Gå til innhold

Hjelp til kjøp av speilrefleks


rbk01

Anbefalte innlegg

Takk for link  <<l

Jeg ville ha droppet 55-250mm, den er for lyssvak i teleområdet til å fungere til noe annet enn fotografering i fullt dagslys.  Ved 250mm har den største blender 5,6 som er ganske lyssvakt.  

Spar heller opp litt kroner og kjøp brukt et 70-200/4 til sommeren (kommer på +/- 3500kr)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare for å gjøre det ekstra vanskelig for deg ;)

Dette er et virkelig godt objektiv til Canon APS-C : Canon 17-55/2.8 IS

http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?utstyrtypeid=65&kjoepsalgid=2&id=212017

http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?utstyrtypeid=65&kjoepsalgid=2&id=212010

Nytt 700D + et av disse og du har en kjempekombo  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

canon 1d mks2 <3 begynner jo og bli kurante priser på disse også nå.

1d er jo fotografenes AK47 :P

Ligger to 1DsII til ~4k på Foto.no - dette er er råbillig for et fullformatskamera (16Mp) som da det kom i 2006 kostet 60k... Har hatt 2 stk 1DII tidligere og dette er fotokanoner ja  <<l

Men 1D-serien er store hus og ikke alltid like enkle å ha med på tur  :o  Med 70-200/2,8 på så veier pakka 3kg...

Når mitt 1DsII ryker så kjøper jeg likt igjen (evt 1DsIII) , eneste jeg savner er video men det får jeg heller ordne meg med et annet hus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Advarsel: Off topic!

For egen del ville jeg kjøpt speilløst systemkamera type Micro Four Third i dag, og ikke speilrefleks. Føler dette er fremtidens kamera for svært mange som ikke har helt spesielle krav til kvalitet og bruksområde der speilrefleksen nok er best. Vekt og størrelse er et godt argument for speilløst for fjellfolk, og du har den samme muligheten med utskiftsbar optikk. De er også bra til video.

Hvis dette er helt uaktuelt, så bare overse innlegget mitt. Ikke ute etter å kverrulere!  :P

Jeg har både lommekamera og speilrefleks, men håper du blir flinkere å bruke speilrefleksen enn meg! Får du interessen og taket på det, kan det jo bli riktig bra bilder. Viktig å være litt datakyndig, også, da! Skal du først kjøpe speilrefleks, ville jeg gått for fullformat og den dyre og litt tunge L- optikken (hvis Canon).

For filming mener jeg bruk av stativ er viktigere enn alle tekniske spesifikasjoner! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er grei Geir, har tenk tanken selv. Har en liten mistanke om at speilløst er litt uferdig enda, men vi så jo hvor fort de digitale kameraene tok over for 35mm da det endelig løsnet, så du er nok inne på noe. Er litt i tenkeboksen enda.

Jens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. Uferdig og uferdig ;)

Jeg har brukt Olympus EM-1 på jobb et par dager. Kan ikke akkurat si at det er uferdig ;) Rett og slett et knallkamera! Ikke uten grunn at det ble kåret til Årets kamera på "alt-som-er" av nettsteder i 2013.

Sikler dere på speilløst så BØR dere kikke på EM-1. Den er proppfull av funksjoner som speil-kameraer ikke har ;) Ingen tvil om at elektronisk søker er veien å gå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uferdig var kanskje litt feil uttrykk, men litt lite å velg i optikk enda kanskje. Sikkert ett bra kamera, men med en startpris på hus på nærmere 15 000, så ligger dette prismessig godt over hva jeg vil bruke på foto, dessverre.

Jens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

speilløse er overhode ikke uferdig og det finnes en mengde optikk til flere av systemene. mFT systemet er vel det som har vært lengt på markedet og har overhode ikke dårlig utvalg av optikk. Man får faktisk optikk som uten noe som helst problemer kan sammenlignes med Canon og Nikons toppserie til godt under 10000 kroner.

Velger man OM-D serien til Olympus feks E-M5 om man syns E-M1 blir for dyrt har man et kamera som faktisk kan være med ut på fisketur i all slags vær, Olympus E-M5 med 12-50mm objektivet er værtettet bedre enn de aller fleste speilreflekser i dag.

Skal du se på speilrefleks hadde jeg nok som fluefisker vurdert Pentax, også kamera som du kan ta med deg ut selvom det regner bøtter. Jeg hadde som fluefisker heller valgt Pentax K-50 enn Canon 700d. Pentax er værtettet og veldig mye av optikken til Pentax er værtettet. Og det tåler seriøst ordentlig regnvær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.akam.no/artikler/bare-de-store-overlever/155581

Vet ikke hvor mye det ligger i dette,men kan være en tanke å ha"bakider"ved anskaffelse av system.Altså;hvilket merke.

Selv hører jeg til de som stort sett ikke lar meg skremme av vekt på stæsjet,men jeg går også endel mindre enn jeg gjorde før,men jeg bar på dem den gangen og.

Fordelene med "entrylevel-kameraene" er seff vekta og at brikken stort sett er like god som i de semiproffe.

Men der slutter det også for meg.Syns rett og slett de blir for plundrete å holde på med.Hanteringen og vekta(den vi kanskje ikke vil ha) og måten de sitter i hånda på taler for semi-eller fullformat. L-glassene til Canon veier endel,og vil nok utgjøre hoveddelen av vekta i sekken ved å slepe på speilrefleks.Ikke glem at Canon også har endel lyssterk fastoptikk,som ved siden av å være atskillig lettere,i det store koster en tredel,og,kvaliteten er meget god.

De fleste klarer neppe å skille på et bilde tatt med 50mm f/ 1.4 og en 50mm f/1.2 sånn uten videre.

Førstnevnte koster ca 3500(eller deromkring),den siste ligger vel på 12 laken.

Speilløst har jeg ingen erfaring med,men mange er begeistret,både for vekt og ytelse. <<l

Her er litt av det som begeistret akam i 2013 :

http://www.akam.no/artikler/arets-fotoprodukt-2013/155606

Lykke til,det er en givende hobby,og passer godt til utsvevende friluftsliv.  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei rbk01, jeg var i nøyaktig samme situasjon som deg for litt under ett år siden og jeg kjøpte ett Canon eos 60d. Er knallfornøyd med kameraet og synes selv at jeg rent fototeknisk har kommet ett godt styktilke på vei. Målet mitt var å ta steget fra "camping foto" til bilder som var skarpe, ryddige og fortalte en historie. 60d har hjulpet meg med dette. Om du vil kjøpe ett nytt kamera fremfor ett brukt så vil jeg anbefale deg å kjøpe ett 70d.

Selv begynte jeg å ta bildene i RAW format nesten med en gang, Adobe elements eller lightroom for den saks skyld er temmelig lett å lære seg, hvertfall det grunnleggende. Som det også blir nevnt tidligere i tråden så er det relativt trygt å handle brukt på foto.no. Avslutningsvis vil jeg anbefale deg å konsekvent IKKE bruke autoinnnstillingen, men heller bruke litt tid og krefter på å sette deg inn i blender, lukkertid iso innstillinger og leke deg med kameraet, mye mere tilfredsstillende og være istand til å komponere og sette sammen flotte bilder selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...