Gå til innhold

Truls sin stangbyggertråd


Anbefalte innlegg

Da er stanga så klar som den får blitt før winding check' en er på plass. Om det skulle by seg en anledning til å prøve den innen den tid, så blir den nok med på tur, så håper jeg bare at anledningen byr seg raskt!

 

mms_img-1879763905.jpg

mms_img26678903.jpg

mms_img-2045264341.jpg

mms_img-291307414.jpg

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg har den senere tiden falt litt for det klassiske utstyret innen fluefisket, selv om jeg foreløpig har holdt meg til grafitt. Noen stenger har blitt klassikere med det materialet også, for eksempel winston wt. Når anledninen bød seg så slo jeg til på to klinger av denne serien, og jeg har kjøpt meg noen flotte smykker av noen sneller.

Her er en liten forsmak på den ene, winston wt 6,6' klasse 2 som har fått dreid og pusset et litt spesielt formet håndtak i flor grad kork. Tynt og smekkert, og mer profil enn jeg pleier. Snellefestet er rec abs med eik innlegg. Snella er en marryat baby 2. Surringene har jeg ikke helt bestemt meg for, men oliven med kobber trimbands på holkene og ved håndtaket, det er spigot holker. Ensfargede oliven surringer på ringene. Tror det blir sånn.

Stanga blir utrolig lett og en nydelig aksjon! Gleder meg utrolig mye til å få testet denne på en ørret som beiter på kort hold i marka!

 

mms_img145890461.jpg

mms_img-1880076781.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fått surret ferdig, og linjert opp ringene. Ringene har fått ensfargede surringer i oliven, og holkene har fått pyntesurringer i kobber metallic, midt på surringen.

Siden det er spigot-holker, så har jeg vært nøye med å få de like på begge sider, så da har det vært frem med linjal og skyvelær for å få de like. Blir fort seende rart ut om det er forskjeller på hver side av holken. 

mms_img-499110581.jpg

mms_img-1746535683.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Takk for det! Veldig artig å ha litt å pusle med på kveldene. 

Tidsbruken varierer veldig avhengig av hva jeg skal med stanga, men man må nok regne i hvert fall en 10-12 timer vil jeg tippe, uten at jeg egentlig har tatt tiden noen gang. Blir noen timer en kveld og noen timer en annen. Så det blir litt gjetting det her. I tillegg går det litt tid mens ting tørker og herder osv.

Endret av Truls H. Johnsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lagt flere prosjekter på is da tørkeren min tok kvelden. Da gikk jeg til innkjøp av er power-wrapper med alps sin oppgraderte chucks. Da kan jeg dreie kork, surre ringer og tørke epoxyen med samme maskinen. Det blir en topp oppgradering, og jeg gleder meg til å ta den i bruk. Imidlertid fikk jeg en dan craft gxt klinge her om dagen, i klasse 5, og selv om den er en spot on femmer med ern på 5,4 så føles den veldig kjapp, og jeg tror den er en skikkelig kanon. Den blir derfor bygger med alu snellefeste, og rec recoils. Så om den blir for stiv for å være egnet som femmer til bruk i bellyboat, så blir den en lett sjøørretstang. Det er en klinge som er vanskelig å forutsi rett og slett. Treeren til denne er skau-favoritten, og denne femmeren er en knall stang, bare usikker på til hvilken bruk.

Snellefestet måtte jeg montere. Jeg monterer det uten innlegg så klingen blir synlig inne i snellefestet. En stilig detalj synes jeg. Temaet på denne blir titan og matt sort kullfiber.

Gleder meg til power wrapperen, da blir det fart i byggingen igjen!

 

mms_img1877785574.jpg

mms_img-838651036.jpg

Endret av Truls H. Johnsen
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke bygget ferdig denne,  da epoxyen på surringene ble litt ødelagt pga en tørker som streiket. Skal pusse litt og lakke på nytt. Men jeg måtte få prøvd stanga, og det er helt vilt hvor sterk selv mindre fisk kjennes ut. Gleder meg skikkelig til å få denne stanga ferdig og til å ta den i bruk oftere. Skikkelig leketøy, som måtte pyntes med en ny snelle som står i stil.

 

mms_img-505379953.jpg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg hadde tenkt å bygge meg en femmer til bruk i flytering. Men en riktig klassifisert femmer er jaggu meg såpass stiv at jeg synes den vil gjøre seg best med et seksersnøre. Sånn kan det gå når man er vant til winston sine stenger... dette blir en knall stang til sjøørreten, og da endret jeg byggeplanene litt. Klingen er en Dan Craft GXT, snellefestet er et matt gunsmoke fra riverrun hvor jeg har droppet innlegget så klingen synes igjennom. Parret med et karbonfibergrep og en hardy snelle i matt sort, så blir det et ganske stilig oppsett synes jeg. 

Nå venter jeg bare på en powerwrapper/tørker så skal jeg gjøre denne klar. 

mms_img819147544.jpg

mms_img666459758.jpg

mms_img2099858931.jpg

mms_img1405088068.jpg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er 'the staff of moses' er det ikke?

Har ikke planer for en firrer til, bruker firrer kun der fisken er ganske så stor eller behovet for å kaste langt er til stede. Plassen som favorittfirrer har pussig nok blitt okkupert av den stanga som jeg bygget som backupstang. Det er en Five Rivers sig V fra Dan Craft. Den er rett og slett bare grisegod. Litt irriterende egentlig, for jeg bygde den uten fokus på detaljer osv. Har prøvd å bygge flere andre stenger for å vippe den av 'tronen' men neida, den blir foretrukket gang på gang...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg har den i klasse 3 som jeg har brukt mye. Femmeren har jeg ikke bygget ferdig enda. Jeg venter på en powerwrapper som jeg skal bruke både som surrestativ, tørker, dreibenk for kork osv, så jeg har med vilje ventet på denne. Men det er den første som blir gjort ferdig når den kommer. Ligger og venter på fortolling. Gleder meg til den kommer ! 

Men kvaliteten på klingen er helt der oppe blant de beste. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Ble godt fornøyd med denne, ikke den vanligste løsningen, men litt artig med gunmetal og karbon, og sette sitt eget preg på det. Alt må ikke nødvendigvis være så tradisjonelt ;-)  Skal bygge den ferdig i løpet av kommende uke. Og neste helg så blir det nok første fisketuren med den har en hardy ultralite i matt svart som skal sitte på den. Gledet meg stort! 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nettopp lagt på første lag med epoxy på surringene, og det er veldig uvant å legge på når klingen roterer på egenhånd, men det gikk veldig bra og når jeg venner meg til det så er det ikke noe tvil om at det blir enklere å få finishen på det nivået jeg vil ha den.

Men utrolig gøy å jobbe med denne maskinen, så jeg gleder meg allerede til neste gang jeg tar den i bruk. Nå blir den okkupert en del timer da epoxyen står og tørker. Veldig deilig å ikke trenge å flytte stanga. Bare bytte tannhjul fra dreiemotor til tørker, så kan egentlig stanga stå i under hele prosessen. Genialt! Og jeg gleder meg veldig til å teste denne stanga!

 

mms_img1645559010.jpg

mms_img2054479898.jpg

mms_img1866570467.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, har blitt god venn med de grønne og har en B3LS 7,6 fot klasse 3 som skal i pressa i løpet av vinteren. Samme med en gammel klassiker i Winston WT klasse 4, Så det sitter litt langt inne (foreløpig) å bygge en b2t... Hvordan skiller den seg fra LS-serien?

Blir jo naturlig nok veldig nysgjerrig på den da, når det er flere som skryter såpass av den. Er det mulig å beskrive hva som er så spesielt med den?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut til å være vanskelig å få tak i b2t-blanks. Har nok firrere uansett, men ryker på en om det dukker opp en til salgs. Den serien er jo erstattet med B3LS og en sånn en har jeg kjøpt meg. 7,6 fot klasse 3. Med andre ord en skikkelig finfiskestang. Dette regner jeg med at blir selveste gromstanga i området jeg fisker mest. Der trenger man ikke de største kastelengdene, og det skal være rå å kjøre fisk på.

Klingen er dyyyp, jevn til tusen. Meget smooth, følsom og rett og slett herlig. 

Den skal bygges med de beste komponentene og kvaliteten skal være top notch. En klassisk skjønnhet. Her legger jeg lista høyt for meg selv, og alt skal være 100%. Det fortjener denne klingen!

Snellefestet er lemke LC1, den skal ha snakebrand universal ringer i samme farge og jeg har kjøpt 3 batcher med kork i flor-grad hvor jeg soterer ut de beste fra alle.

 

mms_img1553759250.jpg

mms_img1193444403.jpg

mms_img1159136105.jpg

Endret av Truls H. Johnsen
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dårlig vær og ikke mulighet til å fiske. Det er en fin anledning til å bygge litt. I dag er kork limt og montert på stanga, ringer er plassert og jeg har gjort ferdig en static guide test, så nå er ringene optimalt plassert. Jeg har brukt ti ringer og toppøye. Og foreløpig har jeg klart å ikke gjøre en millimeter blemme. Blir spennende å dreie korken direkte på emnet. Vanligvis har jeg dreid håndtaket ferdig og så montert det på klingen, men på powerwrapperen så er det praktisk å spenne fast hele stanga rett i chucksen. Litt risikabelt føler jeg men får være veldig forsiktig.

Vurderer forøvrig en brun tråd til surringene, enten nøttebrun eller et par hakk lysere enn det (blir mørk med epoxy på)

mms_img854116576.jpg

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går nok kjempebra å dreie i powerwrapperen. Selv har jeg dreid i vanlig dreiebenk selv noen ganger. Bruker da å bygge opp en liten såle av maskeringstape som jeg setter en støttehylse over  (som blir brukt i vvs) og spenner fast i chuck og har en roterende chuch i tailstocken. Eneste en må passe på er å ikke legge for mye press på under dreiing, slik at emnet "spretter " ut av feste, eller blir konkav kork pga av press på blanksen. Kjempe stilig  stang forresten.

Endret av Terje Bendiksby
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...