Gå til innhold

Fluefiske i Telemark


Steffen S

Anbefalte innlegg

Hei! Har nylig flyttet til Porsgrunn og lurer på om noen har litt tips til gode fiskevann/elver i nærheten. Ikke noe problem å kjøre litt. Helst ørret  :) Fint med tips om både elver og fjellvann. Evt når det er sessong der.

På forhånd takk for utrolig gode tips!  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bøelva+en mengde småelver du lett finner v å sjekke kartet i en radius av 4-5 mil. Men Telemark er fra langt tilbake kjent for sure vann. Så du skal nok ikke forvente det helt store... kanskje m unntak av oppgangsfisk i Tokkeåi. Der flere entusiaster legger ned masse jobb m å skape en god bærekraftig ørretelv igjen.

Break a rod!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta deg en tur på messa til Grenland sportsfisker førstkommende lørdag! Der treffer du mange likesinnede!  <<l

Lurt! Medlemmer i Grenland sportsfiskere finner du spredt over hele fylket om sommeren.

Du er selvfølgelig velkommen til Tokkeåi! Hver vår er like spennende. Blir det bedre i år enn i fjor?

Men, vi har etterhvert lært oss å ikke ha altfor stor forventninger. Elva er på langt nær frisk, enda vi har holdt på med vilkårsrevisjonsarbeid siden 2007.

Forklaring: Dette er en av statens pengebinger. Jo lenger en slepper å øke vannføringen i Tokkeåi, jo mer kraft kan en selge.

Men, nå er det engang slik at ingen slepper unna sine miljøsynder. Det gjelder uansett om du jobber i Statkraft, eller i Olje og Energi departementet. Vi har tenkt å utstyre St. Peter med et ekstra miljøfilter når disse synderne engang banker på ;)

Sommeren 2012 var vi optimistiske. Det virket som at vi opplevde en bedring. Fisken vi tok var større og i godt hold. Så ble vannet i elva stoppet 23. august. Resultatet var tusenvis av døde bekkeniøye og sikkert 10 000 vis av døde innsekter. Det ble også bråstopp i gode fiske opplevelser.

Sesongen i fjor var stort sett sørgelig.

Tokkeåi blir nok ikke friskmeldt før vi har fått på plass miljøvannføring fra Vinje, at driftsvannføringen fra Lio blir uten effektoptimalisering, spyleflommer og fjerning av de svært ødeleggende tersklene. Med den takten vilkårsrevisjonen foregår nå, så må vi kanskje kjøpe oss et ekstra hjelpemiddel til fisket.

En rullator!

En ting er å få på plass forbedringene, men dette økosystemet reagerer seint. Det tar tid å fa tilbake god økologisk tilstand også fra naturens side.

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...