Gå til innhold

Garnfiske nesten på land i gyteområde


Gjest Unknown User

Anbefalte innlegg

Jeg har fått vite nå at det er noe som kalles uaktsomhetsparagrafen, det vil si at man ikke har lov til å sette garn hvor det er sannsynlig at man får anadrom laksefisk. Og får man det så skal garnet ikke settes på nytt på nytt på samme sted.

Infoen om nedsenknings regelen fikk jeg på tlf fra kystvakten, så den stemmer.

Alt i alt, så koker det hele ned til at man ikke har lov til å sette garn noen steder hvor man kan fange sjøørret eller laks, hele året!

Så da blir inntrykket i mitt første innlegg feil og om det er stor sannsynlighet for at garnet båten setter fanger sjøørret, så er det helt ulovlig.

Så det er regler nok kanskje, men ingen som sørger for at de blir overholdt.

Det hjelper desverre lite å melde inn ulovlige garn på den appen, er min erfaring. Ihvertfall om man vil at noe skal bli gjort der og da. Ser ikke helt vitsen med den!

Kystvakten er ok, men som regel aldri i nærheten når man trenger de. Men de oppsøker området i ettertid og slikt virker preventivt.

Den banden av "yrkesfiskere" som herjer her er ikke lett bli kvitt. Og de er godt organiserte.

Jeg tror ikke registrerte yrkesfiskere er det største problemet, de risikerer mye ved å omsette ulovlig fisk. Jeg sier ikke at det ikke skjer, men nok mye mindre enn man skulle tro. 

Når det gjelder mine tanker om det litt romantiske kosefisket med ett garn av til,  så er mange så grådige at de ikke klarer å nøye seg med noen få fisker. Ikke virker det som om de er opplyste om regler vedrørende minstemål  utgytt fisk etc etc..

Jeg kunne tenkt meg en prøveordning med totalforbud for garnfiske i utvalgte områder og fjorder. Og et bedre bemannet og synlig oppsyn. Skal man ha seg en fisk eller to, så er det jo også mulig å bruke stang som andre folk.

Klart det er tradisjoner forbundet til dette, men hvor langt skal man la ting gå for å holde disse i hevd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt innlagg tidligere var ikke rettet mot yrkesfiskere. De har sikkert et stramt regelverk de må følge, et som forsøker å gjøre fisket bærekraftig.

Enten du fisker med tørrflue eller not, så bør hele tiden tanken på å ikke ta ut for mye av bestandene du fisker på. Det er en selvfølge for de fleste av oss.  Når et fåtall personer nesten demonstrativt gir beng i dette, da blirdet hissige innlegg og varme under skjorta.

Totalforbud mot garnfiske i utvelgte områder, som Tony nevner, høres ut som en vei å gå.

I Tvedestrandfjoren, er det vel(?) at det er opprettet en sone med totalt fiskeforbud.  Det blir kanskje framtidens løsning, å ha slike soner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det er ikke særlig bærekraftig å tråle med bunntrål og når den, som i oslo-og drammensfjorden, er en åpen reketrål er det direkte ødeleggende for økologi og økonomi. Da en yrkesfisker fra Larkollen fikk 1 torsk på 30 garn måtte han innrømme at det hadde vært fisket hardt der de siste årene. Hvorfor har man bærekraftige fiskebestander i Øresund? Her er det enkle,svaret.

http://fiskejournalen.se/tralforbud-skyddar/ Jeg mener også at sportsfiskerne har mange svin på skauen.

Tvedestrand har vedtatt et verneområde, Kragerø og Lindesnes det samme. Området i Lindesnes kommune er et lite område hvor det ikke yrkesfiskes. Til tross for dette var protestene store fra dem. De er prinsipiellt imot vern. Ikke minst fordi de ikke vil at ideen om verneområder skal spre seg. De vet at vern kan bli en stor suksess og det vil de ikke ha noe av. Det er jo de som etter deres mening eier ressursene i havet.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...