Gå til innhold

Fisker du med flue om 10 år ?


-Lars-

Anbefalte innlegg

Takk for støtte. Leser på Wikipedia at kurongen står sterkest i Rogaland, så her gjelder det å registrere domener og bygge opp kompetanse i rekordfart. Det finnes sikkert et utall materialkomponenter og sammensetninger for en optimal kurongkø, og det finnes en rekke brett, spill- og turneringsvarianter. Dette er et spill med røtter i India, kan jeg lese, så her har vi både utstyr, regler og historie å diskutere.

 

Ser lett for meg at kurong blir mer enn et spill, men rett og slett en livsstil - en lidenskap jeg brenner for 24/7. Jeg skal poste bilder av brett med ulike stillinger, køer og turneringer jeg er på i et sabla kjør på Instagram, Twitter, Facebook og Pinterest, i tillegg til å administrere mitt eget globale kurongforum.

 

Controll the cues, folks!  (litt artig å lage ny slang også). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viktig med en fancy app også. Magnus Carlsen har jo en sånn der du kan "spille" mot han. PlayJB er vel det naturlige navnevalget. Kun tilgengelig for iOS siden kulhetsfaktoren der er høyest i de rette lag.  

Og for å slå to fluer i en smekk så drar du på 4-ukers turer midt på vinteren til New Zealand for å spile kurong. Siden fluefiske på det tidspunktet er et tilbakelagt kapittel så river både kurong-massene og fluefiske-massene seg i håret av misunnelse. Igjen med på å bygge navnet ditt/merkevaren så det holder.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, Kent. Du har så mange gode ideer at du skal få plass i mitt eget JB Advisory Board. Trenger noen rådgivere som visker kloke ord og holder meg litt i tømmene så jeg ikke blir for hissig på grøten og for eksempel inngår sponsorkontrakter uten å tenke meg nøye om. Alt må passe inn i den helhetlige profilen jeg ønsker meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen problem. Ingenting er morsommere enn styre-arbeid til langt på kveld. Skulle tatt seg ut om du av gammel vane som fluefisker ble starstrucked og gikk med på første og beste avtale med Sage f eks. Hmm.. Eller.. Nok en interessant tanke. Kanskje Sage kunne vært interessert i å bli verdens ledende utstyrsprodusent for kurong-køer. Så kunne de bygget opp et eget #WTF klassifiserings-system som gjorde det lettere å selge 4-5 køer til hver utøver. Dette er jo dømt til bli bra. Nå kan jeg jo knapt vente på at jeg skal bli lei fluefiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne reaksjonen hadde jeg strengt tatt budsjettert med og hadde omtrent skrevet beklagelsen på forhånd. Det er lett å anta ettersom jeg lever godt med off-topic så gjør alle andre det også. Jeg er glad for at du viser autoritet ved å bringe oss tilbake på riktig spor samtidig som du unngår å skape en ubehagelig tone. Prisverdige lederegenskaper. Så. Til de som tror vi er gal, vi er ikke det, bare dedikert. Tilbake til det opprinnelige spørsmålet: 
 

Fisker du med flue om 10 år ? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

aaapplaus  Jørn - jeg synes du skal lansere egen Kurrong-spill ja. Det kan ikke hete noe annet enn iJB (man må satse høyt, og etterhvert forbinder folk JB med Kurrong, så no prob at det ikke har kurrong i navnet) Dessuten bør du ha bilder med kurrongkøen (heter det det?) over skuldra når du vinner et spill  ;D

 

Om jeg fisker med flue om 10 år? Ja  ;D  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser den waffern, og regner med at min skjønne kone også går fra meg, men da altså på grunn av kurongmanien, så da blir det bobil og et liv der jeg reiser rundt for å lete opp gode kurongturneringer.  Rogaland har som nevnt et aktivt miljø, og jeg regner med å delta i flere turneringer på den kanten av landet, ikke minst i vinterhalvåret.  Ja, for det skjer nok en del spennende for oss kurongfantaster i samfunns- og bedehus på Jæren under høst- og vinterstormene. Tips om andre aktive miljøer tas i mot med takk, selv om jeg må innrømme at halve moroa er å lete opp gode turneringer. :D   

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klart jeg gjør det samme om 10 år.

Fluekasting er drita kult,og det er så enkelt synes jeg at fluefiske er rett og slett fluekasting.

Jeg har også prøvd kastedobb og flue.Jeg kan aldri tenke meg at jeg gjør akkurat det om 10 år. ttongue

Derimot kan jeg godt finne på å fiske med pennedupp og meitmark,men det er ikke fluefiske,men

at jeg kunne finne på det om 10 år er fullt mulig.

 

Tom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelt, man bare spenner opp stanga med fortommen og skyter flua utafor torva som en indianer med pil og bue. Tror nok du skjønte hva jeg mente. Og dette jo ikke et kast. ;)

Utrolig kult når du ser ørreten kommer fra dypet og bare moser flua di. Tok et par fine på markadaddy sånn her i fjor. :)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg er fluefiske en livsstil, mens annet fiske, jakt og friluftsliv er hobby.

Det eneste jeg frykter skal ta fra meg lysten til fluefiske, er at den ekte ville laksen forsvinner.

Men da har man alltids ørret- og røyefiske og lene seg tilbake på.

 

Jeg var en ræcer på kurong, eller kyrrong som vi sa. Jeg bygde mitt eget brett og dreide køer på sløyden.

Men der må jeg si interessen forsvant etter intens periode, og jeg solgte alt utstyret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Holdt til i Lofoten på somrene som liten, og fikk veldig ofte beskjed om at det kunne være hyggelig om familien fikk se meg innimellom. 

Fiske har opptatt meg hele livet, og jeg anser det som helt usannsynlig at jeg skal slutte å drive med dette. Overgangen fra haspel og mark til flue på enhånds og tohånds kom naturlig. Nå lærer jeg mine små gledene ved fiske og forsøker å få til en god overgang til flue for disse også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe av det beste med å være fluefisker er følelsen som begynner å gjøre seg gjeldende omtrent på denne tida av året . . . Merker jeg blir gradvis mer rastløs, og begynner å bli mer og mer opptatt av om det blåser eller ikke ute :-)

Har allerede sett årets første vak, og kroket årets første på mygg, og er veldig klar for mer. Ser lovende ut til helga :-)

Gutta som fisker i sjøen hele vinteren merker vel bare at dagene blir lengre, og at det ikke er riktig så kaldt ute som for et par måneder siden :-D

Nei, livet som fluefisker er herlig, og nå går det slag i slag frem til ut i september/oktober en gang, til man igjen kan hilse på resten av familien :-D

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja,du klarer sikkert å fiske uten å kaste også du? ppcrazyeyes

Heter ikke det garn eller noe sånt noe? ttongue

 

Tom.

Du skulle bare visst hvor mange pil og bue/sprettertpresentasjoner jeg gjør i løpet av en sesong... ;) Det at du forresten ikke har skjønt at man kan fiske uten å måtte kaste, forteller meg at vi må plassere deg i de ytterste nybegynner-rekker for godt  ;D  ;)  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

På tal om arv. Jeg er for tiden i pappaperm og skal så være i åtte måneder og håper å få inn fluefisket i morsmelka. Planen er å få med meg gutten ut på tur. Har kjøpt oss en bæremeis for å konke med han på ryggen. I forrige uke la vi ut på fire turer. Så langt er han ikke så imponert over fiskene som far fanger. Men vi får noen hyggelige stunder sammen ute i det fri. Nå er målet myggeklekking i hemmeligvannet. Til dess, kanskje tre uker igjen, så blir det et par turer til etter sjøørret og binding av fluer for å fylde opp boksene.

 

13414100223_cefc0aa7ca_z.jpg

 

13414102503_49f3df150a_z.jpg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...