Gå til innhold

Høyfjellsørret


Gard R Schaug

Anbefalte innlegg

Da var den her igjen, slutten av sesongen!


 


De fleste elvene jeg fisker i "stenges" den 15.september, og nedtellingen til neste år starter.


Vi snakker valgets kval når årets siste tur skal plasseres. I år ble det en elv som ligger nokså høyt over havet, og som ofte leverer varene på denne tiden ( dersom det ikke blåser da....).


 


blogger-image--176926811.jpg


 


Med to overnattinger til rådighet er tiden dyrbar når man har opptjent sårt tiltrengte ørretdager på tampen av sesongen.


Vi var veldig heldige med dag to, null vind og bra klekking med Rhodani hele dagen. Ikke de største fiskene, men utrolig morsomt tørrfluefiske etter akkurat passe vriene ørreter.


 


blogger-image-898742639.jpg


 


Vi fanget og satt ut litt over 20 ørreter disse dagene - ingen trofefisker, men flotte ørreter fra 300 til 600 gram.


 


blogger-image--938166360.jpg


 


Har kjørt retro-år på fluefiskefronten og kun glassfiber og bambus har vært del av stangarsenalet, her brukte jeg en Diamondglass #4 som viste seg å være et utmerket våpen denne turen.


 


blogger-image-1440611704.jpg


 


Kunsten å fyre bål er en viktig del av turen, samt moderat inntak av brunt ildvann. Vi vurderte å reise til flere andre elver enn denne, som alle sansynligvis ville levert større ørret, men det er deilig og befriende å rusle rundt i en glassklar fjellelv uten å bekymre seg over kniving om plasser.


 


blogger-image-330047207.jpg


 


Nå blir det noen turer i marka før tørrfluestengene pakkes ned for vinteren og så er det bare å telle dager før elvene åpner igjen.


 


God høst - mvh Gard


 


Endret av Gard Schaug
  • Lik 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...