Gå til innhold

KLIPPET CdC: Fy-fy eller ikke? :-)


André_Brµn

Anbefalte innlegg

Her kommer det mer om kunstdefinisjon fra store norske

Kunst, kulturytring hvor utførelsen gjerne krever spesiell kunnskap og ønske om å bruke denne og individuelt tilpasse den til en situasjon og hensikt. Kunst i vid betydning står for spesiell ferdighet og dyktighet på vidt forskjellige felter. I snevrere betydning betegner det skapende eller utøvende, tolkende estetisk virksomhet, f.eks. dans, musikk, litteratur, billedkunst. Når ordet brukes uten presisering menes gjerne billedkunst – maleri, skulptur, tegning og grafikk, eventuelt sammen med fotografi, kunsthåndverk og arkitektur. Nyere uttrykksformer som happening, performance, installasjon, video- og datakunst regnes også med.

I senmiddelalderen ble alle kvalifiserte håndverk kalt for kunst – jo vanskeligere det var desto større kunst. Et fint og rikt utformet arbeid ble kalt «kunststykke». Først på 1700-tallet ble kunst et begrep knyttet til billedkunst, arkitektur, kunsthåndverk, musikk, opera, teater, dans og litteratur, og man forutsatte da en personlig og nyskapende innsats.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 125
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Superealistiske imitasjoner på høyt nivå er kunst.

Jeg synes ikke det.

Å fotografisk gjengi natur er ikke kunst - like så lite som det er musikk å plystre etter en fugl.

At en impresjonistisk DSP fisker sykt mye bedre enn fotorealistiske er... ja si det :) Den er ikke fotorealistisk, men fisker sykt mye bedre enn en fotorealistisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det :) Ubrukelig til praktisk fiske, men veldig flott å se på. Skikkelig bra håndtverk generelt kan jeg se på som kunst, mye mer enn feks et svarthvitt maleri bestående av to rosa streker - som for mange kan være det ypperste innen kunstverk...

Joa, jeg er med på den, Olav.

Tråden her var egentlig bare ment som moro for å få opp spiriten på FFS, men fy flate så mange arge PM-er fra selv populære folk jeg har fått nå, for å skrive noe så uskyldig som om CdC. Det er nok et betent tema  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ta på meg litt av skylda for det Andrè, siden jeg utvidet topic litt med begrepet kunst. Men uansett, tre svar på det du skriver.

1. Jeg sa ikke det var den eneste definisjonen på kunst, men en. Det finnes ganske så mange, og som det nevnes lenger opp i tråden så har de endret seg opp i gjennom historien.

2. Jeg snakker ikke om ørretens selektive evner, men mangel på kognitive evner, teoretiske hypoteser eller egen empiri for å kunne bedømme om noe er kunst.

3. Det var forsåvidt sagt med et lite smil alt sammen, men jeg mener at alt for mange, og særskilt amerikanske fluebindere, drar kunstbegrepet alt for langt når det kommer til noe så jordnært og praktisk rettet som å lage fluer ment til å fiske med. Så lenge et kunstbegrep blir lagt til det å binde å fiske med fluer, får den lidenskapen jeg har med mitt fluefiske, et alvorspreg jeg ikke ønsker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På noen f -fly varianter foretrekker jeg klippet cdc foran hele fjær, det samme gjelder noen fjærmygg klekkere. Alt avhenger selfølgelig av hvilken cdc fjær  man benytter, men tar her utgangspunkt i "Guideline select" eller tilsvarende som er perfekt til duns. Restene etter dunvingene er det jeg bruker til f-fly varianter o.l. Litt vanskelig å forklare, men prøver; Fjærstammen blir tykkere jo lenger ned man kommer på fjæra, dette fører til en stivere/strammere vinge. Det er også kraftigere (mer spenst) i spredningen på bistrålene ut fra stammen lengre ned på fjæra. Dette fører til en "luftig" ving som holder fasongen bra og ikke klapper like lett sammen når våt. Får i tillegg utnyttet mer av fjæra....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klipper mye cdc, når man spinner blir jo som oftest halvparten av fibrene kappet uansett. Estetisk pent, nei. Etisk feil, nei.

Som Flunes skriver blir jo ofte egenskapene til cdc fjær bedre når man kapper de. Kapping av hackel sitter litt lengere inne, men har gjort det på noen fluer der fibrene skal forestille tykkere bein. Kanskje jeg bør binde meg noen catskill fluer der jeg kutter hackelet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De kan synes hva de vil. Fiskefluer har en praktisk verdi og kan derfor per definisjon ikke være kunst ;D

Jeg synes du ofte har mye godt å komme med, Hermann, men det du har her, er vel en definisjon som ikke engang trenger et motargument verken praktisk eller filosofisk  :)

I mine øyne en ganske dum kommentar for en som streber etter å formidle sin kunnskap i filmer til den lærde så vel som den kunnskapsløse. Er ikke noe av ditt motto, greie, det praktiske i dine filmer , fluer og kasting ?

Edit: mangla en o i motto  ;D

Skjønte egentlig ikke bæra av hva du kritiserte her :) Jeg forsøker å tolke det i beste mening. Skriver det på kontoen for fredagskveld. Si gjerne i fra her i tråden om det var feil tolket. Gjerne på morgenen/dagen.

Hmm.

Det var et råttent innlegg. Du skal kun sole deg i glansen skjønner jeg. Ingen skal kunne rette noe kritikk i din retning.

Dette vinner du ingenting på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt ening med "Ruffen".

Lest nøye gjennom denne tråden her, og igjen har cdc skapt relativt friske kommentarer :)

Men jeg må få si jeg er skuffet over hvordan enkelte føler at de kan oppføre seg mot andre.

Det bør være takhøyde, for å diskutere meninger. Man skal ha muligheten for å være uenig, uten at man bør bli utsatt for direkte trakassering!

Det å sette en persons meninger på "fredagskontoen", er vel strengt tatt direkte ufint, og fortjener vel en form for personlig beklagelse!

Ronny B. Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, nå er fredagskvelden blitt Lørdags morgen (og nesten bare tomflasker igjen).

Jeg synes egentlig denne tråden i utgangspunktet er ganske tullete, noen ganger trenger en korte CDC fibre og da må en nødvendigvis korte dem ned i en eller annen enden på ett eller annet viset, og ja du får ikke med tuppene hvis du tar dem bort.

Og Andre ja vi ser det (på puristen sine fluer, som btw er kunst uansett hva Herman sier, her er det skills som overgår de fleste sine og mine med ja så mye som, umulig å si da referansene er uklare  men helt klart flere lysår).

Hmm der gikk jeg i fella gitt, meninga med dette innlegget var å oppfordre til konstruktiv diskusjon som kan hjelpe forumets medlemmer og ikke kaste dritt på hverandre som noen pubertale apekatter uansett ego og meninger. Men det greide jeg ikke gitt, beklager det men får håpe det finnes større mennesker enn meg her på forumet.

over og ut.

Edit: Ikke ut etter å henge ut Andre, Herman eller noen andre for den del (meg selv er greit og det ser det ut som jeg klarer), begge går meg en høy gang når det gjelder fluefiskets hemmeligheter.

Og har du klart å utgi en god bunke fiske DVDer som selger bra (og er gode), ja da kan du trone litt over oss dødelige, selv om du ikke poster i kilosfisk tråden  ;) Tok dun elle (som Sibbe sier).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Baetrix

At noen gidder. Riv, røsk, klipp, brenn! Spiller vel ingen rolle så lenge fisk og fisker er fornøyd. Lurer på om ikke det å bli tatt bilder av sammen med storkarer er beste veien til suksess ved bindestikka. Man blir veldig mye bedre da ikke sant? Men det beste er nok å lage noen filmer. Da blir man god da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er glad så lenge det ikke er fluefiskere som styrer landet!

Den vil jeg gjerne henge meg på  <<l

Hva enkelte får seg til å skrive/mene minner meg stadig på at det er fint vi bare er en forholdsvis liten gjeng, uten nevneverdig  påvirkningskraft på noe som ikke er fluefiskerelatert, og knapt nok det  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Denne ukesgamle tråden var egentlig mest ment for å "fyre" litt fra meg også, og samtidig prate litt moro om fluebindermaterialer. Var ærlig talt ikke meningen at den skulle bli noe alvorlig, men det får jeg vel ta på meg noe/hele/deler av skylden for  ;D Å klippe CdC anses jo ikke som noe fint og "høyverdig", så det er jo ikke akkurat fluefiskets finest art vi prater om heller, men noe vi gjør på noen fluer  :)

Edit: glemte å sette "høyverdig" i annførselstegn, ser det visst ut som  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) :) Å klippe cdc kan være vel så fint, som å la være, dersom det er klipping som skal til for at flua blir slik den er tiltenkt. ;):)

:) Det samme gjelder brenning, riving og eller andre former for forandring på den naturlige fjøra. ;):)

:) :)Hvordan man tilnærmer seg bruken av cdc, bør først og fremst være et resultat av hva man ønsker og oppnå ved å bruke dette materialet. Og av denne enkle grunnen, kan det hende man både må og bør håndtere dette litt annerledes, enn det de mener, de som vet best  :);)

;) I forbindelse med kunst ikke kunst, definisjoner av en definisjon og tanker om hvem som har flest fremmedord, kan jeg kun si at dette til syvende og sist ikke handler om noe annet et fluebinding og  hvordan hver enkelt ønsker å benytte sine materialer :);)

;):) Og jeg tillater meg og sette denne på min lørdags formiddagskonto selv, før noen andre gjør det :);)

;):)(Og nå har jeg lagt til så mange smilefjes og blunkefjes, at ingen kan tro at jeg mener noe annet med innlegget, enn verdien av hvordan man burde kunne bruke et materiale. :);)<<l

;) Ronny. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig så syntes jeg ikke begrep som "høyverdig" har noe i fluebinding eller fluefiske sammenheng å gjøre i det hele tatt.

Begge deler er omtrent like høyverdig som å sitte på dass  ;)

Fluefiske og fluebinding er først og fremst moro, uansett hvordan, eller på hvilket nivå vi gjør det.

Her er det snakk om fjær fra rassen til anda, og jeg finner virkelig ikke noe særlig høyverdig ved det, utover at det er velegnet som fluebindemateriale, enten man klipper eller ei  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig så syntes jeg ikke begrep som "høyverdig" har noe i fluebinding eller fluefiske sammenheng å gjøre i det hele tatt.

Begge deler er omtrent like høyverdig som å sitte på dass  Wink

Før jeg dør vil jeg være med på fisketur med Lars. Hvis det er riktig at en god latter forlenger livet, så kan det jo da hende jeg ikke dauer i det hele tatt ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har holdt meg rolig og sett hva folket har ment om dette meget følsomme emnet. Det finnes kun en sannhet om klipping av CDC. Bare homoer, retards og folk fra nordnorge/toten klipper cdc. Så er det bare å spørre seg selv hvis du klipper CDC "I hvilken bås hører jeg til?"

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har holdt meg rolig og sett hva folket har ment om dette meget følsomme emnet. Det finnes kun en sannhet om klipping av CDC. Bare homoer, retards og folk fra nordnorge/toten klipper cdc. Så er det bare å spørre seg selv hvis du klipper CDC "I hvilken bås hører jeg til?"

:)

;D ;D ;D

Jeg føyer meg pent inn i nordnorge/toten båsen  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har holdt meg rolig og sett hva folket har ment om dette meget følsomme emnet. Det finnes kun en sannhet om klipping av CDC. Bare homoer, retards og folk fra nordnorge/toten klipper cdc. Så er det bare å spørre seg selv hvis du klipper CDC "I hvilken bås hører jeg til?"

:)

Jeg fryktet denne oppdelingen og for å unngå å bli stemplet enten som home eller Totning har jeg rett og slett droppet å bruke CDC. Det er jeg veldig glad for nå :-D Vill ikke ha noene av delene på meg :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...