurranse fra snørekurv når det gjelder å se hjelpesløs ut i elva.

Jada, det er faktisk de som har dratt med seg dette tøvet fra kystfisket. Kunne like gjerne stilt med markspann på magan.

Skal du være helt sikker på å strippes for alt håp om rivercred så stiller du i hemsil med hiphop caps, snørekurv og oilskinjakke! Er du fortsatt ikke fornøyd kan du plusse på med gummilårings fra Elbe :-)

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva slags aksjon anbefaler dere for selfiestenger?

Etter å ha drøftet dette litt med Jørn, så har vi kommet frem til at parabolsk aksjon er det beste, om man holder seg på 8-10 fot.

Toppaksjon er like håpløst her som på fluestenger.

Vi benyttet faktisk selfiestenger i osp på 70-tallet, men fant aldri noe stort bruksområde for disse.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er værst:

Flatbremm

Selfie-stang

Tørrfluepurist (stort sett betegnet som "tante")

Flatbrem er alltid værst . . , ALLTID ! Det hjelper fint lite at man kan sette ifra seg ølboksen eller drydip-flaska på bremen, da det ser kleint ut uansett.

Selfiestang kommer på en god nr 2 her, men de kan alltids brukes til å jage innpåsliten bjørn og ulv med.

Tørrfluepurister er nå rødlistet, så de få som er igjen skal vi ta vare på som om de var normale folk.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsom at du nevner selfiestengene, Lars.  ;D  Husker godt de ospegreiene, blitzene som knuste, når teleskopløsningen ble strukket til sitt ytterste og krakelerte, og ikke misnt den svært lite trådløse selvutløsermekanismen. Vi brukte den vel bare i en eller to sesonger om jeg husker riktig, men det var vel kanskje mest av alt fordi vi den gang var de eneste som var på internett (Lars og jeg hadde en egen løsning) og vi ble litt lei av å se selfiebilder bare av hverandre på den sosiale medieløsningen vi hadde den gang, men chatten brukte vi en del da. Ikke minst fra smarttelefonene våre, og til opplysning kan jeg nevne at vi hadd touchskjerm allerede den gang - så det er ikke så nytt som noen skal ha det til.        

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, internett bare for to er kun gøy den første uka, men det er alltid litt stas å være førstemann. Har i ettertid tenkt at vi har fått alt for lite cred for alt vi har gjort for fluefiskesporten, og folk flest, men vi har vel aldri vært kjent for å være de som skriker etter oppmerksomhet.

Hadde det vært noe Gullkrok-utdeling på den tiden ville vi åpenbart vært de eneste nominerte i alle kategorier.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan skal jeg komme i gang med parachutene jeg trenger til neste år uten å stupe ned i ei flaske med billig sprit?

Ps: har prøvd dyr sprit uten at jeg fikk bundet  noen flere.

Mitt beste tips er å stjele fluer fra bekjente, om du kjenner noen kompetente fluebindere ;-)

Hvis du absolutt må binde selv, så prøv å psyk deg opp over tid.

Har behov for noen nye fluer til neste sesong selv, og jeg kjenner INGEN som har fluer det er verdt å stjele.

Men et snev av motivasjon bruker å melde seg litt utpå nyåret, når det igjen går mot sommertid, og da binder jeg som besatt ei ukes tid, før motivasjonen slukner igjen.

Årstida vi er inne i nå er ikke egnet til så mye annet enn tungt alkoholinntak og rusmisbruk.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det kan du si men det blir så fort at man løper ned til nabokjærringa og da blir det så hisbollah med fruen. 

Må jo støvsuge i timesvis før hun smiler igjen.

Om nabokjærringa røyter så mye, så burde man vel kanskje bruke det til dubbing i stedet for å sende det inn i støvsugeren? 

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser man kan få advarsel på profilen sin. Hva kan man gjøre for å få en vaskeekte advarsel på profilen sin? 

Må man virkelig være ufyselig mot andre? Jeg vil jo ikke det men jeg vil veldig gjerne være tøff.

Har veldig mange dyre stenger.......

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser man kan få advarsel på profilen sin. Hva kan man gjøre for å få en vaskeekte advarsel på profilen sin? 

Må man virkelig være ufyselig mot andre? Jeg vil jo ikke det men jeg vil veldig gjerne være tøff.

Har veldig mange dyre stenger.......

I en perfekt verden ville en slik advarsel kommet som følge av å vanke langs norske ørretelver iført hiphop caps, eller som følge av å være tilhenger av komersialisering av ørretelvene våre, men den gang ei.

Hørte rykter om en fyr som ble tatt for å fiske med synkeline, men selv ikke det kvalifiserte til fengsling eller offentlig advarsel, så vi må bare innse at vi lever i en gal, gal verden.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ruff:

 

Du er jo ikke grei, så det at du ikke har fått advarsel må bero på en misforståelse eller uteglemmelse.  Jeg ville tatt det opp med moderator.  Dersom du henvender deg på en arrogant og nedrig måte er jeg sikker på at det lar seg ordne,. selv om du strengt tatt burde sagt i fra tidligere.  Du har jo tross alt 12.883 postinger på forumet.  (Skrev først innlegg, men det er vel å ta litt for hardt i.  Du blåste vel noen tusen postinger på den morsomme leken som gikk på å skrive neste ord i fortellingen som gikk for noen år siden.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant en digital forevigelse av et mildt sagt oppsiktsvekkende antrekk. Det jeg lurer på er rett og slett hvor mange rivercredits dette ville gitt etter deres standard?

 

Litt bakgrunnsinformasjon:

Ja, dette er desverre meg. Hvorfor jeg er iført lårvadere i fra sølvkroken kan man bare spekulere i. Jeg er rimelig sikker på at jeg eide et par pustende vadere med ukjent membran på daværende tidspunkt. Under støvlevaderne sitter en flunkende ny jaktdress av merket chevalier. Det hele er toppet med, og her vil jeg tro at jeg scorer mye cred, en vaskekte ron thompson-vest i tidløs grønnfarge.

Beklager at jeg ikke husker noen ting fra den aktuelle dagen og av den grunn ikke kan gi mer utfyllende info. Det jeg kan se ut i fra bildet er at vi tydeligvis var ved et av midtnorges dårligste ørretvann, at jeg åpenbart var ukomfortabel med hele greia og dermed hadde trekt hetta godt over hodet uten at det blåste nevneverdig.

 

Tilleggsspørsmål: Hva faen?

post-4440-0-63411900-1447709876_thumb.jpg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ikke er kongen av He(o)msila med det antrekket og utstyret, så veit ikke jeg? Er det en Okuma Airframe og ei Scierrastang du har gjemt bak oilskin-opplegget der?

Niks. Men du skal ikke se bort i fra at det er settet jeg fikk som 14-15åring da jeg luftet ideen om å droppe familietradisjoner som lillauren og panther martin til fordel for black gnat og trær i bakslengen. I såfall er det en sølvkrokenstang og ei støpejernsnelle fra cortland på ca 8hekto! Kjempekombo, etter alle solemerker.

Stanga har forøvrig fått nytt liv etter jeg flytta til østlandet og havna på sø-kjøret. Ble for drøyt å gå med sjuern i lengden, så da var det bare å grave frem den gamle stive femmern. Funker som bare det =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste som er av formidlende omstendigheter på dette bildet er at det sveives med venstre hånd, ellers er det full krise hele veien.

Hvis bildet er fra 1400 tallet, hvilket jeg mistenker at det ikke er, så kan det passere, men det er uansett et trist syn.

Ser ut til at det fiskes i stille vann, og i så måte omfattes ikke dette av rivercred-loven, men stiller man slik i ei vakker ørretelv, så har man bare seg selv å skylde på om det meste går til helvete.

Evig eies kun et dårlig rykte, sa Alf Prøysen . . . En klok mann.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...