Gå til innhold

ORVIS RODS


Kim W

Anbefalte innlegg

Klassifiseringen av stenger og snører er på ville veier egentlig. Trenden var lenge høyere modulus og stadig raskere og stivere stenger som var hovedtrenden, og flere merker 'jukset' da ved å lage underklassifiserte stenger. Moderne stenger virker gjerne stivere og for å kompensere for dette, så lager man tyngre snører for å lade de skikkelig. Stenge takler også forskjellige snøreklasser, og for min del så ser jeg mer på CCS-tallene, da de sier meg langt mer om en stang enn aftm, og jeg bruker gjerne en femmer stang med et seksersnøre. Det er vel det jeg bruker mest på kysten. Aftm er jo bare fabrikkens mening om hvilket snøre de synes den passer best med. 

Forenklet forklaring dette, men det kan virke som om man flytter klassifiseringen. For eksempel har jeg vurdert en sage one i klasse 4 som en stang jeg ville trives med et litt tungt seksersnøre på... blir ikke lett å velge når det spriker sånn. Når det er sagt så er det både ulik tiltenkt bruk fra fabrikkens side, og personlige preferanser om hvordan en stang til en gitt bruk bør være.

  • Lik 1
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja du er inne på noe der ,Truls. Snører  og vekta på de er egentlig ganske forvirrende. Selvom du er "ultrapurist" og bare fisk med double taper riktig klassifisert i klasse fem på de første 9,14m. Veier plutselig snøret rundt 17 gram eller noe deromkring   hvis du har 16m snøre utenfor stangtuppen. Det er vel dette produsentene prøver å kompensere for på et wf snøre med tyngden på klumpen avhengig av lengden på den.

Endret av Terje Bendiksby
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok et resultat av markedsføring og ønske om å selge mer. Da kan nok dessverre også fornuften forsvinne ganske sporløst. Det overrasker meg ikke da jeg selv har en tendens til å lese alle tester og omtaler før jeg kjøper noe nytt. Jeg går også på reklamekampanjer på tv og kjøper både vaskemiddel eller tannkrem av beste sort ( ifølge reklamen). Fordelen må være alt vi brukere får testet mye rart av mer eller mindre gode innovasjoner. Ulempene er at dessverre blir svært dyrt. Skal bestille meg ett billig snøre i klasse 6 og sammenligne. Orvis stanga liker jeg godt. Ønsket å kjøpe superfine men synes ikke disse var noe særlig med snellefeste av kork. Fortsatt fiskesesong her jeg bor i California. 

Mvh

Tore

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...