Gå til innhold

Glassline


lhegdal

Anbefalte innlegg

Prøvde en glassline - best of china fra flue.no, den holdt for meg 4 turer. Jeg likte mangelen av farger, og denne linen var god å fiske med, selv om den ikke kaster like langt, som f.eks. Guideline Coastal, som jeg ellers bruker. Spørsmålet er igrunn hvor finner jeg en god glassline med lite minne, skal brukes til sjøfiske. Klasse #7-8

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet mange bruker Airflo Ridge Clear og noen bruker Greys GRXi.

 

Jeg har prøvd Airflo lina og synes ikke Delta taperingen var så godt egent i sjøen. Her vil jeg ha mer "tyngde mot tuppen" for å slå over på lange hold. Bør nok ikke brukes med for lang fortom, men det trenger man nok heller ikke på glassliner. Men i "slow int" legger den seg pent rett under overflaten. 

 

Lina fra Greys er bare 25 meter, og det er litt kort i sjøen. Jeg fant et gammelt HT-skytesnøre i boden og har forlenget snøre så nå bør det funke. Har ikke fått kastet med dette ennå. De som velger dette snøret, går opp en klasse i forhold til stanga. 

 

Edit - Begge disse linene har en hyggelig prislapp, sammenlignet med de mer brukte linene som Rio Outbound, SA Stillwater, GL Costal og Airflo 40+… 

Endret av Knut R. S.
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har delta clear både i 5/6 (freshwater, fast int) og 6/7 (slow int). Synes freshwater er litt stivere og glattere i coatingen enn den andre (regner med at det er saltvannsutgaven). Snørene virka litt 'seige' i starten, men blir bedre etter bruk. Middels med minne vil jeg si, strekker alltid linene når jeg drar de av spolen. Som Olav sier, de skyter godt, særlig med en skvett (fersk)vann i linekurven. Fiska med coastal før, men ville prøve noe nytt. Innbiller meg at glassliner er mer effektivt enn fargede, men så langt har d ikke gitt mere fisk ???

Tom Aage

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke merket at glassliner er noe bedre enn vanlige, jeg foretrekker vanlige liner, for jeg liker å se om snøret beveger seg mellom inntrekk, og på den måten kan oppdage en del napp før man merker det, og noen ganger ikke merker de i det hele tatt. Spesielt om man fisker med lengre pauser.

Så jeg bruker helst ikke glassline, er det veldig klart vann, så er det heller bare litt lenger fortom, men sjelden nødvendig det også(bruker stort sett to stanglengder til vanlig)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en airflo delta clear ridge.

Kaster langt og man kan ta i ganske hardt uten at kastet kollapser. To overhodekast og rett ut med hele lina.

Har fast intermediate. Måtte skrubbe den med zalo og impregnere med tiemco sink for å få den under vann. Men nå som det er gjort er den knall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trenger sjeldent mer 9 fot fortom til sjøørreten, har fått fisk på 40 cm fortom i klart vann, så ikke veldig sky. :)

Så glassline er nok ikke behov for. 

Vel,ikke alltid vel..? Har du fisket på krystallvannføre dvs sikt 5-6 meter på en solskinnsdag i,la oss si Februar,kan jeg love deg at glasslina kan være god å ha ;)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 fot fortom og 0.40 i spiss, da går du glatt glipp av endel fisk Trebor :D Man kan si mye om glassliner, men at de fyller sin hensikt til tider er jeg helt overbevist om. Til sjøørret så velger jeg nesten alltid det, men det er fordi jeg har tro på at det hjelper på fisket. Man trekker ofte lina over fisk og kanskje gjennom en liten stim, og jeg tror en glassline vil skremme mindre. Da jeg mener at sjøørreten er en av de mest sky fiskene vi har i Norge :)

 

Noen som bruker MKB glasslina, har en liggende med ikke testet enda..

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med dere at glassline kan være greit under 'ekstreme' forhold, men det er sjelden, vanligvis så liker jeg godt å se lina og foretrekker derfor vanlig line. Liker egentlig ikke glassliner noe særlig. Fortom har en del med kasting å gjøre, og jeg synes to stanglengder fungerer fint, men også med tanke på det fiskemessige. Bruker sjeldent veldig tynn spiss, vanligvis rundt 0,25, sjelden tynnere.

Dette ernormalen for mitt fiske, og det er nok rimelig sikkert at en som fisker samme steder som meg bruker et helt annet oppsett med hell, og mener det fungerer best.

Fine med det er jo at begge har rett, og at vi har forskjellige erfaringer, og foretrekker forskjellige ting.

Men utveksler vi erfaringer og tanker, så har man plutselig en annens erfaringer og anbefalinger å prøve når ting butter imot, og kanskje nettopp det gjør at vi lykkes.

Da har man utviklet seg som fluefisker.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...