Gå til innhold

Sage one - oppskrytt?


Arnt

Anbefalte innlegg

Gjest fredrik hoffmann

Sage One gir en fantastisk presisjon på 20 meter pluss kast. Det er det den er ment til og da brillierer den.

Men det er klart, det er mere "sjarm" i en Sage SLT for eksempel.... Men da kan man vel eie begge to da !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlige preferanser må du ta hensyn til uansett når du kjøper stang Joachim

en #5 stang av et eller annet merke passer ikke med alle snører,  som igjenn ikke passer like godt til de som skal bruke det

Sant det, uansett første Sage stangen jeg har kjøpt og i tillegg uprøvd. Testet One i  9 fot #8 og den mener jeg bestemt er roligere med et #8 en  8`6 er med #4. Derfor klinte jeg til på nettet. Burde vel egentlig vite bedre  8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johnny S

Lillevann, hvilken Method? Og hvordan er denne i forhold til One?

Jeg har kun kastet med One, men det sies at Method har en mer følsom topp, samtidig som den er raskere og litt stivere.

Kanskje Tmags kan si noe om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel slik også, at det er litt stas å bruke litt ekstra store ord, om nyhetene til Sage. Sage har, og har hatt en stor skare med tilhengere i alle år. Meg selv iberegnet i mange år

Jeg tillater meg å innrømme, at jeg skulle ønske jeg fant en av de nye Sage modellene virkelig gode, til mitt bruk. Men det gjør jeg ikke :(

Det betyr ikke at stengene er dårlige, for det er di helt sikkert ikke. De passer bare ikke til meg og det jeg ønsker meg.

Helt tilbake til RP, RPL, RPL 2 og 3 og fremover til og med SP, hadde jeg hele tiden stenger jeg likte. Dels fordi, de den gan var veldig gode, samt at det ikke var så mange som hadde noe tilsvarende. I dag stiller dette seg litt annerledes for meg. Mulig Sage holder tralten, men det er flere produsenter, som i dag har stenger i minst like høy kvalitet, og med aksjonstyper jeg personlig liker bedre.

Finnish derimot, er det få som matcher Sage på. Der var og er de stjerna på himmelen <<l

Et ganske godt poeng her. Sage sine gamle modeller kjenner man ganske godt igjen i de billigere seriene. Response er f.eks. veldig lik gamle RPL, men med bedre holker. Approach er en knallstang for de som liker det litt roligere, og Jerry Siem fortalte meg at han ofte "kosefisker" med stenger i denne serien. Pris = kr. 2495, Made In The USA og full livstidsgaranti.

VXP sitter et sted mellom XP og SLT og i 590-4 er den en av mine absolutte favoritter. Men hvis du har fisket en stund med ONE og/eller METHOD saa er det liten tvil om at de har noe de gamle stengene ikke har. Med rett snoere (viktig) saa er det de desidert mest lettkastede og lettfiskede stengene jeg har brukt. Tenker da paa baade kasting og kjoering av fisk av noenlunde stoerrelse.

Problemet med de billigere stengene er at de foeles tunge sammenlignet med toppmodellene til Sage naar man vifter med dem i butikken. Men med snelle og rett snoere kjener man fort igjen de "gamle gode" Sage stengene. Og saa billige som de har blitt...  ;)

Jeg maa ogsaa si at garantiordningen til Sage er helt haareisende god. Bedre enn jeg trodde. De fikser gamle RPL'er fra sent 80-tall uten aa blunke. Samme garanti gjelder for snellene deres. Hadde en fisker her nede som rygget over sin 4250 snelle. Ny snelle kom med Fedex noen dager senere. "No questions asked." En annen fisker traakket paa sin gamle og totalt ramperte RPL+ 2-delt. Begge delene knakk. I dag kom en flunkende ny RPL+ med Fedex. Bygget spesielt, siden stanga ikke har vaert i produksjon paa 20 aar. Aldri opplevd maken.

Regner med at det gaar greit aa nevne dette siden jeg ikke har noen tilknytning til disse merkene i Norge...  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sage er veldig gode stenger, ingen tvil om det. Men finnishen er langt unna de aller beste  :(. Har selv Z-axis i Sage i tillegg til flere andre merker, og Orvis, T&T, Winston, Scott og noen andre slår Sage laaaaangt ned i støveskaftet i finnish.

Men gode stenger, ja det er Sage  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finishen paa de merkene er ganske like. Har jobbet med 3 av de, saa sett og testet en del hundre stenger. Ingen som utmerker seg. Det er mandagseksemplarer blant dem alle.  ;)

Naar det gjelder kvaliteten paa arbeidet vil jeg nesten si at de beste i Korea og Kina naa ligger et like hakk foran mange av de amerikanske naar det gjelder jevnhet i produksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredrik hoffmann

Enig, det kan virke som at "Sage skal vi ikke like finishen på"  er ei greie.

Jeg har ikke sett noen av de store amerikanerne som er vesentlig bedr enn Sage. De er omtrent like...  

Jeg må snart be om dokumentasjon på den dårlige finishen som det påståes at finnes...  (Snakker da om premiumseriene, ikke billigseriene !)

T&T er et merke som stadig trekkes fram med god finish, visst er det ikke noe feil med finishen på de, men bedre enn andre ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

T&T er et merke som stadig trekkes fram med god finish, visst er det ikke noe feil med finishen på de, men bedre enn andre ?

Når det gjelder selve blanksen (surringer, lakk osv) har ikke jeg sett store variasjoner fra merke til merke hva finish angår, heller.

For min del går det på hva jeg syntes er pent å se på, som treinnlegget i snellefestet, korkkvalitet, utforming på håndtaket og "hardwaren" i snellefestet.

Sage og T&T bruker treinnlegg som får norsk gran til å se eksklusivt ut, og det har de bestandig gjort. T&T har i det minste selvgjorte låseringer til snella, med gravert logo og greier, og det drar litt opp  :)

Scott og Winston bla, har vakre treinnlegg i snellefestene på sine dyreste stenger, og gravert logo i "butpluggen" . . . Slike ting som jeg syntes hører med, når kjeppen koster rundt 6000kr, uansett hvor uvesentlig det er i fiskesammenheng. Det påvirker eiergleden, også  8)

Jeg ville feks blitt skuffet om den nye Perazzi-hagla mi til 60.000kr kom med samme treverk i kolbe/skjefte som Star Baikal benytter, selv om det ikke påvirker våpenets egenskaper under skyting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare godt å si om Sage!! Har mange Sage stenger! Finish? Kan ikke forstå at der er noe å sette fingeren ang. finish'en. I tillegg til å  være gode fluestenger er de fenomenale å kjøre fisk på!! Mine favoritter er: XP 10' #8 en kjempestang på stor sjøørret og smålaks!  SLT 9'6" #7 favoritt no 2 SØ stang SLT 9' #6 også veldig god! ZXL 9' #6 Er den som er blitt mye brukt i år. Favoritt saltwaterstang = Xi2 9'6" #7 også god elvestang SØ/laks . Har hatt 2 ganger brekkasje Begge gangene nye deler erstattet kr. 300,- pr stang. Vet faktisk ingen som har bedre service enn nettop SAGE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel slik at alle merker har fin og bra finnish, også de norske og andre skandinaviske merkene. Det synes jeg. Sage har fin finnish men når ikke helt opp til de aller beste. Har ikke noe å utsette på Sage jeg, har jo tross alt en av de beste Z-axis.

Personlig er ikke Sage favoritt det har jeg andre merker som er  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel strengt tatt ikke finishen i seg selv som er dårligere på den ene eller den andre stanga. Finishen/utførelsen er nok like god på Sage som de andre og motsatt.

Det som gjør forskjeller er valg av komponenter, farge på tråd, skriftyper osv. Og da er det personlig smak og behag som teller inn, altså hva en selv synes er god design og fargevalg ikke finish og kvalitet.

Jeg er ingen fan av Sage sjøl, men jeg kan ikke si at det er pga av dårlig finish som faktisk betyr mye for meg.

Kjell

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem er de aller beste, Black Rat? For det er ingen forskjell mellom de du har nevnt. Og hvilke detaljer i finishen snakker du om?

De aller beste? Kastemessig? Eller finnishen du mener? Har vært så heldig å fått prøve både Sage One, Gloomis NRX, Scott S4 og M, T&T, Winston, Guideline Reaction, Hardy, Zpey, Loop og noen til. Her kan jeg ikke si hvilken som er bedre enn de andre. Personlig går jeg for Scott S4, for det er det jeg bruker til daglig til mitt ørretfiske og som jeg synes er best samt flott finnish <<l.

Finnishen til alle merkene som jeg nevnte overfor må jeg si er veldig bra. Winston og T&T kan egentlig ikke sammenlignes for de har den aller beste finnish. Egentlig fantastisk spør du meg  ;D. Alle de andre kommer litt bak disse to med finnishen, selv om disse også har fin detalj/finnish på sine stenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredrik hoffmann

Det er vel ikke noe som er så oppskrytt som Winston. Kastemessig og finishmessig...  

Når det gjelder finish hva er det man mener da, håndtverk eller materialvalg/fargevalg ?

Kan noen fortelle meg hva som gjør T&T i særklasse ?  (Jeg mener de er bra, men hvorfor er de i særklasse som stadig blir hevdet på FFS)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se på Winston, de er ikke akkurat sparsomme med epoxy`n, og minst like tønneformede som de fleste masseproduserte.... langt ifra noe å skryte over. Virker som fargevalg styrer mye av folks synspunkter på finish.

Ta f.eks winston.(igjen) Epoxy`over skriften er da vitterlig dårlig. Typisk klæsh på, ujevn og tønneforminger mot endene. Der er Sage jevnere....og T&T..og maaaaange andre..

Ikke la farge på stanga styre synet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest storfemti

Hele denne diskusjonen om hvem av fabrikkene som har penest finish er egentlig bare tåpelig, alle er like dårlige. Ingen av de kan måle seg med hvilken som helst stang fra f.eks Matt Leiderman uansett. Der snakker vi finish der! 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...