Gå til innhold

Oksygentilførsel i tank for settefisktransport


Anbefalte innlegg

Vi driver å lager tank, slik at skal slippe å låne hver gang fisk skal settes ut. Spørsmålet nå er hvordan oksygentilførsel best løses? Vi må ha oksygentank, den er grei. Men hvordan få oksygenet fordelt i vannet. Vi trenger en eller annen fordeler. Er det noen som selger slikt? Mulig å lage selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vannet mettes med oksygen når bevegelse bryter overflaten, gjerne med en pumpe som settes slik at utblåset rifler overflaten kontinuerlig. Tenk deg ett akvarium. Hvor lenge blir fisken værende i tanken før dem slippes ut? Stabil temp er like viktig som oksygen i vannet hvis dem blir mellomlagret over tid i tanken.

Har ingen erfaring med ørrettransport men har derimot laaang erfaring med akvarier og fiskehold i heimen.:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Transporten blir fort på minst 2 timer. Og med såpass mye fisk som skal være med er det nødvendig med tilførsel av oksygen via en fordeler i bunnen av tanken. Utfordringen er hvordan denne skaffes / lages.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hei. I min ungdom jobbet jeg med settefisk. Vi brukte da en slange som var perforert med mange små hull for å tilføre vannet oksygen. Noen ganger var slangen montert på en ramme av aluminium. Veldig greit og enkelt system. Blir litt som boblebad med betydelig mindre dyser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...