Gå til innhold

Ny 5'er med dyp og kjapp stang?


Viktor Storelv

Anbefalte innlegg

Er det stor forskjell på #5 B3x og B3LS? Prøvde B3x'n i sommer og den var fantastisk god.

Japp. Nå har jeg bare testa den firedelte B3X 9' #5, men den nådde ikke for min del helt opp i forhold til flere av de andre stengene innen samma serie. Kanskje den femdelte jobber litt djupere og har en litt strammere topp? Stig veit nok...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Japp. Nå har jeg bare testa den firedelte B3X 9' #5, men den nådde ikke for min del helt opp i forhold til flere av de andre stengene innen samma serie. Kanskje den femdelte jobber litt djupere og har en litt strammere topp? Stig veit nok...

Helt korrekt Olav, den 5 delte er "flatere" i toppen og jobber dypere føles det som, den er ganske så kraftskytende med deilig tungt dypt spenn.

Men; det er her B3LS #5 9', og selvsagt også min kjære #4 9' jobber så lekent og  en del "lettere i hånden" følelse (den er også mye lettere i gram). Jeg har alltid synest at B3X #4 9' og #5 9' er gode, men de bøyer seg på et vis "for" langt ned ved første belastning, for så å bryte markant over i delene under. Dette skillet er "sporløst/sømløst" borte i B3LS stengene jeg har i 9'. Man har leken topp, men ikke "for" leken, dvs man setter pinetrange bukter i motvind, nytelse, så kommer nedre deler bare i gang etterhvert som man ønsker det..og man har plutselig en "toppaksjon med dypt spenn" og voldsom fart i forhold til hva jeg trodde var mulig. Det er derfor jeg fremhevet akkurat denne i tråden. For den har alt det trådstarter spør om, bare så vanskelig å beskrive faktisk "hvor perfekt" denne er som en allround femmer. Man skal bare sette den i "drive" ja så kjører den. Dette er dessverre for mange som ikke eier slikt, det aller, aller deiligste og mest komplette jeg har tatt i og kastet med og fanget fisk på. Og jeg blir nikket til av de andre som har våget å stole på det...både B2x og B2t eiere sier det samme. B3LS #5 9' er og blir helt uovertruffen. Nå høres jeg litt i overkant ivrig ut, skulle ønsket jeg hadde egenskaper til å dempe begeistringen bitte litt for objektivitetens skyld- sorry, klarer det ikke :-\ .

B3X er også meget fin, men passer meg liksom ikke helt. denne gjør!!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor får man tak i denne b3ls'en da? Uten å bestille fra statene?

Som jeg har skrevet tidligere; Aktiv A/S Florvåg, de har ikke i butikk men forhåndsbestiller på forespørsel, v Kjetil Sandvik (han henviser sikkert til meg da jeg har Winston kontakten:-))/hjelper Aktiv å "selge riktig":-).

Greit å få litt nyansert bilde og nogenlunde riktige beskrivelser ved å sammenlikne..derfor har jeg alltid en og annen toppstang eid/prøvd også for å kunne hjelpe flere. Pokker, nå høres det ut som om jeg driver en "SOS hjelp jeg ønsker stang" linjer...vel det blir jo nesten slik:-)

 

 

B-sport (Luggens)- selger i butikk, gi ham en lyd og hør om han har inne, hadde ihvertfall:-)

Endret av Stig Vivelid-Nilssen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joa det ser jo veldig bra ut på papiret. Lurte bare litt på hvordan dette fungere i praksis som sakt :) 

Når vi diskutere stenger er garantiordningen som jeg ser det også helt relevant. Knekke ny stanga midt i beste fisketid i juli måned kan være ganske frustrerende. Derfor vil jeg bare opplyse forbrukeren i samme slengen her hvordan en guideline garanti fungere i praksis. Jeg synes forbrukeren har rett til å få vite dette, og er kun ment som informasjon ikke salg :) 
Knekker du en guideline stang har guideline noe som heter I-express service. Kort fortalt, og enkelt og greit skal kunden ha ny stang innen en uke etter at han knekker stanga. Nu kan jeg bare snakke for butikken sin del her i alta, men her fungere en slik ordning at uansett om det er materiell/produksjonsfeil eller forbrukerfeil vil kunden ha ny stang eller del innen en uke. 
Reaction serien er litt annerledens, da den er håndlaget i holkene og stanga må derfor sendes inn for å tilpasse nye holker. Men også her gjelder samme garantiordning for oss her i alta på guideline produkter. Kunden skal ha ny stang innen en uke. 
Om kunden er sjølforskyldt bruddet blir det en liten utgift for ny del, men det blir opp til forbrukeren om man vil vente halve sommeren på ny stang eller betale noen kronasjer for sjølforskyldt skade å få stanga innen en uke. 

I min verden er ikke sage garantien suveren på den måten. Ps. Dette innlegget er bare til informasjon, ikke diskusjon :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke suveren, da det er flere som har samme ordning. Men jeg vet ikke om noen som har en bedre ordning. Min 23 år gamle RPL, eller 15 år gamle SLT vil fortsatt bli fikset hvis de knekker.

Men du har rett i at det til syvende og sist er de som håndterer garantien som avgjør hvor god den er i praksis. Dvs butikk og leverandør. Sender man stenger til USA en gang pr mnd så blir det for treigt. Vi (Flytackle NZ) sender stenger hver eneste uke.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har nå bestilt meg en Fario 8'6" #5 i julegave til meg selv!:) med en ccs på 4,5 tror jeg dette blir ei deilig stang!!:) har en danielsson dryfly som skal få sitte i bunnen av stanga. Må også ordne meg ett presentation-snøre i #5 og trenger ett snøre til for de gangene jeg har plass nok til mere snøre bak meg. Er det noen tips her?

Er nok ikke umulig at det blir en stang til i klasse 5 før sommern slår inn. Men vil nok tro at farioen vil dekke mine behov. Eneste jeg er litt i tvil på, er de lengste kastene. Men har ikke evner nok enda til mere enn ca 20 meters kast (og det med god plass bak meg og 15meyers klump hehe)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...