Gå til innhold

Hmmm, skeptisk.


Anbefalte innlegg

Jeg kan vel heller ikke si at jeg opplever fluefiskemiljøet som særlig hardt, tvertimot opplever jeg at det er veldig mange er hyggelige fluefiskere, også folk jeg er uenig i saker med.

Og hvis man i dette tilfellet hadde tatt tilnærmingen til saken slik 1337 beskrev, kunne denne diskusjonen vært en helt annen. Men hvis man leser alt i verste mening, og ikke vil ha noen diskusjon i det hele tatt, skaper dette som regel mistro og dårlig stemning.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg skal gå og hente meg en bolle med popkorn til dette!

 

Hei

 

Ja, det er slagsiden ved slike debatter.... 

 

Men uavhengig av beskyldninger, personhets, synsing og påstander, så har denne og tilsvarende debatter ført til noe: Både de som produserer og setter ut ørret har fått erfare at folk følger med. Nå er det ikke lenger mulig å fare frem uten at folk reagerer. I enkelte fylker er det allerede strammet inn på rapporteringsplikten av hva som settes ut av fisk. Denne rapporteringsplikten har vært ganske stemoderlig behandlet mange steder. 

 

 

 

Forhåpentligvis har mange lært noe også - blandt annet om viktigheten av gener. Det var iallefall noe jeg ikke viet mye oppmerksomhet i mange år. 

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye kunnskap og læring for de fleste, men dessverre blir det litt mye på person, noe som er synd. Likte godt tilnærmingen i innlegget 1337! Da ville man fått en annen tilnærming. At mange har stort engasjement er absolutt positivt. Og det er mye å lære og ting man kanskje ikke er flink nok til å tenke over om man leser litt mellom linjene i mange innlegg. Og debatten er definitivt viktig!

Truls

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OleKrs.

Forutsigbar? Ok. 

Igjen altså, så SKAL det handle om meg som person. Latterlig og direkte usakelig.

Jeg har til enhver tid belyst saken som tråden handler om. Når en person trekkes opp ved navn, så er det en grunn til det.

I farevannet av at alle mine bekymringer uavkortet blir bekreftet, er samme mannen innvolvert i store deler av det. Blir det da feil å nevne noe om dette?

Vedkommende er en direkte årsak til noe av det jeg har belyst som bekymringsverdig.

Personen kjenner jeg godt fra tidligere, og kanskje bedre enn deg OleKrs!

Og hva i svarte vet du om hva jeg har snakket med han om på telefonen?

Jeg har prøvd! På hjemturen forrige år. Mine meninger og forslag ble fullstendig forfektet, da som nå!

 

I denne tråden har jeg så godt jeg kan forsøkt å holde en rød tråd i det jeg har skrevet. Og i så stor grad som mulig, forholdt meg til det å belyse utviklingen i forbindelse med mine og andres bekymringer av samme art. 

I farevannet av dette, har jeg blitt nødt til å forsvare mine motiver, meninger, dokumentasjoner og det er vel ingen tvil om at du personlig har stått for mye av "treneringen" av trådens opprinnelige fokus.

Min plan er ikke å vinne diskusjonen mot  deg OleKrs. Men å få fokus på mine bekymringer og hva som skaper grunnlaget for disse bekymringene.

Jeg føler ikke at jeg tar for sterk i, om jeg sier at jeg har fått til DET, tross for at det tidvis har vert stridt å holde en rød tråd gjennom dine forsøk på å fjærne trådens opprinnelse bort fra fakta og over på meg og min person. Betviler du mine påstander, kan du starte på side 2 og lese deg gjennom alt frem til ditt siste innlegg.

 

Jeg hevder som jeg gjorde tidlig i tråden. Når noen går så hardt ut mot en slik bekymring, som jeg har ytret i denne tråden, med håp om kanskje å få til en god debatt om temaet, er det noen som har noe å skjule!

Hverken mer eller mindre. Og utviklingen i at det nå blir sjekket litt under "teppekanten" belyser vel såpass med grums, at jeg faktisk ikke skammer meg over å ha bidratt til dette fokuset. Snarere tvert i mot.

 

Hvem jeg skal beklage meg til i denne sammenhengen OleKrs, er du ikke i tittel til å forlange. Hvem tror du at du er?

 

Og ja, du har rett i at det tidvis har gått hett for seg. Men aldrig fra starten av... Debatten her og i andre forum, har startet med bekymring for hva som har skjedd og skjer. Mothuggene har kommet momentant og kraftig. Krasst og fulle av beskyldninger. Mitt forsvar, har selvfølgelig blitt oppjustert ut fra forholdene. Men jeg har hele tiden hatt fokus på utfordringene/problemene. Det kan ikke engang du fornekte uten å strekke fakta.

 

For de som er usikre på mine påstander, så les gjerne tråden fra starten... <<l

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jon Erlend.

Jeg siterer : "Jeg pleier å si til folk som ikke fisker at fluefiske miljøet er steinhardt og desverre er det lite rom for diskjusjon før man tar fram kanonene. Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal gjøre Ronny, men en telefon til Tor hadde nok ordnet mye og kanskje han også hadde tatt til seg endel av dine bekymringer. Direkte dialog løser ofte mye."

 

Det er ikke miljøet man skal passe seg for. Men det er ikke til å legge skjul på at ikke alle saker tåler en redelig debatt. Og gjør de ikke det, er det ofte en grunn...

Grunnen ser vi vel delvis belyst i denne debatten og andre. Og det kommer nok mer,...er jeg redd.

 

Telefonen er tatt den Jon Erlend, sommeren for to år siden. Det var en hyggelig tone, men ingen løsningsorientering da heller....

Direkte dialog, løser som regel mye, men det fordrer at begge parter ønsker å utvikle et mål i fellesskap. 

Det er vi nok ikke vitner til i denne saken.

Og igjen, vil jeg da rette fokuset opp mot mine bekymringer. Som omhandler fisken, elva og de omstendighetene om og rundt disse skjøre elementene. Motdebbatantene til mine bekymringer, benytter tidvis enhver anledning til å ta personen og ikke saken...

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så DU mener du har rett til å klage på måten du blir fremstilt på og at du blir omtalt i "lukket" fora, mens det er helt ok at du og kompis henger ut to utenforstående som har laget en liten fiskefilm? Du har lov til å henge ut Tor som du gjorde i samme tråd uten at noen skal reagere på det? Er det virkelig sånn at alle skal være enige med deg, gå på tå hev for å gjøre deg fornøyd og sitte å se på at du rakker ned på folk? DET gidder hvertfall ikke jeg!

Tror ikke jeg er hverken det ene eller det andre Ronny, men jeg blir skremt over å se en som utgir seg for å være en oppegående bekymret fisker som bare har gode intensjoner gå så til de grader til i angrep på folk uten å ville innrømme det og si jo kanskje jeg gikk for langt i diskusjonens hete i etterkant.

Hva angår sakens røde tråd du snakker om her så tror jeg ikke det er så mye under dette teppet som du skriker om. Ikke noe av det som til nå har kommet fram er noen hemmelighet. Det meste har da ligget åpent på nettet. Og som sagt mange ganger tidligere hadde du henvendt deg til Elveeierlaget så hadde du kanskje fått et svar på direkten du kunne videreformidlet til en diskusjon og tatt det videre derifra....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OleKrS: Du har fått frem poengene dine nå. Det du driver med nå er kun gjentakelser som ikke passer i denne tråden. Om noen ønsker å debattere videre i den gata; start en ny tråd. 

 

Det tjener tråden om man nå kommer med konstruktive forslag fremfor å forsøke å få tråden stengt av moderator. De som deltar får også svare på konkrete spørsmål de mottar, fremfor å dure videre for å ødelegge tråden. 

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er merkelig å se du OleKrs arrestere Ronny sine angrep på personer.  Du var vel av de første til å gå til angrep på Ronny i denne tråden.  Du mente han svertet Hemsila, dro hans motiver i tvil, hentydet manipulerte bilder og avfeide totalt hans bekymringer.  Du påsto sågar at alt var i skjønneste orden og all problemfisk var ryddet ut i fjor.  

Vil bare minne om at Grøthe sjøl kort tid etter skrev at det fantes en god del stor fisk på retur i elva som burde bli luket ut. Han ville sågar ha dugnad blant fiskere for å få bort gammel fisk på retur. Hans uttalelser ble dessverre slettet etter en stund før tråden forsvant på fb. 

Men poenget er vel at du fra første stund har gått til angrep på Ronny og trukket hans motiver i tvil.  Han har brukt det meste av denne tråden til å forsvare seg som person og ikke sak.  Det har faktisk du og andre bidratt til her og andre steder.  Dere burde heller ta bekymringen til dere og og ikke bare slå dere på brystet og tro alt er i sin skjønneste orden og kommer til å være det i all fremtid.

 

Kjellemann

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Les denne tråden fra starten OleKrs.

Reflekter litt over egne tilnærmelser, og se når denne tråden tok et litt hardere toneleie. Det var vel strengt tatt etter ditt første innlegg, at utviklingen av krasshet tok fart. 

Av og til ligger svarene nærmere enn man tror..

 

Et par kontraspørsmål til deg i forbindelse med at du hevder at alt ligger tilgjengelig.

Spørsmål 1 : Man kan finne gode planbelysninger fra 07 - 11.

Hvor er resten frem til dags dato?

Og kan du forklare meg hvorfor du hevder at dette er tilgjengelig innformasjon?

Denne innformasjonen har kommet frem, som følge av at det er stilt vesentlige kritiske spørsmål i flere plenum, og av vesentlig tyngre aktører enn meg. 

 

Spørsmål 2: Og om dette ikke er annet enn en lang og trivelig glanshistorie, hvorfor har ikke elva blitt frontet med all denne innformasjonen under markedsføringen?

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg VET jeg går går i fella du setter opp her OleKrS, men ææææærlig talt!

Her prøver du deg med "personangrepsanklagingsteknikken"(den kjente, første gang registrert under en småstygg gjeddefiskediskusjon på Langen i 79), med ... personangrep og hint om at trådstarter har en personlig Beef(yo!) med en av de involverte, etc, etc.

Teit som jeg er, så aner jeg ikke om du er direkte involvert i elva eller The Firm.

Egentlig aner jeg ikke hvem disse som mange fluedengere anser som Guruer er, sånn bortsett fra Lenth, Grøthe, Eikre, Brun, og han derre med den sløyeste stemmen innen fiskefilmer, Nilssen.

Ok. Så kunne jeg noen navn da.

Men om Demses er involvert i enten The Firm, eller har andre indirekte interesser i elva, så er det du driver med rimelig gjennomsiktlig og småflaut å observere.

Skjerpings!

(Forøvrig er jeg usedvanlig sjokkert over at så mange er så usedvanlig sjokkert over utsettingen gjennom åra. Trodde ALLE visste dette, jeg.)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, jeg har fulgt denne tråden fra starten. Jeg kjenner hverken trådstarter, motdebattanter eller han som det refereres til fra feisern.

Jeg fulgte denne tråden fordi jeg mente det var en interressant tråd/problemstilling, men nå tror jeg rett og slett denne tråden har utspilt sin rolle for flere sider siden. Nå er det mest " You're a dick!! - No, you're a dick". Jeg skal/vil/ønsker ikke ta standpunkt til hvem som har den største dick'en her, men jeg ser ihvertfall at jo flere som henger seg på diskusjonen, jo flere pølser blir det på bålet. Og pølsefest er jeg ikke spesielt glad i. Jeg er mest glad i høne!!!

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dryflyfool her er det nok ingen felle!

Jeg er kun en helt vanlig fisker som bruker alt for mye tid i denne elva i forhold til hva som er fornuftig. Jeg har ingen interesser i hverken Elveeierlag eller Ørretensrike.

Om du har lest hele tråden så begynte vel det hele med at jeg ikke kjente meg igjenn i trådstarter sitt syn på elva... Joda jeg har nevnt både tynn og skadet fisk, men aldri i et sånt omfang som ble hevdet her. Ei heller er jeg enig i det til dags dato! Og jo du må gjerne si at tempraturen steg når jeg gjorde mitt inntog, men jeg var vel også den første til å motsi? Fram til da så var det stort sett en gjeng kamerater som alle var enige om at elvas storhetstid var forbi, forvaltere og Elveeierlag hadde null interesse i å ta tak i ting osv. Plutselig som troll i eske dukka det opp noen som var positive til elva. Noen som fikk daglig innput på folks syn på saken hvorpå ingen kjente seg igjen uten om et fåtall på et forum og de synsene kompisene som aldri en gang har satt sin fot i elva. Det blir fort dårlig stemning av slikt. Når i tillegg Trådstarter nekter å høre på positive innspill med argumentasjon som at man ikke har mange nok års erfaring osv så er ikke undertegnede redd for å fyre i gang noen kuler og krutt...

Om man leser igjennom tråden så kan man se at trådstarter sine svar spesielt til HMWilhelmsen,JFLund og undertegnede stort sett er undvikenden og meget sjelden svarer på konfrontasjon/spørsmål. Vi tre har vært udelt positive ovenfor elva, men har alle for lite erfaring til at vedkommende vil høre på oss.

At også trådstarter fritt kan henge ut andre for så å klage på at andre gjør det samme mot han gjør at jeg blir oppriktig forbanna og når man da i tillegg sier noe om det får man jo ikke en gang svar annet en huden full av kjeft for det har man ingen ting med!

Det er jo også urovekkende at det stort sett er en gjeng som har vennskap utover forumet som hevder sin rett enten de har fisket elva eller ei. Og å ta saken til de som kan gi et svar på disse bekymringene skal man ikke gjøre for da kommer man ingen vei...

Når man også da får vann på mølla pga en fisk som ble satt ut for 10 år siden som har levd et langt og friskt liv i elva etter å ha vært en del av en åpen kultivering så forteller det meg mye om "jakten" på noe å sette fingeren på her...

Personlig så håper og tror jeg Elveeierlaget kommer med en uttalelse i løpet av høsten som en gang for alle setter spikeren i kista og forklarer hva som har blitt gjort og ikke gjort og ikke minst om fiskens ve og vel!

For å sitere en tilreisende fisker langs elva:

Vi regnet oss fram til omtrent 700 fisk fanget på våre 10 år i elva. 4 av de har vært stygge/skadet. DET ser ikke jeg på som bekymringsverdig. (vedkommende følger tråden så håper det er greit at jeg lånte sitatet ditt!)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråden hadde hatt noe verdi om den hadde omtalt noe annet enn bare hemsil, den burde handlet om fiskeforvaltning i ALLE elver, om hvordan man skulle kultivert vår natur, hvordan vi som brukte naturen kunne forvente hvordan elvene ble forvaltet. Da hadde den hatt noe nytte. Nå er den sentrert mot en elv, mot noen enkeltpersoner som krangler som fjortisjenter. 

 

Jeg personlig syns det er en uting med utsetting av fisk i elver/vann som har naturlig reproduksjon, der bør man heller kultivere slik at naturlige stammer klarer å overleve. Og utsetting av stor fisk er en uting uansett hvor man befinner seg.

 

Tror man tjener mer på å se større på ting enn konkret hemsil, men det ønsker tydeligvis ikke trådstarter. 

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ønsker trådstarter definnitivt Rampen. :)

Men som du ser, er temaet allerede stort nok og vanskelig å debattere i forhold til bekymringene som er fremmet. 

 

Men for all del, har du tanker om og rundt dette, så start en tråd om det.

Ingenting er bedre enn bredde om temaet. 

Jeg skal bidra med mine synspunkter.  <<l

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som du skriver OleKrs:

"Personlig så håper og tror jeg Elveeierlaget kommer med en uttalelse i løpet av høsten som en gang for alle setter spikeren i kista og forklarer hva som har blitt gjort og ikke gjort og ikke minst om fiskens ve og vel! "

 

Dette innlegget er du neiggu ikke alene om å vente på. Kan bli interessant lesning.

 

I påvente av dette, kan du jo ta deg tid til å svare på tidligere spørsmål. 

 

Spørsmål 1 : Man kan finne gode planbelysninger fra 07 - 11.

Hvor er resten frem til dags dato?

Og kan du forklare meg hvorfor du hevder at dette er tilgjengelig innformasjon?

Denne innformasjonen har kommet frem, som følge av at det er stilt vesentlige kritiske spørsmål i flere plenum, og av vesentlig tyngre aktører enn meg. 

 

Spørsmål 2: Og om dette ikke er annet enn en lang og trivelig glanshistorie, hvorfor har ikke elva blitt frontet med all denne innformasjonen under markedsføringen?

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ronny hvorfor krever du at jeg skal svare på alle dine spørsmål når du selv har snodd deg unna en haug av spørsmål selv som du kanskje burde ha svart på? Og det gjelder ikke bare fra meg... Går du tilbake til start å leser så har jeg konsekvent svart deg men motsatt vei er det heller dårlig stilt!

Og jeg fortsetter gjerne å svare! :)

Hvor resten av den infoen ligger får du spørre elveeierlaget og ikke meg, men en ide er at i samme tidsrom ble det skifter i styret tror jeg og aktiviteten på hjemmesiden gikk ned... Kan det være at den med kunnskap om å drifte siden forsvant ut av styret? Jeg har NULL peiling!

Haha hvis det der var et seriøst spørsmål så skjønner jeg ikke mye... Jo den er tilgjengelig forde den ligger åpen på nett via hjemmesiden til elveeierlaget... Det må da være offentlig eller?

Det er ikke noe som havnet der midt under sommerens diskusjoner... Igjen langt tilbake i tråden ble det nevnt noe om research... Med ett enkelt søk hadde du også funnet denne infoen uten at Nilsen hadde laget noen sak og om du ikke fikk det med deg var det en leser av innlegget som hadde funnet den og lagt den fram for Nilsen så flere som har gjort dårlig research. Forskningsrapporten fra NINA på 40 sider ligger også der. Der finnes det nok også info av interesse!

Nå stiller du spørsmål til meg som du burde stilt til de som drifter elva.... Jeg har ikke peiling på hva som er gjort hvorfor, men ingen av infoen som har dukket opp er ny for min del og flere med meg... Og da snakker vi fiskere utenifra....

Du hevder jo 20 års erfaring og bekjentskap med alle de profilerte navnene fra Dalen.... Da må jeg innrømme at det er litt rart at dette er ny info for deg og din krets... Det lukter litt ugler i mosen når andre tilreisende fiskere er fullstendig klar over det som kommer fram, mens den som påberoper seg mest erfaring her er den som vet minst... Så ja jeg syns hele dette hylekoret stinker litt....

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krever ingen ting fra deg OleKrs. Jeg spør om du i påvente av videre uttalelser fra elveeierlaget, kan ta deg tid til å svare på spørsmålene mine...

Men, man leser det man vil lese og du leser det jeg skriver, som "fanden leser biblelen".

 

Siden du likevel, valgte å gjøre et forsøk på å svare, kan du godt holde deg for godt til å le av spøsmål du ikke selv forstår! Slik som her:

"Haha hvis det der var et seriøst spørsmål så skjønner jeg ikke mye... Jo den er tilgjengelig forde den ligger åpen på nett via hjemmesiden til elveeierlaget... Det må da være offentlig eller? "

 

Tja, jeg kan spørre igjen jeg, om det var vanskelig å forstå.

" Man kan finne gode planbelysninger fra 07 - 11.

Hvor er resten frem til dags dato?

Og kan du forklare meg hvorfor du hevder at dette er tilgjengelig innformasjon?"

 

Spørsmål 2, svarte du ikke på.

Men det er et betimelig spørsmål, somjeg gjerne omformulerer og stiller igjen 

Dersom dette med settefisk, både mengder av 3 årig fisk og større settefisker, er et så bra tiltak for elvas fremtidige fiske. Hvorfor brukes det ikke mer aktivt som verdi for markedsføringen?

 

Ja, jeg har fisket hemsila av og på i mer enn  20 år. Og ja, jeg har innbilt meg, at jeg har hatt en god tone med flere karer fra bygda di. Men ikke under noen omstendigheter, har jeg vert klar over, at det har foregått utsetting av fisk i en så utstrakt grad som for meg kommer frem i debatten. Joda, jeg har kjent til "turist krokodillene", men ikke at elva perforeres med kanskje til og med "ikke stedbundet" 3 årige fisker. Dette var nytt for meg.

Så uvitende kan man altså være..  Ja, kanskje man burde sjekket ting litt grundigere.... Jeg skal ærlig innrømme, at jeg naivt, har trodd, at projektet med Catch & Release og forbedrede regler, hadde gjort susen. Men det økede fiskepresset og den økende markedsføringen, har jeg faktisk ikke gjennomskuet, at har blitt lagt til rette for, ved å tilføre mer fisk utenfra. 

Men for fremtiden, skal jeg definnitivt, holde meg mer innformert. Takk for tipset..

 

Vi er fortsatt enige i en ting. Det skal bli interessant å lese en eventuelt uttalelse fra elveeierlaget i denne sammenhengen.

Det er vel ingen tvil om at flere innstanser bør komme på banen med uttalelser i dette kjølevannet heller vil jeg tro... 

Så det kommer nok mye god og nyttig innfo om disse mange spørsmålene utover høsten, skal du se...

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av den innformasjonen jeg klarer å finne på Hemsedal elveeierlag, kom jeg over noe litt interessant.

Jeg siterer:

"Hemsil har vært ei svært populær fiskeelv fra tidlig på 70-tallet , og elva er en av de desidert mest populære sportsfiskeelver i Sør Norge. I 1979 ble det registrert mellom 1400-2400 dagsbesøk av sportsfiskere gjennom sommersesongen. Fiskeforeninga har i si tid solgt ca 4500 fiskekort (tidlig i 1980-åra), mens det de siste åra er solgt ca. 3500 kort per sesong. I 2006 ble det solgt 1660 fiskekort. Inntrykket er at det de siste ti åra har vært et jevnt fiskepress på elva. I Hemsil fra Eikredammen til Tuv er det nær maksimal utnyttelse av sportsfiske, mens det største potensialet for en videre utvikling trolig ligger i Grøndøla og øvre deler av vassdraget."

 

Her skrives det avsluttningsvis, at området fra Eikredammen til Tuv er nær maksimal utnyttelse av sportsfiske. 

 

Siden det har vert økende fiskepress og nå legges vesentlig vekt på økt markedsføring av elva, vil det da si at man er villig til å tyne elva for mer enn den tåler, eller er planen kanskje å spe på med mer fisk, slik at "balansen" skal holdes ved like?

 

Er det rart man undres?   Hmmm,.....skeptisk! 

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei da Ronny jeg leser nok ikke det du skriver på den måten,men jeg syns det er ganske så artig at du forventer å få svar på alle dine spm rettet til meg mens det motsatt vei knapt blir svart... Det er vel lov å undre seg over?

Oki så det er nytt for deg at det i forvaltningsperioden ble satt ut fisk også i fluesonen for å få bestanden opp igjen? Fisk som nå blir gjenfanget som stor og fin fisk i meget god kondisjon. De fleste velger å se på det som et vellykket prosjekt,mens skeptikerne velger å kalle det fjøsfisk.

Det har jo lenge vært ordet på "gata" at Hemsil er fyllt med oppdrettsfisk som svømmer frivillig i håven osv.... Så helt ukjent kan det da ikke være? Det handler vel igjen om hva man vil se og ikke? Hva kompisen har sagt osv....

Hvor rogn og melke som senere ble fisk ble tatt fra skal jeg ikke uttale meg om da jeg ikke vet det svaret med 100%

Når du har fisket her i så mange år så må du da ha tilegnet deg noe kunnskap om hvor fisken kom i fra? Hvordan de klarte å få elva opp på de høyder de har fått osv? Eller tok du det bare som "god fisk" at de hoppet over 3år og vips var elva fylt med fin fisk igjen?

Jeg vet ikke,men jeg klarer ikke å se at dette er underinformert info.... Kan ikke gi deg konkret hvor jeg har fått det fra da jeg har slukt alt av info som har dukket opp rundt elva både på nett, trykt i blader og langs elva. Men det er jo ikke bare jeg som har fått med meg den infoen så noe sted må det jo ha kommet ut!

Det er godt vi er enige om noe Ronny og det er fullt mulig vi er enige i mye mere en vi aner i kampens hete!

Men når du sier du er spent på denne uttalelsen betyr det at du når har tatt kontakt med elveeierlaget eller er det pga min henvendelse til dem tidlig i debatten du venter på et svar? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden du etterlyser svar på spørsmålene dine OleKrs. Skal jeg gjøre så godt jeg kan.

________________________________________________________________________________________

OleKrs: "Nei da Ronny jeg leser nok ikke det du skriver på den måten,men jeg syns det er ganske så artig at du forventer å få svar på alle dine spm rettet til meg mens det motsatt vei knapt blir svart... Det er vel lov å undre seg over?"

 

Svar: Javisst kan man undre seg over det... 

 

OleKrs: "Oki så det er nytt for deg at det i forvaltningsperioden ble satt ut fisk også i fluesonen for å få bestanden opp igjen?"

 

Svar: Ja, det er altså det.... 

 

OleKrs: "Det har jo lenge vært ordet på "gata" at Hemsil er fyllt med oppdrettsfisk som svømmer frivillig i håven osv.... Så helt ukjent kan det da ikke være? Det handler vel igjen om hva man vil se og ikke?"

 

Svar: Så det har det ja.. Nei, igjen må jeg innrømme at jeg ikke har fått med meg dette. Siste delen av spørsmålet ditt, forstår jeg ikke ponget med.Jeg har hele tiden sagt at jeg håper jeg tar feil, men ikke tror det. Aller helst, ville jeg sett en sunn Hemsil....

 

OleKrs: "Når du har fisket her i så mange år så må du da ha tilegnet deg noe kunnskap om hvor fisken kom i fra? Hvordan de klarte å få elva opp på de høyder de har fått osv? Eller tok du det bare som "god fisk" at de hoppet over 3år og vips var elva fylt med fin fisk igjen? 

 

Svar: Nei, jeg har ikke tilegnet meg kunnskap om hvor fisken kom fra. Tok det for gitt at fisken stammet fra elva faktisk.... Jeg trodde elva var på god tur igjen, som følge av et forsiktig uttak av fisk og regelverksforvaltning.

Nei, jeg tok det ikke for god fisk at dette gjorde seg selv på 3 år. Og det er vel en av grunnene til at jeg...hm,..er skeptisk....

 

OleKrs - Ikke et spørsmål, men en konstantering:"Jeg vet ikke,men jeg klarer ikke å se at dette er underinformert info.... Kan ikke gi deg konkret hvor jeg har fått det fra da jeg har slukt alt av info som har dukket opp rundt elva både på nett, trykt i blader og langs elva. Men det er jo ikke bare jeg som har fått med meg den infoen så noe sted må det jo ha kommet ut! 

 

Kommentar på uttalelse: Det er nok helt riktig det, at det er fler som nok har fått med seg dette, men at det danner grunnlag for å kalle det "tilgjengelig" innfo, er nok en "overvurdering."

___________________________________________________________________________________________

Som du selv ser OleKrs. Så er hverken du, jeg, eller andre tjent med at jeg skal besvare så altfor mange av dine spørsmål. For det er så reint for mange uten noen videre betydning...

 

Jeg har ikke hatt kontakt med elveeierutvalget i denne sammenheng, OleKrs. Jeg forholder meg til det du skrev om at du både håpet og trodde at de kom med en uttalelse som kunne sette "en spiker i kista", for videre debatt.

Det skal bli interessant å se i hvilken kiste det spikres....

 

Det  projektet med å sette inn mye ny fisk for å få opp elva i "bra stand", har jeg ikke fått med meg... 

Ikke har jeg fått med meg at man har måttet fortsette med dette projektet heller. For det kunne vel vært stoppet så fort det var oppe å gikk igjen, og latt naturen gått sin gang derifra?

Men det er kanskje klønete å ikke forstå at det var slik, med tanke på at fiskepresset har økt, og det samme gjør fiskemengden på elva. Kanskje det snart er nok fisk, og at man bør forvalte det som det er. Men det skal vel stå hardt, om man igjen ønsker å fortsette å pøse på med flere fiskere.

Og da står jeg tilbake med spørsmålene mine igjen jeg....... ;-)

 

Hva med å ta vare på den fisken som er, elva og det fremtidige økosystemet? 

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen personlige interesser OleKrs?

 

https://instagram.com/p/dCTzxZPk74/

 

oooops  Snakk om agenda....

Det kommer ikke katter ut av denne sekken... Det kommer hele kull....

 

Hvordan kan det forventes å bli tatt seriøst, når diskusjonsgrunnlaget er basert på slike skjulte motiver?

 

Men jeg er ikke overrasket!! 

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...