Gå til innhold

Opprop mot ny vannkraftutbygging i Gudbrandsdalslågen


Anbefalte innlegg

Har laget en liten sak på : www.opprop.net/horingsuttalelse_kaja_kraftverk__gadbrandsdalslagen_ved_vinstra

Fristen er 15mars.

Gudbrandsdalslågen voldtas av vannkraft og andre inngrep.

Tenkte og gjøre en ny vri og sende dette til NVE angående høringsuttalelse med frist 15.03 som jeg har jobbet med en måneds tid nå.

Mange fiskere blir ikke representert i noen høringsuttalelser og mange er ikke medlem i noen forening/organisasjon.

Og man må være spesielt interessert i dette og henge inne på NVE sine nettsider.For mange går dette hus forbi.I mange tilfeller vil nok NVE få ett inntrykk av att vi fiskere gir faen. Det må vi få slutt på og forventer og bli hørt.

Dette inngrepet vil få konsekvenser for en rekke soner, sone 4 (vinstra/kvam), sone 5 (otta/sel) og sone 8 ,ottaelv), da fisken vandrer per idag fritt over store områder på gytevandring og næringssøk.Også for en rekke porno sideelver ;)

Mange ferdes gjennom Gudbrandsdalen og både utenlandske og Norske turister besøker elva hvert år.

Om du ikke fisker der selv støtter dere oss andre som tilbringer timesvis på ræva i vente på en eller annen klekking eller på att det skal slutte og blåse  ;):P Vi sitter lenge nok, nå vil man kunne risikerer og sitte og vente på fisk som aldri kommer. Enten har den gått i en eller annen turbin eller ikke finner veien opp og igjennom kraftverket  :-\

Les og signer  <<l

Mvh Tore

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Burde vært firesifret!

Kraftregulering er årsak nr. 1 til at veldig mange gode fiskevann og elver er ødelagt i Norge.

Ja, vi trenger strøm. Men, Norge er allerede selfvorsynt med strøm og ødeleggelsene er allerede altfor store. Det burde prioriteres å rydde opp i gamle miljøsynder, les vilkårsrevisjoner, fremfor å ødelegge enda flere vassdrag, eller enda mer av et vassdrag, som det dreier seg om her.

I et skamregulert vassdrag så blir fiskeopplevelsen redusert selv om du er verdens beste kaster og bruker verdens beste utstyr. Du får ikke stor fisk der det ikke finnes stor fisk.

Fisken lever nemlig ikke av vann aleine. Som de fleste andre organismer må en fisk ha mat for å leve. Unaturlig heving/senking av vann, kunstig endring av strømhastighet, stopp av vann, terskler og dammer ødelegger i de aller fleste tilfellene livsgrunnlaget for døgnfluer, vårfluer og steinfluer. Disse er viktige for fiskens vekst.

Norge, Sverige og Finland er Europas desiderte største miljøsinker når det gjelder å ta vare på elver og vann. Det trenger ikke være slik. Skal det bli bedre må hver enkelt av oss være med og si stopp.

Jeg godtar ikke lengre at noen få mennesker skal tjene seg rike på felleskapets bekostning. Det dreier seg nemlig mer om profitt, enn klimatiltak.

Det beste miljøtiltaket er å forbruke mindre energi. Siden det innebærer redusert inntjening, så er det kanskje ikke så rart at det fokuseres mindre på slike tiltak løsningen. 

bjorni

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...