Gå til innhold

Hmmm, skeptisk.


Anbefalte innlegg

Hva er problemet, med å føre frem egne erfaringer, for så å spørre andre om deres Håvard W?

Og må alle diskusjoner nødvendighvis, ha et annet mål,enn å få frem meninger?

Jeg har ingen problem, med å forstå at vi ikke alle er enige. Jeg har faktisk stor glede, av at flere ikke deler mine efaringer, for det betyr noe positivt, i denne sammenhengen.

Men det jeg sitter igjen med dårlige erfaringer med, er netopp dette med temaet. Fullstendig uavhengig med hvor man tar opp debatt om og vedrørende Hemsil, så blir et hvert forsøk på å få til en debatt, møtt med langt over normal motstand.

Hva er det med Hemsil, som ikke tåler debatt eller dagens lys?  

 

Jeg kjenner at jeg ikke blir mindre nysjerrig på å finne ut av dette, etterhvert som debatten går...

Så fort man nevner noe negativt om denne dalen, så har man skjulte motiver, tåler ikke at folk tjener penger, er egoist, useriøs og ting som anntagelig værre er...

Man blir stilt til veggs, i forhold til troverdighet, temaer tåkelegges og man må gjøre rede for hva man ønsker å oppnå ved debatten.

 

Om jeg skulle stilt kritiske spørsmål, vedrørende erfaringer om krok, fluestenger, sneller eller liner, hadde det bydd på spørsmål, om skjulte agendaer, motiver, eller skapt spørsmål om troverdighet eller seriøsitet?

 

Ja, dersom jeg selv var i bransjen, og stilte slike spørsmål vedrørende utstyr til konkurerende firmaer, ville det nok det.

 

Men jeg er vitterlig ikke annet enn en forbruker i denne sammenhengen, og har ikke gjort annet enn å belyse ting jeg ikke er fornøyd med, noe jeg står helt fritt til å gjøre.

 

Men populært i visse kretser, det ser det ikke ut til å være.......

 

Ronny B.Pettersen

Endret av Itte hackel
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men jeg er vitterlig ikke annet enn en forbruker i denne sammenhengen, og har ikke gjort annet enn å belyse ting jeg ikke er fornøyd med, noe jeg står helt fritt til å gjøre.

Og vi er ganske mange som syns det er bra du har gjort det. Innlandsfiskeforvaltningen i Norge er i støpeskjeen, og vi trenger akkurat den typen engasjement du har vist ved å starte denne tråden. 

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forståelig at folk ikke liker at man prater negativt om sin egen bakgård, og det er greit det. Men å sverte noen er unødvendig. Så lenge vi har så få elver her på Østlandet så vil presset på Hemsil og Rena være stort og det igjen fører negative sider med seg. Dette tror jeg nok ikke bare det er du som ser Itte Hackel, men også de som styrer elva.

Tiltak må til, diskusjon må frem. Om dette er rette medie er jeg mer usikker på, ei heller Facebook. Det er for lett å lire av seg "piss og drittslenging" når man dekker seg bak ett tastatur og en skjerm man kan slå av. Bare se på den FB siden du referer til, de få som forvalter elva fikk så hatten passet. Ja, de gav også, men fy fader som de fikk gjennomgå. Og langt fra alle kommentarene var av det fornuftige slaget. Igjen, nett-troll som ikke gjør annet enn å slenge med leppa. En god tone derimot, det var det langt mellom.

 

En annen ting, når vi først er inne på elvas og ørretens tilstand. Dette med sår i munnen på ørreten. Har opplevd, ved flere anledninger at det fiskes hardt med mothaker for at man er redd for å miste fisk der oppe. Det hjelper heller ikke at både oppsynsmann og sportsbutikken fremmer mothaker slik jeg ble vitne til i år. Alle vet at det å fjerne en mothakeløs krok skader fisken svært lite (tilnærmet null) i forhold til en mothake krok.

Strengere regler, mer oppsyn? Stivere prisere da kostnader skal dekkes? Uten å ha dekning for det så vil jeg tro at vi som fisker her mye er flinkere til å holde oss til reglene enn de som er bare kort innom for å ta ett trofè eller to.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri sagt at det er galt å spørre om folks erfaringer Ronny. Det jeg har spurt deg om, og som du ikke svarer på, er hvordan du skal behandle denne informasjonen videre. Dette var noe du selv skrev, så derfor spør jeg. Hvis du ikke har tenkt til å gå videre med det, men bare ha en debatt rundt temaet så er jo det greit. Men det var du selv som nevnte det. Derfor spørsmålet.

 

Jeg er kun fisker i Hemsil, på lik linje med deg. Kjenner heller ikke til noe i Hemsil som ikke tåler dagens lys. Men jeg har mine meninger i debatten. Man må jo tåle at folk ikke er enig i elementer i diskusjonen og fremgangsmåten. Det at jeg mener det er en useriøs tilnærming i saken og mye rundt kortpriser og inntjening bør det være takhøyde for å si. Er vel heller ikke ufint å spørre om hva du ønsker å oppnå med debatten??

 

Mvh Håvard Wilhelmsen 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JFL.

Sverting? Annser du det som sverting å formidle egne erfaringer dokumentert med bilder som underbygger fakta? Jeg refererer til fisker jeg har fått og faktisk vist frem i bildeform. Jeg har aldri  sagt at all fisk er slik, snarere tvert i mot. Det er mye flott fisk i elva. Men jeg opplever at det faktisk er oftere jeg kommer borti slikt, enn før. Handler ikke om sverting, men om belysning av fakta.

Som du sier, "Tiltak må til, diskusjon må frem. Om dette er rette medie er jeg mer usikker på, ei heller Facebook."

 

Jeg har snakket med personer som har med dette å gjøre lokalt, og har blitt fullstendig avfeid. Derfor, vil jeg belyse "fiskelagets" opplevelser her, slik at man kanskje kan få litt mer publisitet om og vedrørende en liten, men dog en negativ situasjon. 

Jeg trodde en slik henvendelse faktisk burde vert av interesse og viste at man hadde et positivt engasjemang. Men man opplever desverre det omvendte. Og da blir jeg ennå mer nysjerrig på hva det er som gjør slik at slik innformasjon,aller helst skal ties.

 

Håvard W.

Du spør : "Jeg har aldri sagt at det er galt å spørre om folks erfaringer Ronny. Det jeg har spurt deg om, og som du ikke svarer på, er hvordan du skal behandle denne informasjonen videre. Dette var noe du selv skrev, så derfor spør jeg. Hvis du ikke har tenkt til å gå videre med det, men bare ha en debatt rundt temaet så er jo det greit. Men det var du selv som nevnte det. Derfor spørsmålet." 

 

Jeg har som tidligere nevnt, ønske først og fremst å få frem synspunkter om og rundt andres erfaringer vedrørende denne elva og andre elver. Og om innformasjonen som kommer frem danner grunnlag for det, vil jeg benytte det til en skriftlig bekymringsmelding til respektive elveierlag. Ikke for annet enn å ha gjort det.

 

Nå har jeg mer kjøtt på beinet, enn jeg kunne drømt om, da denne debatten har fått langt større omfang enn jeg hadde trodd.

 

For de som har fulgt "kranglinga" på FB, og diskusjonene her, så er det ganske spennende syntes jeg, at FB siden, hadde over 650 innlegg på under 14 dager. Med andre ord, et tema det finnes mange meninger om. Og ikke uten grunn. Mest spektakulært, er dog hvor mange som ikke direkte deltar, men som følger med. Og jeg har mottatt daglig, PM`er her på FFS, meldinger innboks på FB, telefoner og meldinger fra fjærnt og nært, fra personer, som ikke direkte ønsker å delta i diskusjonene, men som gir sin fulle støtte i debatten som har gått og går. 

Så denne og tråden på FB har lyktes godt med formålet. Belyse engasjemang....

Uenighet om trådens innhold, forventet jeg, og er takknemmelig for gode og belysende svar fra mange.

Men igjen, er jeg fortsatt usikker på hva i alle dager det er, som gjør tråden useriøs for din del?

Som du selv sier, har du nevnt din mening om trådens useriøsitet. Og det har skjedd flere ganger. Jeg er helt overbevist, om at de som følger med her, har fått med seg hva du mener om min tilnærming av mine bekymringer. Og jeg ser ikke hva det tilfører tråden, å holde på med det, uten å forklare hva du mener med useriøst.

Hva priser anngår, har jeg nevnt de som en begrunnelse, for hvorfor jeg forventer at kultivering havner på agendaen.  Kultiveringer og tiltak, som kan forhindre en utvikling, som i allefall ikke er positiv. Hverken mer eller mindre....

 

Ronny.

Endret av Itte hackel
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

JFL.

Har lest innlegget ditt om igjen, og ser den nå... cccheers

Jeg missforstod innlegget ditt og svarte av den grunn, helt på jordet.

Takk for rettelsen og beklager at det gikk litt fort i svingen. 

 

Vil få tillegge,at du belyser andre viktige ting i innlegget ditt også, som jeg er helt enig i. <<l

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Da er jeg tilbake etter noen rolige dager på Hardangervidda,men jaggu fant vi tynn fisk der også! ;)

 

Jeg begynner med noen svar til ditt tilsvar på mitt siste innelgg Ronny.

 

Du omtaler krokkodillene fra gammle dager. Det vil jo si at det alt for 20 år siden var mulig å få settefisk nedover i elva og bekymringen burde allerede da vært ute? Med andre ord vil jeg tippe folk har fått settefisk lenge før du var uheldig å få en slenger. Det som settes ut i dag er vel et snitt på 4-6hk så lite krokodiller ute å går.

 

Du sier elvas stamme har blitt "vannet ut" Så vidt meg bekjent er det regler som tilsier at det skal settes ut sted egen fisk altså fisken som settes ut i elva er resultat av stamfiske i elva og klekket ut på Hovet. Denne fisken settes KUN ut i de tre felles sonene vi har i elva IKKE i fluesonene. Der er elva selv produserende. Her kan jeg ha feil,men ut i fra det jeg vet er det krav til settefisk og sted egenhet.

 

"Uten noen form for kultivering" skriver du.

Det er jo nettop det som gjøres for å ta ut tynn fisk. Du har selv nevnt at du har blitt oppfordret til å ta ut tynn fisk siden du er en av de som har vært her i mange år og vet hva du driver med. Det har som skrevet tidligere i denne tråden vært et tema og et "problem" som har blitt fokusert på og oss lokale fiskere med noen "ringrever" har fått denne oppfordringen. Med så mye fisk i elva er det vanskelig å se så mange andre effektive måter å gjøre det på? Har du noen tips og triks der så ville jeg formidlet det til den rette instansen så de kan gjøre det mere effektivt om det skulle være et behov.

 

JEG vil tro snittet på den gjengse fisker i dag er høyere en for 20 år siden. Filmer, instruksjoner osv er mye letter tilgjengelig i disse internett tider. Det var nok flere proffilerte fiskere i elva på den tiden,men det generelle nivået på fluefiskere er høyere og det resulterer fort i at flere kommer i kontakt med fisk noe som da også vil øke kjangsen for å få en tynn fisk i ny og ne. Det betyr ikke nødvendigvis at det er flere og vanligere å få det nå en før. Den type info blir jo også lettere delt i dag en for 20 år siden.

Heldigvis er mange av disse ringrevene fortsatt innom elva,men ofte i periodene med færre fiskere en høysesong, det velger jeg å tolke som at de fortsatt er glad i elva her selv om den har blitt betraktelig mere komersiell!

 

"Heller Stille er spørsmål for mye en å tie frem promblemer?" 

Det har da aldri vært tiet ned noen problemer ang elvas ve og vel?Det er INGENTING ved elva som ikke tåler dagens lys! Det bør jo du vite da du selv har fått oppfordring om å ta ut fiks du mener ikke bør være i elva. At vi ikke deler dine bekymringer for elva betyr ikke at ting ties ned?

 

Ang spørsmålet om det er et større problem her en i andre elver:

DU startet tråden som en generell bekymring noe du selv har gjentatt i et svar nå nylig. Det var et stykke ut i diskusjonen før det kom frem hvilke elv det gjalt så da må det jo fortsatt være interesse og bekymring rette mot flere elver med fiskepress? Så jo det har noe med saken å gjøre at det er tynn fisk i andre vassdrag også om vi fortsatt tar utgangspunkt i at du startet tråden som en genrell bekymring.

 

Du velger jo å fremstille det som spesielt og bekymringsfullt for denne elva,men når eksempler fra andre elver kommer avfeier du det arrogant med forklaring som " det er naturlig for det vassdraget" mens her i elva er det bekymringsfullt.

 

Joda du har nevnt at dere har fått masse fin fisk,men du gikk hardt ut og la det fram som at det var normalt å få slank/skadet fisk i løpet av en ukes fiske noe som IKKE er normalen. At du i senere tid har klart å hevde flere ganger at dere får fin fisk vitner om en "mykere" approach til saken fra din side i forhold til hvor hardt du gikk ut i starten! :)

 

Det er ingen tvil om at infoen kan bli bedre en hva den er nå da dette for mange er en ny måte  å håndtere fisk på.

Vi er nok enige om mye og hva angår tynn fisk og info om håndtering av fisk er temaer vi har snakket om her oppe lenge før denne tråden dukket opp og som nevnt tidligere det vet du godt siden du har fått oppfordringen om å ta ut fisk.

 

Det vi derimot er uenige om er hvordan man tar opp denne saken! Håvard er inne på det i sitt innelgg.

 

At du velger å lage en tråd om det her inne framfor FØRST å sende en henvendelse til de som har makt og mulighet til å gi deg svar på dine bekymringer og opplyse om evt tilltak som bør gjøres syns jeg er rart.

 

NEI det handler ikke om at ting ikke tåler dagens lys for det gjør det!

 

Første trekk her burde vært å sende en mail til Elveeierlagets leder Stein Breie og evt NINA på Lillehammer for å yte din bekymring og høre hva de mener om dette evt hvilke tilltak de vil sette i gang. Kanskje NINA har interesse av en etterkontroll X antal år etter sitt forskningsprosjekt?

 

Desverre har du så langt vegret å ta kontakt med de som styrer elva da du tidlig i diskusjonen utrykte at de ikke hade interesse annet en å tjene penger og en sånn henvendelse ville gå rett i søppla. Jeg er rimelig sikker på at Elveeierlagets leder hadde gitt deg et saklig svar på din henvendelse som du kunne viderefomidlet i denne diskusjonen.

Sprøsmålet nå er jo om de velger å ta din henvendelse seriøst når du har fremstilt de som styrer elva på den måten du har gjort. Kan jo også opplyse om at elveeierlagets leder IKKE er grunneier og proffiterer på elva annet en at han har en fantastisk fiske elv utenfor døra.

 

Jeg har selv blitt beskyldt for å dysse ned problemet og at vi som frekventerer elva fast lukker øynene for tilstanden! Det er HELT feil! Er det noen som bryr seg så er det vi som bor her og ser elva hver dag ikke en uke eller to i året. Selvfølgelig vil jeg det beste for elva. Det er her jeg bor og det er her jeg skal fortsette å være. Da vil jeg jo beholde den fantastiske elva vi i dag har rett utenfor døra!

 

Du svarer til Håvard at du håpet å få belyst det ene og det andre synspunktet med denne diskusjonen.

 

Du har vært meget tydelig på dine opplevelser og ytret dine bekymringer noe du er helt berettiget til, MEN når noen har kommet med positive erfaringer og ikke har kjent seg igjen i dine erfaringer og bekymringer kontrer du kjapt med spørsmål hva angår hvor mange års erfaring man har i elva eller hva man har å sammenligne med.

Det tolker jeg dit hen at du mener med dine 20år i elva har en større rett til å mene noe om elva en en som har 5,10 eller 15 års erfaring! Det er en form for selvhevdelse og enkel hersketeknikk for å sette deg selv i førersetet i denne diskusjonen.

 

Man ser da forskjell på en fisk sitt ve og vel eller K-Faktor om man bare har fisket her i 5 år? Må man legge ut om hvor man har sine erfaringer fra for å kunne ytre sine meninger? Må man ha fisket i et vassdrag i et halvt liv før man kan mene noe om det uten å forespurt om man har nok erfaring?

Har man ikke lov til å ha andre opplevelser en deg uten at du skal stilles til veggs og må vise til relevant erfaring for å få det "godkjent"?

 

Oh det ble mye og sikkert med en viss fare for å bli beskyld for det ene og det andre etter dette innlegget,men det måtte ut og jeg tror det trengtes for å skjønne hvordan vi som sitter midt oppi elva her føler det.

 

 

 

Jan Fredrik:

Du er en klok man noe jeg lærte etter vår lange sammtale i elva tidligere i sommer!

 

Jeg er helt enig med deg hva angår FB diskusjonen! Det var stygg lesning og ekstreme personangrep hvor en av landets fremste på forvaltning måtte sitte å forsvare seg mot en haug med ufine innelgg dirkete rettet mot han!

 

Ang dine forslag kan jeg bare svare på dette med oppsyn.

Det med oppsyn i elva er en hårfin ballansegang som er spesielt vanskelig i høysesong. Pr nå er det to stk som har oppsyn med elva delt i en øvre og nedre del. I høysesong med mye folk kan det være ekstremt vanskelig å huske alle man kontrollerer i løpet av en dag,helg eller uke. Dette medfører at noen blir kontrollert mange ganger i løpet av en uke,mens andre knapt ser en oppsynsmann. Flere som har opplevd å bli kontrolert mange ganger har ytret både langs elva og i forum at de føler seg "forfulgt" og ikke får følelsen av å være ute i naturen å nyte fisket. ( Man føler seg vel generelt ikke ensom her oppe ;) ) Fiskere som flytter mye på seg vil ha en stor kjangs for å bli kontrollert oftere en de som holder seg mere stedfaste. Om man fks har to til altså en på hver side av elva i øvre og nedre del er jeg redd det fort blir kaos spesielt i perioder med mye folk. Men jeg tror ikke de som styrer elva er fremmede for forslag om du har noen konkrete løsninger. Selv tenker jeg ikke over det som noe problem da jeg viser opp kortet første dagen av sesogen og blir " godkjent" for resten av sesogen. Men jeg må jo innrømme at jeg faktisk savner oppsyn når jeg er i andre elver. Jeg føler jo at verdien av et fiskekort kjenner mere verdt når man faktisk møter noen som passer på elva og ser til at folk løser fiskekort og følger fiskeregler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant lesing nok engang OleKrS.

 

Jeg skal besvare følgende:

"Du omtaler krokkodillene fra gammle dager. Det vil jo si at det alt for 20 år siden var mulig å få settefisk nedover i elva og bekymringen burde allerede da vært ute? Med andre ord vil jeg tippe folk har fått settefisk lenge før du var uheldig å få en slenger. Det som settes ut i dag er vel et snitt på 4-6hk så lite krokodiller ute å går."

 

Svar: Den gangen ble plassene for utsetting oppsøkt, og av den grunn ble slike fisker fanget. Kall det gjærne bevisst ;-)

 

* "Desverre har du så langt vegret å ta kontakt med de som styrer elva da du tidlig i diskusjonen utrykte at de ikke hade interesse annet en å tjene penger og en sånn henvendelse ville gå rett i søppla. Jeg er rimelig sikker på at Elveeierlagets leder hadde gitt deg et saklig svar på din henvendelse som du kunne viderefomidlet i denne diskusjonen.

Sprøsmålet nå er jo om de velger å ta din henvendelse seriøst når du har fremstilt de som styrer elva på den måten du har gjort. Kan jo også opplyse om at elveeierlagets leder IKKE er grunneier og proffiterer på elva annet en at han har en fantastisk fiske elv utenfor døra.

 

Jeg har selv blitt beskyldt for å dysse ned problemet og at vi som frekventerer elva fast lukker øynene for tilstanden! Det er HELT feil! Er det noen som bryr seg så er det vi som bor her og ser elva hver dag ikke en uke eller to i året. Selvfølgelig vil jeg det beste for elva. Det er her jeg bor og det er her jeg skal fortsette å være. Da vil jeg jo beholde den fantastiske elva vi i dag har rett utenfor døra!"

 

Svar: Igjen interessant å lese hvor enkelt det er å få til en debatt. Jeg er ikke interessert i å starte debatten i den enden OleKrS. Jeg vil starte debatten i denneneden, for så, kanskje sende et noe mer robust brev til de rette innstansene. Hvem jeg har snakket med om hva, vet du ingenting om,...ser jeg ;-)

Og i forbindelse med å dysse ned "problemene", så kan jo dette enkelt belyses høyere opp i tråden, om ikke innlegg er slettet da.. :-)

 

Du skriver videre: "Jeg er helt enig med deg hva angår FB diskusjonen! Det var stygg lesning og ekstreme personangrep hvor en av landets fremste på forvaltning måtte sitte å forsvare seg mot en haug med ufine innelgg dirkete rettet mot han!"

 

Svar: Den tråden, må du ha lest som fanden leser bibelen, for de krasseste persontaklingene, stod vedkommende for selv. Faktisk såpass ille, at han selv valgte å ta mer enn 50 innlegg vekk fra tråden..... Det var 10% av alle innlegg.....   Og da disse innleggene ble fjærnet, så er det klart det som stod igjen virket krasst!

 

 

En ting jeg merker meg likevel OleKrS. Er at i denne saken, på lik linje med saken på FB, er det liten tvil om hvilke inntrykk folk sitter igjen med.

Og en så lite ydmyk holdning til situasjoner man ser snurten av i begge sakene vedrørende belysning av situasjoner, gjør meg skeptisk, både til fremtidsvisjoner, motiver og handlingsmønstre. Og jeg ser at flere og flere tenker det samme. Kan du skjønne hvorfor?....  ;)

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ronny!

 

Vi er vel like langt som i dag er vi ikke? Disse felles sonene blir fisket relativt hardt og gjerne like etter at fisken blir satt ut. Jeg har selv opplevd å se de sette ut fisk i feks sentrum for så 20 min senere står det masse fiskere og haler opp middagsfisk. Ergo forskjellen nå og før er jaggu ikke stor! Eller?

 

Hvorfor er du ikke intressert i å starte i den rette enden med de som kan ta tak i ting?

 

Du viser til et robust brev. Hva er det? Og hva har du fått ut av din bekymringsmelding?

Et kjapt søk på forumet her så finner du gammle tråder om elva med nøyaktig samme meningsutvekslinger som foregår her. Og de er ikke fra i går. Noe nytt du har fått fram? En populær elv med mange tilhengere og motstandere er det ingen tvil om at det har blitt.

 

Har du fått fram noen som styrker din bekymring? Er det ikke på tide å gi oss en oppsumerin så vi kan få se hva du konkluderer med og bringer videre?

 

Nei du har helt rett jeg vet ikke hva du har gjort den siste tiden,men jeg vet at du for litt siden IKKE hadde vært i kontakt med elveeierlaget. Lederen reagerte ikke positivt på beskyldningene om deres ikke eksisterende interesse for å ta vare på elva framfor å tjene penger.

 

Jeg tviler ikke på at du klarer å vri mine utsagn til å dysse ned!

Jeg har aldri nektet for tynn/ skadet fisk i elva, men jeg har som deg ytret mine personlige erfaringer som ikke samsvarer med dine. Om det er å dysse ned så går det tydeligvis ikke å mene noe annet en deg i denne diskusjonen.

At jeg bor her og er i elva så og si hver dag betyr tydeligvis at jeg ikke vil at ting skal komme fram ang elvas ve og vel... FEIL!

 

Av en eller annen grun fortsetter du din arrogante holdning! DU, ROY med flere var ikke hakket bedre en noen andre i den diskusjonen! Hvem som var værst eller ei har ikke noe med saken å gjøre! Det var en stygg diskusjon ferdig snakka! En litt mere ydmyk holdning og heller innse at det var en diskusjon som ikke hører voksne folk til kan være på sin plass framfor å gå rett i forsvarsposisjon! (Og jo jeg leste diskusjonen fra topp til bunn lenge før noe ble slettet.)

 

Det andre horible med en diskusjonen er at Lotte havner midt oppe i det hele forde hun i beste intensjon har laget en fin film fra ei fin elv. Elva er ingen skjult hemelighet da den har blitt markedsført, filmet og fotografert i mange år allerede. Den er viden kjent i fluefiske norge, men når denne snutten kom velger dere å blåse ut mot en helt uskyldig person!

 

At dere selv har en film liggende ute som heter: Ørret på Tørrflue Hemsila 2013 det er helt ok? ( JA det er Roy som har lagt den ut og det er han som kom med sitatet som startet den brutale tråden på FB) Blir ikke det det velkjente å kaste stein i glasshus? Eller er det ok at dere selv navngir hvor dere fisker?

 

 

Det jeg kan skjønne er at du har gjort deg opp en mening, velger å holde på den og får støtte av dine venner og folk som ytrer meninger uten å ha fisket i elva. Langs elva derimot er det bare positive tilbakemeldinger å spore. Både fra lokale og tilreisende. Folk kjenner seg ikke igjen i din beskrivelse av situasjonen.

At vi ikke er ydmyke forde vi ikke kjenner oss igjen i din beskrivelse og har et annet syn på elva en deg får stå for din regning. Har da lest masse positivti om elva fra tilreisende både i denne og FB diskusjonen så det er tydeligvis mye folk som ikke er ydmyke i dine øyne da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OleKrS.....

 

I denne debatten, har jeg fått beskjed om at jeg har skjulte motiver for mine påstander. Jeg har måttet forsvare mine påstander, som er vel dokumentert med bilder. Jeg har fått beskjed om hva jeg burde gjort annerledes, fremfor å skape diskusjonen i åpent plenum.

Det er sådd tvil om min troverdighet og situasjonen ender ofte opp i samme "trumfkortet" om personanngrep og arroganse...

Jeg blir bedt om å redgjøre for hva jeg ønsker med debatten, noe jeg har gjort flere ganger, og jeg blir også her fortalt at jeg gjør tingi feil rekkefølge.... 

For endte gang, så er det vel bare noen få, som vet hva jeg har gjort i forkant og i hvilken rekkefølge, eller sitter du på innfo, helt utenom det vanlige? For, om du ikke gjør det, så syntes jeg at du faktisk kan spare deg for ytterligere forsøk på å tillegge meg både meninger, tanker og handlinger.

Igjen, vil jeg få påpeke at hele min motivasjon med tråden, i utgangspunktet er tiltenkt å belyse hva vi har opplevd i år. Det har jeg gjort. Håpet var å få til en konstruktiv debatt om og vedrørende temaet. Men det er å annse som relativt håpløst. Og som du nevner har slike debatter blitt taklet på samme måten tidligere. :-X

Igjen gjør jeg oppmerksom på, at jeg ikke har noen ting å vinne på en slik belysning av et problem, annet enn om mulig få belyst saker, som kan gjøres noe med. Jeg registrerer dog en ting, og det er at dette temaet ikke under noen omstendigheter, skal være tilgjengelig i et plenum for folk flest. Så fort temaet får litt oppmerksomhet, så er det for et vepsebol å regne momentant. fffighting

 

Forskjellen mellom våre tilnærminger OleKrS, er at jeg baserer tråden og debatten på å ha sett ting jeg IKKE ønsker å se. Du virker til å stille som motdebatant på bakgrunn av hva du ser i forhold til hva du VIL se.

Jeg kan leve med det. Du også.

Men hadde ikke våre hoder jobbet vesentlig mye bedre sammen om vi hadde fokus på samme sted?

Gjøre elva til enda hyggeligere å bedre for samtlige parter? fffish  Mine poenger, argumentasjoner og bekymringer, er ikke annet enn forsøk på å belyse ting, som ved utbedringer, kunne gjort situasjonen bedre. Noe jeg hevder det er vesentlig rom for.

Jeg ser at dette ikke blir noe annet enn ønsketenkninger, da de som faktisk har størst forutsetninger for å utføre dette arbeidet, og som også faktisk burde tatt tak i det, tidvis virker mer opptatt av andre saker vedrørende samme problematikken......... ???

 

Ronny..

Endret av Itte hackel
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det man så langt kan konkludere med er vel at det ikke lar seg gjøre å føre en konstruktiv diskusjon rundt hemsil, så intet nytt under solen der.

Husker godt et par runder om elva her i 2004 og 2006 (tror jeg det var), selv om det da i første rekke var kortpriser det dreide seg om.

Der ble man satt i bås ut ifra hva man syntes om ståa, fordelt på kategoriene "dum gutt/slem gutt og klok gutt/snill gutt" , og det hele var i det hele tatt fornøyelig lesning.

Litt samme retning tok vel dette temaet i den nå slettede fb-tråden også, så det er tydeligvis ikke noe ffs-fenomen ;-)

Som tidligere nevnt så kan jeg fint leve med at hemsil er hemsil . . . At aktører som Ørretens Rike og Fishspot har kommet for å bli er jeg inneforstått med, og jeg klamrer meg bare til håpet om at det fortsatt i fremtiden vil være igjen noen ok ørretelver sør for dovre hvor man bare kan løse fiskekort og fiske, uten at det er "eksklusivt" og promotert i hue og ræva.

Slik var det da jeg startet med dette, og noe sier meg at jeg vil savne det mer og mer i årene som kommer.

  • Lik 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen Ronny!

 

Beklager hvis jeg har uttrykt meg uklart. Det har ikke vært intensjonen.

 

Du etterlyser at jeg ikke har kommentert hva jeg synes gjør tråden, eller utgangspunktet for tråden useriøs. Dette har jeg skrevet. Mulig det står bare en gang. Du poengterer at jeg gjentar meg selv til stadighet, kanskje behovet for gjentagelser er der???;)

 

Tror bare vi får lande på at vi ikke har helt samme synspunkt om ting i denne tråden jeg Ronny. Alle kan ikke være enige med deg veit du.

 

Håvard

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik jeg har forstått etter å ha løselig lest denne tråden, så er det vistnok planer om å forsøke å ta ut gammel og tynn fisk fra Hemsila. Jeg kan ikke skryte av at jeg er kjent med denne elva nå, siste gangen jeg var der oppe var i 1964. Leide hytte av en Ola Fauske, og fikk derfor lov til å fiske gratis i Vavatn og i den lange og grunne kulpen like nedenfor elvemøtet på Tuv.

 

Men dersom det skal tas ut fisk, har jeg en liten ide om at det kanskje kan benyttes en form for “trål” som kan dras mot strømmen mot et stryk, hvis dette finnes, og at det er noe forstyrrende elementer som gjør at fisken vil vende og slippe seg inn i “trålposen”. Deretter er det bare å slippe fisk en vil beholde i elva ut igjen, den fisken som ikke godkjennes får den som vil overta. Er sikkert noen som kan tenke seg litt mer i fryseren. Som sagt , dette er bare en tanke som svirrer litt oppe i sagflisa, men det kan kanskje drøftes blant fiskere bosatt i Hemsedal, samt de som har med forvaltningen av elva.

 

Helt til slutt, jeg er ikke inne på FB, men har forstått det dithen at en person i dalen har vært noe amper i en tråd på FB for å rett og slett “fyre opp” de som er enig med trådstarter, for deretter slette innleggene sine. For personer som klikker seg inn på den tråden i ettertid for slettingen vil jo da ikke forstå noen ting, bare at det er noen som leker seg inne på FB.

 

Magne Fjellstad.

Lillestrøm.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ønsker nå både fishspot og ørretens rike dit peppern gror....når det er sagt er det min erfaring at fisk som er på retur (av skader eller annet) kan oppleves som veldig enkle å lure..landsbyidioter kalles de av en kompis....og det er lett å tenke tanken at elva er full av de...når det bare er de samme stakkarene som blir fisket om og om igjen.....

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen Håvard W.

 

Jeg har aldri forventet at det i denne saken, vil være full enighet om noen ting. Så langt, skal vi likevel være det ;-)

 

På lik linje som du føler det er behov for dine gjentatte uttalelser vedrørende min useriøsitet, finner jeg det naturlig å gjenta spørsmålet mitt.

 

Hvorfor er de spørsmålene man stiller vedrørende selvopplevde erfaringer, dokumentert med bilder fra Hemsil så vanvittig mye vanskeligere å nærme seg i diskusjonsform, enn om det hadde handlet om alle andre plasser?

 

Og igjen et relevant tilleggs spørsmål i denne sammenhengen. Hva har hvem å tape på en slik debatt?

 

Ronny.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor reagerer både de ansvarlige for elva enkelte andre som om de er tatt på fersken i denne saken? Hvorfor fornekte fakta og ikke spørre seg om det er et større problem enn de er klar over?

Det sies at slank fisk i all hovedsak er gammel hanfisk og at utfisking av disse er alt som skal til. Da har jeg to logiske spørsmål som de med buksene på knea også burde stille seg: Er det ikke naturlig at ung hunfisk som gyter vil stryke med av utmattelse gjennom vinteren dersom de ikke får tatt til seg nok næring i sommerhalvåret?

Kanskje det er derfor man ikke ser så mange store hunfisk som er slanke? De finnes nok de også, men altså ikke til neste år. Da er de sannsynligvis borte av seg selv.

Men alt er visstnok i skjønneste orden og ingen fisk har sopp, ingen er slanke uten å være eldgammel hanfisk, bunnvegetasjon og klekkinger er mer enn bra nok og det er mer enn god nok plass til alle. Så bilder må være manipulerte og all kritikk må ganske enkelt være basert på misunnelse eller egeninteresse som skader alle andre og i særdeleshet de ansvarlige for elva!

Trekk opp buksa og bli voksne! Et problem blir ikke borte med et teppe over seg. Det vokser for hver gang det feies mer under.

  • Lik 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dokumentasjon hva tynn og syk fisk kontra trofé fisk er jo for promille å regne. At folk kanskje velger å ikke legge ut bilder av dårlig fangst kan så være, men ville man ikke da hørt mer om det fra andre enn den håndfull vi her har sett? Sier ikke at det ikke er ett problem, men mange Hemsil-er-blitt-for-kommersielt typer er jo de som går igjen og skriker høyest her og der.

Endret av JFLund
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

JFL.

 

Syk og tynn fisk er nok som du beskriver, for noen få promiller å regne,...her inne. Jeg er ganske sikker på at det er flere som har slike opplevelser fra de siste årene. Men hvem gidder bry seg, når man ser konsekvensene tror du? 

Det har vert tilsvarende tråder om tilsvarende temaer vedrørende Hemsil. Og da som nå, blir det lite om temaet, men veldig fokus på person og i vesentlig grad utenomstående ting. Som tvil om dokumentasjon, egoistiske motiver og annet fjas, som fjærner saken fra opprinnelsen. Og for å gjenta meg selv til det kjedsommelige. Hvorfor skal en slik belysning bety at man vil noe eller noen noe vondt?

Spesielt, når målet og meningen er kun godt ment. Og til det beste for fisk, elv, grunneier og sportsfisker?

Er det virkelig så vanskelig å se at dette er et forsøk på å belyse et mulig problem, før det blir større?

Ja tydeligvis, så er det det... Men da handler det om viljen, og ikke evnen.

 

Dette er vitterlig ikke en Hemsil-er-blitt-for-kommersielt type tråd. Det stadiet er forlengst fortrengt.... Dette handler om noe helt annet.

Det handler om å bry seg. Ønske ett engasjemang, som kan sikre mulighetene for tilsvarende gleder også i fremtiden og for folk flest. 

 

Et rent hypotetiskt spørsmål i tråd med temaet.

 

Dersom man har kjøpt en vare i form f.eks en "premium" fluestang. Og man etter hjemkomst, finner fargen på klinga skjoldete, enkelte surringer, i grenselandet tynnt lakkede  og en litt skjev stangring. Er det da grunnlag for å være missfornøyd?

 

Om man kjøper seg et fiskekort i ei"premium" fiske elv. Opplever å få superslank fisk, fisk med sopp innfeksjon og i tillegg, opplever det i overkant trangt om fiskeplassene. Har man da mindre grunn til å være missfornøyd?

 

Igjen, rent hypotetisk altså....

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ronny,

 

Jeg sier ikke at dette er en " Hemsil-er-blitt-for-kommersielt" tråd, men at det er gruppe mennesker som går igjen og igjen i disse diskusjonene som ytrer sin mening, noe de står fritt til å gjøre, men innholdet er det samme hver gang. Det var det jeg mente. :)

Det er ingen tvil om at ingen av oss ønsker Hemsil ødelagt eller nedjustert hva kvalitet angår. Da er en slik diskusjon sunn, jeg satte bare fingeren på det faktum at utrolig mange fisker i Hemsil, og frem til nå så er det kun du som har dokumentert syk/skadet fisk i form av bilder, som jeg har fått med meg.

Diskusjon er sunt, så lenge man klarer å være åpen og objektiv i forhold til andres meninger. Når det går over i det subjektive, det er da uvennskapen oppstår. Og den er ingen tjent med.

Endret av JFLund
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Diskusjoner, er definnitivt sunt. Og bør absolutt være objektive og åpne for andres meninger. Jeg kjenner dog på det faktum at meninger om enkelte ting er langtmer "politiskt korrekt" enn andre.. Hvor objektivt er det?....

Jeg har kommet med en dokumentert bekymring, og brukt resten av tiden på å forklare mine motiver, intensjoner og måttet forsvare min troverdighet og seriøsitet. Åpent og objektivt?

 

Hmmm, skeptisk  ;)

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...