Gå til innhold

Truls sin stangbyggertråd


Anbefalte innlegg

Var litt heldigere enn deg, anglers habitat hadde sekseren på lager. Nesten  synd at jeg ikke får begynt å montere på den før i mars pga av reisevirksomhet. Det sa med de quickline emnene virker interresant. En ting er cc systemet og måle blanksene på. Vi snakker om en ekte femmer. sekser osv og så er det ikke mer enn +-1 1,5 gram  mellom de vanlige aftm klassene.Ingen kjøper en haspelstang som bare kaster 12 gram som regel er det jo f-eks 2-15 gram, 10-30 gram. Så egentlig er det ikke noe rart at en fluestang behersker flere vektklasser mer eller mindre bra. Legg så til at ikke alle flueliner med samme navn  er like nøyaktig i vekta i samme aftm klasse, dvs produksjonen er ujevn. Ingen nevnt ingen glemt

Endret av bendik58
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg var litt tidlig til å juble. Snakket med Karry Batson Stanga er en kjempestang, men de var ikke fornøyd med slipingen og lakkeringen

hos produsenten på de siste de hadde fått. Så de håpet  å  ha de 1.april, men langtfra sikre. Det skal være deres toppprodukt så da skal alt være perfekt. Kanskje andre skulle lære litt her jmf diskusjonen om kvalitet på kork.

Endret av bendik58
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er veldig ofte det med de blanksene man bygger på.

Velger man tilbehør med omhu, så får man bedre stenger enn toppmodellene.

 

 

 

Ja gjør man det og på hvilken måte? Jeg bare lurer fordi jeg snuser litt på tanken om å sette meg bedre inn i dette med å bygge stenger. Får jeg tid er jeg redd jeg ramler utpå...

Endret av Øyvind Jensen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig i det THJ skriver.

"Problemet", i alle fall for min del, er at jeg synes det er artigst å bygge på blanks som ikke er å få kjøpt som ferdigbygde stenger. Men da vet man jo ikke på forhånd hvordan stanga blir og man risikerer å ha brukt masse tid og dyre komponenter på en middelmådig stang. Mange av de dyktige stangbyggerne på amerikanske stangbyggeforum mistenker jeg for å være mer opptatt av håndtverket enn av hvordan stanga er å fiske med.

Jeg kjøpte f. eks noen Lemke snellefester som ble rost opp i skyene men etter kort tid flasset overflatebehandlingen (anodisering?) av, også på en stang jeg bare hadde brukt i ferskvann.

Jeg synes også de fleste blanksene stort sett får veldig god omtale men det kan jo hende at de stort sett er bra også.

Selv ble jeg kanskje litt skuffet over PacBay Quickline mens jeg er veldig fornøyd med stengene jeg har bygget på blanks fra Dan Craft.

Men kanskje jeg var litt forutinntatt også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke umulig at GXT blir neste prosjekt. Jeg synes bare at FTXL i 6wt og FT i 7wt dekker behovet i de tyngre klassene. Mulig GXT i klasse 7 hadde vært en fin mellomting. Hvordan vil du beskrive GXT i forhold til f. eks quickline?  I forhold til prisen er jeg enig i at Quickline er veldig bra. Men det er alltid noen reviews som skur opp forventningene litt for mange hakk.

 

Blir spennende å høre om Eternity 2. Jeg har aldri bygget på Batson.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres spennende ut. BXT har ikke fått så mye omtale som en del andre serier.

Jeg er absolutt ikke uenig ang. Quickline. Jeg har en ni fot klasse syve og den er bra- særlig i forhold til prisen. Men jeg hadde kanskje håpet på ørlite grann mer trøkk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da går du vel for svart karbonhåndtak også? Blir nok snobbete ja.

Jeg gjorde noe lignende med Quickline 907. Ikke helt svart men med black nickel ringer fra Snakebrand og matchende metall snellefeste fra Lemke. Jeg surret med silke i en mørk rødfarge. Etter lakkering ser den svart ut unntatt på føttene av ringene. Skuffelsen var stor når overflatebehandlingen på snellefestet flasset av etter første turen i saltvann. Nå har jeg satt på et channellock snellefeste midlertidig så jeg får brukt den litt mer før jeg bestemmer meg for hva jeg gjør videre.

Syvenen har en oppgitt ERN på 7,9 og jeg synes den er temmelig normalt klassifisert (de fleste syvere er vel litt kraftige). Det skulle jo tilsi at den femmeren din burde bli en fin, middels kraftig sekser.

Selv er jeg ute etter en litt rask femmer til alt fra vanlig innlandsfiske til lett sjøfiske. Men jeg har det ikke travelt og halve moroa (minst) er jo å finne komponenter og blanks. Jeg er litt kjedelig og kommer nok stort sett til å bruke recoil snakeringer i det tykkeste varianten og struble 15HG eller Rec ABS.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det!

Der er såpass dyrt med postgang osv at jeg har kommet til at det er like greit å holde seg til komponenter jeg vet jeg liker framfor å stadig prøve ut nye ting som kanskje blir bom.

Jeg har ikke tatt det opp med Lemke men ser at nå anbefaler de ikke å bruke disse i saltvann.

Litt inspirert av denne tråden byttet jeg snellefeste og fightingbutt pluss gjorde om litt på håndtaket for å ta i bruk Quicklinen igjen. Fikk en liten tur ut på lørdag hvor jeg brukte et TT saltwater intermediate. Funket bra det men favoritten er fortsatt en FTXL 906 fra Dan Craft med Zpey descend glassline.

Det kan nok hende det blir en Affinity en dag men de er som du sier dyre. Dessuten må jo de andre komponentene bestilles fra et annet sted.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i løpet av vinteren bestilt blanks. En hel del med blanks. Som jeg egentlig ikke trenger.

Skjønner ikke helt hvorfor, men jeg klarte liksom ikke helt å la være.

Dette føyer seg inn i rekken med ting jeg har kjøpt for moroskyld, men som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til.

Jeg hentet en blanks i sta. Første leveransen. Svart, 9 fot 4 delt, ERN 6,76, aa 72 og ccf 89 og veier 46 gram. Det er 4g mer enn oppgitt.

Hadde tenkt å lage denne lett, men det har jeg prøvd før, så nå tenkte jeg å heller prøve noe annet.

Her er litt jeg tenkte å bruke til dette bygget. Snellefester har jeg kjøpt, bl.a en pac bay i sort matt alu som var veldig stilig, og et par i alu. Små enbente ringer i sort og krom, og snøreførerringer.

I tillegg har jeg kjøpt en hel haug med fallskjermtau i masse farger. Skumkjerner i nr 4 (letteste) i grå og hvit.

Et PVC- rør på en meter, og til slutt en kanne med noe rart.

Hva det blir ut av dette aner jeg ikke enda, men jeg klarer ikke å la vær å tenke at det kunne vært gøy med noe litt utradisjonelt.

Endret av THJ
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det!

Vurderte å kappe en del av bunnen, men det var før jeg så hva blanksen faktisk veier, mest for å spare vekt, så jeg slapp unna med minst mulig vekt i bunn.

Mulig jeg tar litt av bunndelen av stanga, må bare prøve litt med taubinding osv... Og se hvordan det havner ut.

Tror det kan bli mye vekt i bunnen av stanga, snellefeste og håndtak, men der er det jo ikke sååå nøye.

Kjører veldig små ringer i toppdelen, og enbent ring i stedet for toppring. Tenker i hvert fall å gjøre ytterste delene lette.

Resten, veeeel... Har ikke bestemt meg helt.

Foreløpig har jeg funnet bøyningskurven på stanga (vil ha mest fjæring ut mot fisken)

Jeg har kappet PVC røret, funnet frem et par korkringer, som jeg skal tilpasse til bunndelen av stanga, og innerdiameteren på røret.

Kommer tilbake til hva dette blir etter hvert.

Har i tillegg surret masse tråd rundt klingen. Tatt det opp igjen, surret på nytt osv...

Lurer på hvor dette ender :-)

Endret av THJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kule med å kappe er at du forandrer stivheten og hvor rask stanga kommer til å bli.

Selv om noen sier at da kan du jo heller kjøpe en stivere eller mykere,eller raskere eller tregere

blanks så handler det mer om det å gjøre noe optimalt til din greie.

Det kostet meg en del å lære av det,for blanks koster,men jaggu lærte jeg av det, og det er jeg glad

for at jeg gjorde.

Nå i ettertid angrer jeg ikke i det hele tatt selv om noen noen stenger ble mer eller mindre

ikke akkurat det jeg forventet at de skulle bli.

Etterhvert så lærte jeg meg hvordan jeg skulle få det til slik jeg ville ha det.

Uansett,gleder meg til å følge tråden din

 

Tom.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...