Gå til innhold

Fluefisker Du Alt For Mye?


Gjest Unknown User

Anbefalte innlegg

Gjest Unknown User

Jeg går utfra at jeg ikke er unik når jeg sier at kona syns at jeg legger ned Mye energi på fluefisket - til tider alt for mye. Fokus her hjemme er ikke alltid til stede og av og til oppstår det krangler og situasjoner som kunne vært unngått om jeg var litt mindre ego eller dedikert - men jeg har rett og slett vanskelig for å styre meg. Av og til lyver jeg til og med, holder igjen med fakta og info for å få gjennomført en tur jeg har veldig lyst til. Jeg har til og med fått igjennom en 24 timersregel som går ut på at kona ikke får melde meg forsvunnet hvis jeg ikke dykker opp til avtalt tid om jeg for eks er på en ukestur på fjellet og jeg ikke har dekning - grunnet klekkinger, sverminger og andre situasjoner som Krever "bare et kast til". Jeg å andre siden får ikke lov å være borte mer enn 24 timer mer enn vi er blitt enige om uten å høre av meg.

 

Jeg vet at det er mange nerder og dedikerte der ute. Noen av dere har til og med "fisket dere ur" både et og to forhold. Er du også en av oss som legger ned så mye tid på fluefisket at det skaper negative situasjoner der hjemme? HVIS du er det så vil jeg gjerne komme i kontakt med deg for et prosjekt jeg holder på med. Sen meg gjerne en PM så tar vi det derfra. Jeg finns også på Facebook så det er bare å ta kontakt der hvis det er smidigere. Jeg heter egentlig ikke swedeElvis, uten er å finne under Fredrik Leth.

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spanande prosjekt!

 

Et tips:

 

Hvis man skal på fisketur og planlegger å komme hjem for eksempel tirsdag ettermiddag, er det lurt å si til livsledsageren at man kommer hjem seint på onsdag.

Da blir det topp stemning når man kommer hjem seint tirsdag kveld, samt at man har et døgn å gå på.

 

Dette lille knepet har jeg hatt stor glede av i en årrekke.

  • Lik 25
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste knepet er å komme hjem når man har sagt at man skal komme hjem!

Jeg er for tiden singel, men mine fritidshobbyer har bestandig vært tilpasset familie og barn. Synes personlig at alt av hobbyer er flott, men det kan bli for mye. Og vil ikke la hobbyen min gå utover forhold, og spesielt ikke sønnen min. Dette gjør jo at jeg ikke får fisket så mye som jeg ønsker, trent så mye som jeg ønsker.. Men det er helt greit :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det burde vel vært ett prosjekt som omhandler arbeidsgiver også? Gud vet hvor mye tid mange av oss har brukt for å "planlegge" når vi blir "syke" og trenger en 3-dagers. Av en eller annen merkelig grunn er det jo som oftest vanvittige klekkinger akkurat da når vi ligger hjemme med masse feber og ute av stand til å dra på jobb

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns ikke jeg fisker for mye. Syns heller ikke jeg fisker nok... men godt mulig min bedre halvdel ser det annerledes.. :huh:

Men jeg er heldig og har en meget forståelsesfull kjæreste. Og arbeidsgiver. Gjør stadig ting på jobben for å opparbeide meg avspasering som kan tas ut i sesongen.. og sjefen min vet godt hvorfor. Når det gjelder avtalte tider, så gjør jeg sjelden absolutte avtaler.

Sier ikke når jeg kommer hjem men heller sånn ca hvor lenge jeg har tenkt til å bli borte.. Holder da selvfølgelig kontakt underveis. Er jeg et sted uten dekning så er det viktigere med konkrete avtaler. Hun er litt krisemaximator og blir lett liggene søvnløs hvis hun ikke får kontakt da..og det er ikke noe hyggelig for meg heller.

..men har funnet ut at det er utrolig hva jeg kan komme unna med med litt kontakt underveis. Å ikke ta tlf en hel dag for så å ringe tilbake relativt sent å skylde på klekkinger og at jeg sto midt i elva har jeg fått full aksept for hhhart

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hadde jeg vesentlig mye mer trøbbel med for noen år tilbake.

Jobbet i fluefiske bransjen (i butikk) med åpningstider fra 09.00 - 20.00 hver dag og 10.00 - 18.00 på Lørdager.

Da ble det ikke mye tid til fiske, midt oppe i fluebinding og stangbygging :) Ble ikke mye tid til overs, da jeg fisket enormt mye også.... sikkert 4 dager i uka så lenge sessongen tillot det...

Men forholdet holdt...   Det gjorde ikke fiskelysten. Det ble for mye.. Sesongen 99, så ble det for mye for interessen og fiskelysten, med intervaller på 24timers nonstop i 7 år. frem med hagla og konkurranseskyting. 3 dager trening i uka og konkurranser gjennom hver helg fra våren til ut på sein sommer... Og det gikk ikke så aller værst ;)

Med skytinga, kom også jaktinteressen tilbake, og hund dukket opp sammen med leie av terreng og full belegning av høsten ved siden av skytinga om sommeren... Ganske snart full sesong igjen... Og en litt mer forampret sambo, begynte å trippe mer og mer over stadig bruk av egentid.

Jakt og skyting holdt stand og hundeparken økte, med et hund til. Fikk jobb i denne bransjen, som våpen pusher, og har holdt stand der. Men nå er det jakt/skyteinteressen som har fått seg en smell. Det samme gjorde forholdet for noen år tilbake...  8)

Problemene blir ofte mange og fort, i en livsperiode, om man gjør ting for mye. Man går rett og slett lei. For mye eller for lite, er ofte roten til alt ondt, uansett hvordan man vrir og vender på det. 

Mitt personlige problem, er at jeg desverre har kun to innstillinger på knappen. Av/På..... Det er all in, eller nothing at all, som har vert mitt handlingsmønster i livet, og det har vert en herlig tid, for mitt personlige ego. Prisen å miste et forhold, var kalkulert og verdt det, den gangen.. pppunch 

Men så skjer det noe, og man finner ut at det faktisk kan være mulig å gjøre litt av alt  :D  En lykkens dag.. Fiske litt om sommeren, skyte litt på sensommeren, jakte det meste av høsten, kombinert med en tur på sjøen etter Ørreten i ny og ne. Kombinere toppjakt med sjø ørret i Januar, går helt greit ;) . Sjø ørret kombinert med en tur eller 5 på isen etter grov Abbor går også helt fint... før man kan konsentrere seg om det endelige målet igjen. TØRT! Midt oppe i dette, har jeg en passion for fluebinding. Så det bindes litt hver uke gjennom hele sessongen. :)

Det finnes et ordtak, om at "bak hver eneste gode harehund, står det ei tålmodig kjærring". Jeg er nødt for å sette pris på at bak hver eneste egoist, står det en tålmodig person. For den egoismen jeg og mange med meg bedriver, fordrer enten et liv som singel, eller sammen med et menneske, som aksepterer dette på godt og vondt, og som vet at dette er prisen for å være sammen med netopp denne personen. Jeg er ikke singel..... hhhart ....  lenger.

Før var det alltid en kamp om alt man hadde lyst til. Nå er det et klapp på skuldra og god tur som er hverdagen. Jeg har en god støttespiller.

 

Uten denne støtten og forståelsen i ryggen, er det min påstand, at det er vanskelig å finne roen å kose seg når man gjør det man må. En klarer ikke helt å gjøre det med samvittigheten i orden. Når livet får seg en knekk i forhold til familie og forhold, blir alt fokus borte. Man finner ikke lenger den samme gleden i det man gjør. I alle fall slik jeg opplevde det. Grunnflaten for mitt liv er hjemmet og hvordan det fungere der. Men nå er det som aldri før, og gleden å lysten på livet har kommet tilbake. 

Takk Marianne eeengel

Endret av Itte hackel
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

jed, nå skal det være slettet noen meldinger. Prøv og gi tilbakemelding hvis det ikke går.

 

Floooott tips Håvard!

 

Eirik, du er så flink - noe som er veldig lurt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

For å stille et rett-fram-spørsmål, er det noen av dere som har en kona/samboer/kjæreste som "hater" at du legger ned din sjel på fluefisket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisker ikke på langt nær for mye, men som regel nok til at jeg føler at det har vært en OK sesong. Har funnet ut at det hjelper når begge to i forholdet brenner for en hobby, spesielt på ulike årstider. Fruen er sinnsykt ivrig på ski og jeg lar henne gå såpass mye hele vinteren at hun får nesten dårlig samvittighet når våren kommer og jeg blir nærmest jagd ut på fisketur. Veldig greit å ha kontoen full av timer og goodwill når klekkingene starter <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var neiggu ikke et dårlig"Jungelord", Andre. En knallgod setning! :)

 

Tror de fleste som ikke selv deler intens interesse, av og til får overdose av dette. Det største problemet, er ikke nødvendighvis at man er å fisker, men man skal pinadø skrive om det, være på forum om det, og prate i telefonen i timesvis om det. Og når man endelig har fått et vennepar på besøk, så trekker man seg tilbake etter middagen og skal vise noen nytt og kult på bindestikka.... iiinnocent

Det krever en utrolig tålmodig livsledsager, om man skal få holde på slik. Og noen av oss er så heldige  :)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er så heldig at jeg er samboer med en iherdig og dedikert fluefisker. Det er aldri noe problem å bestemme hvor ferieturene skal gå og hva vi bruker helger/kvelder på. 

 

Det er vel heller mine arbeidskolleger som går lei meg. Ordet fiske hviskes i korridorene når de trur jeg ikke er i nærheten. Er jeg det vet de at nå setter Veronika igang igjen... Det verste er at jeg vet at de ikke er interessert og jeg vil jo ikke presse mine hobbyer på dem, men så klarer jeg ikke dy meg heller.

 

Jeg jobber på et bofellesskap for eldre og den eneste som liker å prate om fiske der er en 100 år gammel fluefisker som lyser opp hver gang vi prater om fiske. Skal jeg være ærlig er det de dagene jeg har tid til å prate med han er faktisk de beste dagene. Det er uendelig godt å se glimtet i øyet hans når han prater om alle timene han tilbragte i elven. :)

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spanande prosjekt!

Et tips:

Hvis man skal på fisketur og planlegger å komme hjem for eksempel tirsdag ettermiddag, er det lurt å si til livsledsageren at man kommer hjem seint på onsdag.

Da blir det topp stemning når man kommer hjem seint tirsdag kveld, samt at man har et døgn å gå på.

Dette lille knepet har jeg hatt stor glede av i en årrekke.

Med fare for å møte Postmannen ))

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...