Gå til innhold

Forumets mål og mening....


Anbefalte innlegg

Da jeg begynte å frekventere dette forumet prøvde jeg å være ganske seriøs i mine innlegg og prøvde å dele mine erfaringer på en ordentlig måte. Men en satt stadig igjen med følelsen av at det en skrev umiddelbart skulle diskuteres eller bare overses. Det var alltid noen "selvoppnevnte verdensmestere" med egen menighet som "hoppet eller ropte halleluja" når de ble fortalt.  Ellers så skulle det settes spørsmål ved alt og alle og en skulle for all del settes til veggs.

Etter å ha sett og opplevd dette flere ganger kutter en ut og får en en sånn gi faan holdning.

Når en opplever at en god venn med en meget interesant tråd, både lærerik og informativ uten noe kødd blir stengt fordi personen har en ørliten inntekt og er MVA registrert selv om han ikke konkurrerer med noen i dette landet her (var forøvrig en av de mest leste tråder her noen gang). Ja da synes det for meg og andre veldig rart at medlemmer av blant annet div. Proteam kan komme med anbefalinger og promotere merkene til de firmaene de er knyttet til.

Fluefiskemiljøet er ikke så stort og ganske gjennomskinnelig i dette landet. Og en opplever til stadighet å se igjen karer herfra med stang i handa eller hengende over ei bindestikke men er ganske middelmådige til begge deler. Men de er ofte en racer på tastaturet og flinke til å predike. Dette gjør nok at mange går lei av at pr kåte bombarderer alt og alle med erfaringer fra Google og nett og egentlig ikke har noe eget å vise eller fortelle.

Har også flere ganger fått PM og mail fra enkelte her inne som prøver å få kred og støtte  for sine synspunkter når en ikke klarer å få det på åpen forum side. Jeg liker ikke sånt.

Og noen av oss Brama Brama (Anders) inkludert har mange bekjente og profilerte fluefiskevenner i dette landet, både innen butikkverdenen, foredragsholdere, forfattere og rett og slett svingode fluefiskere. Og vi har flere ganger blitt fortalt om og spurt om enkelte her inne på forumet som prøver å få karra til seg sponsede produkter fra importører og butikker og som bruker sin deltakelse på diverse forum og medier som et av argumentene for å få dette. Når vi vet at dette til stadighet blir gjort på den ene eller andre måten mister enkelte truverdighet og respekt hos noen av oss. Dette vil igjen gjøre at vi gir litt f... i forumet og blir litt sleivete til tider.

Jeg kunne sikkert sjøl vært mer konstruktiv og bidratt på en annen måte her inne men mister rett og slett lysten.  Jeg ser at unge fluefiskere og nybegynnere bruker nettet som oppslagsverk og synes det er synd at det er blitt som det har blitt. Men ta for eksempel Kilostråden. En nybegynner som ser dette får jo umiddelbart prestasjonsangst når en får inntrykk av at det taes fisker på 1 og 2 kilo hver gang en er ute på tur. Det er for eksempel ikke noen som skriver om den fantastiske fisketuren hvor en fikk 300-400 grams fisker i den lille skogsbekken, og en må for all del ikke si at den ble tatt på nymfe. Og å fortelle at det er greit å av og til steike en fisk i panna når en er på tur er jo det samme som å bli halshogd. Det gis også stadig inntrykk av at en minst må ha 3-4 eller flere stenger og snører tilpasset hvert eneste type kast en skal utføre. Som nybegynner nå må en jo bli livredd for å ikke strekke til.

Men trådene som omhandler fluebinding, stangbygging etc er fantastisk flotte tråder. Der blir det aldri noe kødd og er veldig informative og lærerike. <<l

For å oppsummere et alt for langt innlegg. Det er flere faktorer som gjør at flere ikke gidder å bidra med erfaringer og tips selv om en har mye å komme med. Folk går rett og slett lei av å gå i forsvar for sine meninger og erfaringer og folk går lei av å gå i dialog/samtale med enkelte som avslører seg selv gang på gang både på og utenfor forumet.

Om noen nå skal gå i forsvar på det jeg har skrevet får det være opp til den enkelte, men dette var en generell betraktning fra min side og ikke myntet på enkeltpersoner.

Kjell

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 50
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Det er svært sjelden noen må irettesettes på grunn av noen form for snikreklame her inne, da folk med en eller annen fot innenfor bransjen stort sett flagger dette høyt og tydelig.

Vel, man skal være bra naiv om man ikke har fått med seg at det foregår endel utstyrspushing her inne - mer eller mindre finurlig utført - spesiellt i senere tid. Ikke nødvendigvis fra de som opplyser at de har tilhørighet til et firma/merke, men det er nok av de som ikke opplyser noe om slikt, eller som kanskje får utstyr billig/gratis mot at de reklamerer litt som privatpersoner.

Det har til tider vært noen nokså drøye episoder her . . .

Mange syntes å tro at om man tilhører et "team" så har man nødvendigvis stor kompetanse både på utstyr og fluefiske generelt, men det har jo vist seg at det ikke er noen automatikk i det akkurat.

Endel "snikreklame" her som ikke er åpenbar ja ;D Og da snakker jeg ikke om Pål, som er en meget hjelpsom herremann, og jaggu tror jeg han kan fiske også ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Nå kan jeg bare snakke for min egen del: Jeg har absolutt ingen skjult agenda for å pushe utstyr. Feemstår det slik er det bare å beklage. Har ingen økonomiske interesser av å gjøre dette heller.... Å dele opplevelser om bra og dårlig utstyr basert på egne erfaringer trodde jeg skulle være helt greit....

Jeg får bare ta til etteretning at nærvær av slike selvutnevnte verdensmestere som meg selv ikke er særlig ønsket i mange av diskusjonene.....

Jeg får konsentrere meg om å søke kunnskap andre steder på internett heretter........ Jeg har ingen selvopplevde/lærte erfaringer likevel....

Over og ut....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kan jeg bare snakke for min egen del: Jeg har absolutt ingen skjult agenda for å pushe utstyr. Feemstår det slik er det bare å beklage.

Det var ikke deg jeg siktet til i mitt innlegg, bare for å ha sagt det  ;)

Men alle som har frekventert dette forumet over tid må ha fått med seg at enkelte har egeninteresse av å anbefale/skryte av visse produkter, vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er for eksempel ikke noen som skriver om den fantastiske fisketuren hvor en fikk 300-400 grams fisker i den lille skogsbekken, og en må for all del ikke si at den ble tatt på nymfe. Og å fortelle at det er greit å av og til steike en fisk i panna når en er på tur er jo det samme som å bli halshogd. Det gis også stadig inntrykk av at en minst må ha 3-4 eller flere stenger og snører tilpasset hvert eneste type kast en skal utføre. Som nybegynner nå må en jo bli livredd for å ikke strekke til.

Å joda, det har jeg gjort opptil flere ganger, og sågar laget filmsnutter om det. Men får jeg noen sponsorkontrakt eller tilbud om Proff Team? Neida, så jeg måtte slutte med det. Nå har jeg etterhvert fått en seriøs profil, og det ligger an til at jeg får en kontrakt med en kinesisk produsent av retraktorer, og de er fader meg ikke så forbanna dårlig som folk skal ha det til, bare man passer på og tørker dem godt etter hver tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er enig i mye av det som Kjell skriver på forrige side, -Lars- er også inne på noe, men alt i alt så trives jeg godt her inne. Det er mye lærerikt å få med seg bare man lærer å hoppe over "flås" innleggene. Det har jeg lært, det hard way!  ;D

Men jeg savner store tunge personligheter som var mye her inne før, spesielt Staffan. Ikke for at jeg hadde så mye kontakt med han, men du verden for en kunnskap og "laid back" tilnærming til fluefiske han hadde. Det var en fryd å se kastevideoene hans, og ikke minst "hvordan drikke whisky" snutten.  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å være litt seriøs: Det beste med forumet er at jeg har kommet i kontakt med veldig mange hyggelig fluefiskere, noen mer dedikert enn andre. Noen bedre til å binde fluer enn andre. Noen kan (sinnsykt) mye mer om utstyr enn andre. Noen bedre til å kaste enn andre. Noen bedre til å fiske enn andre. Noen har alltid mer flyt enn andre (antagelig er de med fiskeflaks bedre enn meg de også). Noen er flinkere til å lære bort enn andre. Men det spiller ingen rolle. Jeg trives uansett best med de som ikke stresser etter noe, men som koser seg over å være på tur og som ikke klarerer å ha perspektiver på det vi holder på med. Selvhøytidelighet, ambisjoner og streben er kanskje viktig om man vil sette spor etter seg som fluefisker, men de jeg fisker med tenker ikke i slike baner, og det passer meg veldig bra. Tur og trivsel er uansett det viktigste for meg, og ja det blir desidert mest fisk i kategorien 2-500 gram. Noen over halvkiloen, og kanskje et par stykker over kilosmerket. Men jeg måler ikke sesongen etter det. Da hadde jeg nok sluttet med dette for flere år siden. Fortsatt gleder jeg meg stort over å fiske i skogsvann med beskjeden fiskestørrelse, men turene er fine som rakker'n de. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skulle gått ann å trykke liker på JB sitt innlegg.  <<l

Helt enig, godt sagt og for meg mye av det fluefiske handler om. For eksempel sto jeg ett par timer i en lokal elv og koste meg glugg i hjel med comparaduns i str 20 og vakvillig ørret på 150-200gr. Rekreasjon så det holder!  :)

Det er forskjell på folk her også, har truffet flere langs elver som har gitt meg helt andre oppfatninger og inntrykk enn det de har gitt fra seg her inne. Så det er nok enklere å dekke seg bak ett nick for så å muligens være en person man egentlig kanskje ikke har lyst til å være.  :-\

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johnny S

Jeg synes det er synd at folk går i tottene på hverandre bare fordi de er uvenner og hater hverandre skikkelig. Hat bør legges til side, og kjærligheten må få vekstvilkår. I bunn og grunn så deler vi skjebne i samme båt på denne lille blå planeten ute i det 47 milliarder lysår store verdensrommet.

Mulig det er flisespikkeri, men diameteren på universet er faktisk 93 milliarder lysår.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er synd at folk går i tottene på hverandre bare fordi de er uvenner og hater hverandre skikkelig. Hat bør legges til side, og kjærligheten må få vekstvilkår. I bunn og grunn så deler vi skjebne i samme båt på denne lille blå planeten ute i det 47 milliarder lysår store verdensrommet.

Mulig det er flisespikkeri, men diameteren på universet er faktisk 93 milliarder lysår.  :)

Ja, trenden med mye google-kunnskap fortsetter her inne skjønner jeg, men jeg baserer anslaget på egne beregninger og flere burde forhåpentligvis være kapable til å utfordre den såkalte vitenskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver nå som privatperson.... så godt det lar seg gjøre...

Det JB skriver er for meg helt midt i blinken.

Har inntrykket av at det er utrolig mye kunnskapsrike folk her inne, det går av og til ei kule varmt i diskusjoner men det må da være lov ? Alle som har vært her ei stund vet at Rune sitt ønske er at det skal være stor takhøyde.

Jeg har lært mye, både fra de som er sponsa, driver egne foretak, de som er på lansdlaget og teamet rundt men også av "nybegynnerne". De har jo en annen tilnærming til fisket enn vi tullinger som har drevet med dette lenge.

Vi trenger de gamle ringrevene, vi trenger de som nesten bare leser og som av og til kommenterer et eller annet, vi trenger de som akkurat har begynt med denne flotte hobbyen og vi trenger de som tør å stille kritiske spørsmål. Hvis vi ikke skal kunne diskutere så burde vi bare laget FFS som en bruksanvsisning..... "This is how to flyfish"...

Det som jeg synes er leit er at enkelte må diskutere akkurat det samme i nesten alle tråder. Kan ikke enkelte tråder få lov til å være skikkelig On Topic ? En annen ting er at vi av og til blir alt for nærtagende, skjønner at ting kan bli hett til tider. Men synes av og til at det blir litt mye....

Jeg stortrives her inne og synes Rune har lyktes bra med opplegget sitt. Det er tross alt Rune sin hjemmeside dette her  <<l

Jan

Jan

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig, så har jeg som nevnt , vert her inne så ofte jeg kan det siste året. Lest det meste jeg har funnet av spennende tråder. Mest om utstyr og fluebinding.

Det jeg så mer av i starten, var profilene, som jeg kjenner fra gammelt av. Artig å lese, og artig å se igjen mange av de samme refleksjonene som man husker fra "den gang". Men så, nærmest som dugg for solen, trekker de seg, flere og flere, oftere og oftere unna. De blir borte lengre tid mellom hver gang. Derfor kontaktet jeg en av disse i dag.

Svaret var klart.

"Jeg har fisket med flue, og bundet disse i 3/4 deler av livet. Jeg har forsket og testet mer utstyr, enn de aller fleste og mange vet dette. Derfor, virker det nærmest, som de ser meg som et mål, som det skal sette spørsmåls tegn ved". Jeg gidder ikke bidra med ting, som jeg har funnet ut gjennom mange år med feiling, bare for at en eller annen, som har fått litt ros for ei flue, eller har lært seg noen nye kasteteknikker, som i tillegg, er en reser på tastatur onani, skal gjøre alt han kan, for å vri på fakta innholdet, eller rett og slett bare for å kverulere. Jeg gir heller faan, og fisker. Ta deg en tur snart`a, nå ere jaggu for lenge siden"

Vi snakket om flere ting som opptar oss, fluer, materialer, stenger, snører og om valget til høsten. Planla en ørliten helg for sammenkomst, og takket hverandre for samtalen.

Kan godt forstå, at det bygges litt frustrasjon, over at man føler at man "skal tas" så fort man gjør et forsøk på å bidra. Hva i helvete, er det som gjør, at noen føler at de til enhver tid har så stort behov, for å diskutere, at man bare starter kvalme for moro skyld, og for at man kan......?

Siden dette ikke er face book, og man ikke kan slette "venner" som ikke kan oppføre seg, er fortsatt min oppfordring til OSS alle. Tenk godt gjennom det man skriver og mener før man poster. Kjenner man et behov for å diskutere personer eller personlige ting, kan dette gjøres på innboks, eller på andre måter. Jeg for min del, finner ingen glede, i å lese debatter, som drar ut og ender i pisse konkurranser. Og tror det er mange med meg. Jeg tenker slik, at dersom det jeg har lyst til å skrive, ikke bidrar til fellesskapet, så driter jeg rett og slett i å poste det.

Problemet, er at man til en hver tid er nødt til å sørge for at det man skriver er til glede for andre. Dersom man poster et innlegg, bare i håp om å få trekt opp til diskusjoner, burde man rett og slett innse, at man ikke er til noen glede for noen her inne, og ta seg en pause......

Denne siden drives, slik jeg har forstått det,som følge av glødende interesse for fluefiske og det som følger med dette. Skal vi gjøre en innsats, og gå litt i oss sjøl, eller skal det bare få hangle å gå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredrik hoffmann

Det kan gå ei kule varmt av og til, men etter å ha deltatt i noen "disputter" skjønner man etterhvert at man ikke kan ta ting personlig (klok av skade) Jeg får i iallfall ikke rundt og bærer nag...

Men, jeg burde holde meg unna ffs når jeg har noen Bayere innabords.... Det har jeg i alle fall lært!  æhhhh  oooops

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på at de fleste er så kunnskapstørstende så er det rart og utrolig trist at haterne skal vinne og at elskerne lemner forumet.

Ikke svartmal alt for mye nå, da  ;)

Det er nokså lav kvalitet her til tider, men det går i bølgedaler, og det påvirker på ingen måte fiskegleden, for min del  :)

Noen kommer og noen går, uten at det nødvendigvis er noen dramatiske omstendigheter rundt det.

For de kunnskapstørstende (og forsåvidt alle andre) så gjelder det først og fremst å komme seg ut å fiske . . . Man lærer mer ute i felten enn på internet, selv om det alltids er gode tips å ta med seg herfra. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være mer gøy å prøve å finne ut av ting ved elva/vannet enn å lete etter svarene på internet ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på at de fleste er så kunnskapstørstende så er det rart og utrolig trist at haterne skal vinne og at elskerne lemner forumet.

Ikke svartmal alt for mye nå, da  ;)

Det er nokså lav kvalitet her til tider, men det går i bølgedaler, og det påvirker på ingen måte fiskegleden, for min del  :)

Noen kommer og noen går, uten at det nødvendigvis er noen dramatiske omstendigheter rundt det.

For de kunnskapstørstende (og forsåvidt alle andre) så gjelder det først og fremst å komme seg ut å fiske . . . Man lærer mer ute i felten enn på internet, selv om det alltids er gode tips å ta med seg herfra. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være mer gøy å prøve å finne ut av ting ved elva/vannet enn å lete etter svarene på internet ?

Stiller meg 100% bak ditt innlegg Lars, godt skrevet. Er akkuratt det jeg tenker også, men du formulerer det bedre enn meg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Med tanke på at de fleste er så kunnskapstørstende så er det rart og utrolig trist at haterne skal vinne og at elskerne lemner forumet.

Ikke svartmal alt for mye nå, da  ;)

Det er nokså lav kvalitet her til tider, men det går i bølgedaler, og det påvirker på ingen måte fiskegleden, for min del  :)

Noen kommer og noen går, uten at det nødvendigvis er noen dramatiske omstendigheter rundt det.

For de kunnskapstørstende (og forsåvidt alle andre) så gjelder det først og fremst å komme seg ut å fiske . . . Man lærer mer ute i felten enn på internet, selv om det alltids er gode tips å ta med seg herfra. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være mer gøy å prøve å finne ut av ting ved elva/vannet enn å lete etter svarene på internet ?

Forsovlig det. Uansett trist når sterke resurspersoner forsvinner fordi de ikke gidder. Det er ikke hver dag jeg kan få meg et godt kvalitetssvar fra gode fluebindere da jeg ikke kjenner dem alle personlig og kan ta opp røret. Ikke er jeg kjent med Staffan heller så jeg kan få ta del av hans fantastiske tankeskruer rundt fluefiske. Det var en tid da vi alle faktisk kunne det her på FFS, men den tid er over. Ikke for å svartmåle, men ...

Nå må vi pallre oss til Kvarven eller følge hans fantastiske reiser på Facebook for å få en liten del av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...