Gå til innhold

Stillevannsfiske 2015


Ruffen

Anbefalte innlegg

Hehe, med det høye oksygennivået og såpass grunt vann var det som å fiske bonefish på flats. en ørret på 800 gram var mange ganger sterkere enn ørret over 1,5 kg i elv. Helt utrolig! Så hadde kanskje vært litt sjangseløs uansett om jeg hadde hatt en stiv femmer ;)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg har hver sommer noen turer opp i fjellet i et område i Midt-Norge med fluestanga for å fiske litt steikefisk. Små vann, små ørreter, men alltid veldig hyggelig så lenge ikke nordavinden setter inn (sto vel nesten konstant på nordavind i juli...). Fisken har normalt en diett bestående av mygg, vårfluer, stankelbein, bibio hvis været er bra, små døgnfluer og stankelbein.

 

Denne juli ettermiddagen var det både døgnfluer og mygg på vannet. Fisken slurpet myggpupper og døgniser og det var blikk stille til en forandring. Fikk fin steikefisk på døgnflueklekker str 16 med CdC loop, som sikkert også passerte som mygg. En liten helgardering med andre ord.

 

Alt i alt en fin-fin tur der jeg gikk opp til vannet sammen med en liten flokk rein med reiskalver, konstaterte at det nok blir multer i år også, og fikk konstatert på turen at selv om man er stokk fargeblind er det noe funky med fargene på konglene i år...

post-1626-0-97538100-1438932443_thumb.jpeg

post-1626-0-23671700-1438932456_thumb.jpeg

Endret av Øyvind Jensen
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var i marka i går og la merke til mange teger(er vel det det hetet?) rødaktig under og sorte over, 1,5-2cm lange og kanskje 1 cm brede rødaktig under og sort skall/vinger. Så også noen grønne litt mindre. Har noen noen god imitasjon? trenger bindebeskrivelse, skal ut i helgen! Fisken kastet seg over de.. Ser Stokkebekken har laget en som heter bærfisen, men finner ikke noe bilde..

Endret av jed
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hvordan er det for tiden i "ditt" marka område?

Selv var 2 dager ute nå - i Holleia rund 280 moh og i går i Krokskogen rund 450 moh. Og jeg var overrasket hvor lite liv det var. Det så ut allerede tidligere at høsten kom tidlig men dette var rart.

Jeg kom til vannene litt etter lunsj. Det var 15 grader i lufta og sol. Vann temperatur målet jeg ikke. Utstyrt med ellers giftige caddis og daddy imitasjoner som pleier å skaffe masse aksjon, skannet jeg etter aktivitet. Til min overraskelse så jeg en brukbar myggklekking/vaking fra 13:00 til 15:00, og sporadisk vaking til 17:00 - og da helst under solforhold, ikke i skygge. Etterpå var det helt dødt - så 1 caddis i lufta på lørdag og 2 på søndag, ellers ingenting. Prøvde å kaste caddisen noen ganger og fikk fisk å komme opp og snu 2 ganger - på 2 fluer som ellers virker topp. Daddy ville de heller ikke ha. Så fisket jeg med liten mygg og lurte et par fisk, inkludert en skikkelig kilosfisk som rykte fortommen etter jeg fikk se på den (min feil der).

Men det er ikke kanon høst fiske med store plasker på daddy jeg husker. Selv om de fleste traer er fortsatt grønne, ser det ut som 20. oktober og ikke 20. september. Noen som kan dele en egen erfaring?

Endret av Ondrej
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På denne tiden er noen arter av hårmyggen aktiv men det kreves litt sol og stille forhold.

Var ute i går fra 450-520 moh man det var overskyet og svært lite aktivitet, med andre ord ganske typisk.
Høstfargene er definitivt i anmarsj og det har skjedd raskt. Kanskje de store regnmengdene kombinert med svakt dagslys har noe å gjøre med dette.
Blir å satse på myggen fremover på solrike ettermiddager :-)


 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siste helgen klaget jeg på lite aksjon bortsett fra myggfiske og forventet ikke noe bedre i dag men underestimerte naturen grovt. Fisket noe tidligere enn siste gang og det var helt kanon. Ikke lange perioder med vaking men sulten ørret som vandret og plukket gjerne noe stort. Når vårfluer begynte å danse rundt, knyttet jeg på en Goddard caddis #10 og det ble aksjon! Som det står i OFA Fiskekartbok: "mest moro for fluefiskeren selv" Takk :)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Tenkte at brunnørret fiske var over for i år men varmt vær og sol lurte meg til skogen. Overflaten rolig, refleksjoner like gode som på en ordentlig speil. Lite vaking, en fisk altid vaket 1-3x ganger og så ble det helt stille i 10 min. Men kun få fisk var nærme nok... Jeg tok med min tuer som er skikkelig følsom og knyttet på en liten mygg. Etter en del sniking lurte jeg en fin ørret som ble med størst sannsynlighet min siste brunnørret i 2015. I følge min ung tradisjon, når siste fisken alltid slipes ut igjen, fikk denne svømme igjen. Vi ses neste år :)

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Da tipper jeg at årets stillevannssesong er veldig nærme slutten for 2015. Egentlig godt på overtid allerede, men det klager man ikke over. Særlig ikke når fisken enda er i vakmodus grunnet noen få fjærmygg og dissa anorektiske micro-tovingene som svermer opp og ned i sola i le av granleggene.

I mårra er det meldt vinter, så da er det bare å bite tenna sammen, ta noen turer i elva etter harr og til slutt krype til saltvanns-korset...

Hmm, bare tanken på det gjør at man kanskje bør knipe inn en liten tur på tirsdag også? Jeg liker nemmelig ikke å avslutte sesongen med et bomdrag og et skikkelig lurestikk, altså uten fisk i håven. Er meldt noen røde grader i hvert fall ;) Bror fikk seg en fin liten avslutningsfisk, så han kan senke skuldra og fornøyd legge skaustanga på hylla 

 

post-1215-0-94710600-1447610409_thumb.jpg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur ute på søndag. Gikk til et vann angt inne på Romeriksåsen hvor jeg vet det går fin fisk.

Denne dagen var det tur med bikkja som var fokus, så fisketid var noe amputert. Hadde vel en times tid til fisking.

Tok med meg 6er stanga, intermediate Line og streamer boksen. Dette skulle være et lurt valg!;)

Resulatet ble 2 stk trill runde ørreter på henholdsvis 600g og 800g, samt en mistet og to kraftig lugg i flua. Oppserverte 4 vak. Dvs bra med action!

Sesongen er ikke over før isen stopper en;)

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...