Gå til innhold

Marka 2014


Kim W

Anbefalte innlegg

Du fikk karra deg ut på dagtid, ja  ;D Det gjorde ikke jeg, men jeg hadde en liten ettermiddagstur med bikkja inn til tvillingvanna i nærheten av deg.

Et par fine fisk viste seg, men jeg var kledd i joggesko - og det er som kjent rimelig dustete når det kommer til 97% av grunnen rundt dissa vanna, så det blei med kikkinga.

Så forresten noen oransje maur i størrelse 16 mellom regnbygene når jeg var ute i går, så ved neste varme og solfylte dag ville jeg ikke nøla med å ta turen innover til vann med potensielle maurkolonier i nærheten. Og dem finnes det jo en hel del av :) Jeg tar iallfall beina fatt. Hoi

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marka er digg i disse dager, bare synd at været er så sinnssykt ustabilt.. Regnet pøste ned i femtia i dag, fikk surra sammen ett par daddys da det klarna og idet jeg satte meg i bilen åpnet himmelen seg med massive byger... igjen.... Jaja, tar'e i morra..

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk en fin ørret i godvannet på søndag, maur. I går var jeg på Lille Daltjuven. Kom opp 1730 og ble noen timer. Et vak midt utpå ellers helt dødt. Kyta var "langt utpå", prøvde seg på mauren.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

At vi ikke rapporterer lengre betyr ikke det samme som at vi ikke fisker, verken i marka eller andre plasser ;D

Trur jeg ikke noe på, så den må du nesten motbevise med en rapport som gir inspirasjon og fiskelyst! :)

Det hadde rett og slett vært fælt da, Vidar

Endret av Olav Haug
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida Olav vi er fortsatt ute i marka.
I år har jeg ikke helt truffet uansett hvor og når. Men på fredagen dro jeg nok en tur til ''grisepytten''. Her har jeg ikke hvert på en stund da dette vannet er vrient og rimelig livløst i den varmeste perioden.
Jeg fikk høre et lite nyst om at det var bedre aktivitet for en drøy uke siden. Så på fredagen gikk den tunge turen inn med stor sekk, belly, vadere og altfor mye mat. Det ble en veldig tung tur inn. Da jeg kom frem til teltplassen min la jeg merke til at vannet hadde sunket nesten 1 m. fra normalen. hmm.. vannet lå livløst.. det gikk 20 minutter så kom det et vak. jaja..
Det var blitt mørkt nå. helt mørkt. jeg får sove på det tenkte jeg...

Våknet tidlig neste morgnen. Veldig tidlig. Vannet lå blikk stille! Plask! Oi.. det er en god del vårfluer som svirrer over vannet :D
Det virket hakket mer lovende! Da var det å komme seg ut i bellyn!
Mens jeg gjorde meg klar la jeg godt merke til at det ikke vaket mye, men jeg tenkte at det bare er å komme seg ut. Vannet har ikke dette kaldenavnet ''grisepytten'' uten grunn ;)

Og for første gang i år følte jeg at det slapp litt for min del. Hvor ting blir litt for enkelt. Ja veldig enkelt.
Jeg fikk padlet mot der jeg så det første vaket. Og kjapt så jeg et til. Her er jeg også godt vant med at det kruser en del fisk. Første kastet lander ikke langt fra der jeg så vaket. Umidelbart så smeller det i overflaten og fisken er kroket. Deilig!
Dette resulterte kjapp i to ok fisker, litt slanke for å være i dette vannet, Men UTROLIG spreke.

IMG_9651_zps5d962058.jpg

Tittet videre i begge retninger i vannet. Så at det vaket en og annen i begge retninger.valget falt på nord siden av en øy hvor det er en spennende grunnet ihvertfall nå som vannet har sunket ned en del. Og jeg har heller ikke hvert i den delen av vannet siden i fjor. Når jeg kommer frem så er det så grunt at jeg kom meg ut av bellyn og fortsatte ferden til fots på øya. Etter hvert teller jeg opp en 10-15 fisk innenfor kastehold. Dette kan bli gøy tenker jeg. Og gøy ble det! Et av årets mest minneverdige turer i marka for meg :)

IMG_9395_zps8c914db3.jpg

IMG_9359_zpse3501488.jpg

IMG_9355_zps01a4d473.jpg

IMG_9320_zps41a30dfb.jpg

IMG_9295_zpsae075ccf.jpg

IMG_9283_zps675f0816.jpg

IMG_9284_zps62aec5f2.jpg

IMG_9272_zps86be7498.jpg

Fin høst flue dette :)
IMG_9647_zpsf5d105c0.jpg



 

  • Lik 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mer av detteFemundtravler! Blir få turer i marka på meg for tida. Og når jeg først tar turen ender det med bomtur. Håper å snu denne trenden da jeg ikke har holdt en solid ørret siden 3. Juli!! Marka er forøvrig slårnde vakker på varme, vindstille høstdager nå!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sovet ved Vesleflåtan over helg og det ble kort men veldig fint fiske. Jeg begynnte på lørdag og det blåset en del til ca. klokka 1800. Siden jeg ikke hadde bellybåt var det litt vanskelig å finne noe vak som var ikke for langt unna. Men rund kl. 6 ble det plutselig helt vindstille og fisk begynte å vake fint på mygg. Jeg vadet over til en lille myrøya, knuttet på str. 10 Daddy og landet 2 fisk på første 3 kast og en til etterpå, til fisk overalt flyttet bort fra landet til åpent vann. De første 2 fisk var 36 og 35cm, feite, siste en del mindre (jeg hadde ikke vektmåler). Egentlig var det litt overaskelse når den første fisk bittet, fordi den vaket som noe små fisk, tok stor Daddy helt rolig som mygg og når jeg kroket fisk følte jeg også nesten ingenting. Så stripet jeg med hand og plutselig gikk fisk bananas og snøra brennet... Det var ikke den største fisk men måtte gi alt i den ene eksplosjon og min hand følte det :D

 

Etter klokka 1900 var fortsatt noe fisk som vaket men man måtte ha båt. Når jeg var allerede i telt sent på kveld hørte jeg et par splasker så kraftig at det måtte vært noe STORT :) Søndag var nesten samme, mye vind på dagen og vaking veldig sporadisk. Sikkert fin fiske på kveld igjen men jeg var desverre ikke der lengre...

 

Nordmarka nå er kun fantastisk, ikke bare fiske  :)

Endret av Ondrej
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Nå synes jeg virkelig at myggen begynner å komme seg skikkelig igjen på mine trakter!(Østmarka)

Har vært ute et par ettermiddager på rad, og rett (før)rundt solnedgang smeller det igang med lokale klekkinger av "små"mygg i #18-#24... Blanke vann som virker steindaue blir plutselig avbrutt av intens aktivitet på kvadratmeters areal, og pen fisk mister totalt huet - i slowmotion. Det gjør godt, og kanskje særlig for en som nettopp har tilbrakt noen dager i skjærgården, vridd i stykker Winstonstanga og mista diger(PB) brislingjagende sjøørret  oooops

Endret av Olav Haug
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Blitt noen skauturer i det siste og en og annen fisk har det også blitt. Synes tempen er uvanlig høy for årstiden men klager ikke. Ser en del store vårfluer og steinfluer langs elva også. Fin tid men synd det blir så tidlig mørkt, ikke klar for det enda.

post-3341-0-94886400-1412421246_thumb.jpg

post-3341-0-60848500-1412421509_thumb.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fruen har ganske peil på sopp og plukker mye. Hun mener kantarell sesongen nesten ble ødelagt på henner steder i år pga tørke og varme. Derimot var vist denne sommern perfekt for steinsopp!

 

Det ble fin fangst idag da. Bortimot 10 kilo trakt kantarell :)

 

Kult med egenplukket amadou forresten <<l ..er det en egen soppart? eller bare en vanlig tjuke? Hvordan behandler du dem for at de ikke bare blir tørre og sprø?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...