Gå til innhold

Hmmm, skeptisk.


Anbefalte innlegg

Dette her blir jo en helt borti natta sammenligning.

Håper du ser det selv...

Det spørs jo litt hvordan man velger å se på det og om man velger å se på ordene rett fram som de står der,men når man omtaler noe noen har lagt sjela si i over mange mange år på en så nedverdigende måte som en del har gjort så kan man fort reagere på en hard måte. Jeg sier ikke at jeg er enig i alt som har blitt sagt/gjort eller måten alt har vært håndtert på,men jeg tror jeg har litt mere forståelse for at det blir reagert en en del andre her inne....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om noen hadde hatt kritiske spørsmål til meg vedrørende mitt leverebrød, sagt dette på en "normal" måte og dokumentert sine påstander, så ville jeg tatt på meg de lyttende ørene og sjekket, slik at jeg kan gjøre jobben min bedre slik at jeg får mer fornøyde kunder. Konstruktiv kritikk må man tåle. Lytter man og er åpen for dialog, så lærer man ofte mye, og får et bedre produkt å tilby kundene sine.

Å dra inn "mongolide" barn, det er helt natta.

 

Truls

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Skjønner hvordan du mener OleKrS om enn jeg ikke er enig, men definitivt ikke enig i at man kan dra strikken så langt at noen har kalt elven noe i nærheten av "mongoloid". Det er blitt stilt spørsmålstegn ved elven som er helt legitime i min øyne når folk legger ned mye penger på å fiske der. I den sammenhengen har det gått et par kuler varme, fra begge leier, og med tanke på at den ene siden er kunde og den andre siden er selger, så bør den selgende siden tenke seg om både en og to ganger da kunden tross alt oftest alltid alt som oftest har rett.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vert en tur på Elgejakt, og ser plutselig at tråden har fått nytt liv. På godt og vondt!

Først og fremst, vil jeg få takke "Ørreten", for å ha gjort en seriøst god jobb, for å sørge for å holde tråden til sitt rett mente... så godt som mulig.... <<l

Det har kommet masse flotte innspill som belyser deler av trådens meninger og bekymringer.

 

Men jeg skal få innrømme, at jeg føler vesentlig på idiotiets pris i at slike debatter som vi har sett underveis, i det hele tatt skal være nødvendige. Tråden handler om en bekymring, for fisken og elvas ve og vel.  Og i den forbindelsen, la jeg selv ut bilder(som forøvrig forsvinner hele tiden), samt at det har kommet masse andre bildedokumentasjoner, som viser til både slanke fisker og "settefisker"

Etter dette, er det brukt vesentlige krefter på å finne feil og mangler i mine og andres opplevelser og dokumentasjoner.

 

Det er vel ikke lenger noen tvil om at mye tyder på at ting er i ulage?

 

Nå er det dokumentert mange fisker med suspekte trekk, samt en kondisjon, som ikke holder mål. Kan vi bli enige om at vårt felles mål i denne sammenhengen, er at vi ønsker oss ei frisk og sunn elv? 

 

Og kan vi samtidig bli enige om at for å få til det, må noe gjøres?

 

Det er på høy tid, at kritikkerene til min innledende "artikkel", kommer med et saklig svar på hvorfor de er så kritiske til mine bekymringer. I steden for å jangle om lengder på håver, og spikke fliser av bagateller i denne sammenhengen! Jeg syntes at det nå er så mange dokumentasjoner i denne tråden på at det jeg hevder er tilfelle, at jeg faktisk mener enkelte burde beklage sin oppførsel!

 

 

I samme åndedrag, vil jeg nå få be om at samtlige som skal delta i tråden, holder seg til trådens tema og ikke fyller den med unødvendig drit!!

 

 

Du vil at enkelte skal beklage sin oppførsel Ronny. Jeg kan kunn snakke for meg selv og ser ingen grunn til å beklage noe som helst. Vi er fortsatt mange som sitter med helt andre opplevelser en hva du gjør og må da få ta våre vurderinger ut i fra det? Som det har blitt skrevet tidligere så kan det jo vitne om at du har vært ekstremt uheldig under årets tur.

 

Nå sist så dukka Norumen opp som en ny deltager her og stilte et spm og var veldig klar på at det var ikke for å skape furore eller bråk. Alikevel får han et meget krasst svar tilbake og blir møtt med forakt! Jeg klarer ikke tolke hans innelgg dithen at han vil lage styr og ståhei? I samme vending roser du kompisen din Ørreten for å ha holdt saken på rett spor... Syns du virkelig det er å holde tråden på rett spor å henge ut andre, sette tvil ved andres evne til å veie/måle og ikke minst hevde at fisk som er dokumentert med en k-faktor godt over 1 ikke kan være det ut i fra å ha sett på noen bilder? Er det virkelig sånn at når noen stiller et kritisk spm retta mot deg og dine kompiser der det IKKE ok,men andre veien så er det helt greit og å holde fokuset i tråden på rette element? Du skriver også at det er så mye dokumentasjon i denne tråden som viser at du har rett.. Det blir jo mye rett når man rakker ned på det man selv mener er "tynn" fisk,men som viser seg å ha en kondisjon som er innafor normen. (Men vi har jo hverken erfaring eller kunnskap rundt det å måle fisk så dere må jo ha rett...)

 

Og jo da jeg kan være enig med deg at det har kommet frem mye fornuftig her også fra alle sider!

1337 skrev noe klokt (kan være jeg husker feil) "Det finnes tynn og skadet fisk i alle vassdrag" og det er jeg helt enig i.

Jeg vet at hverken elvveierlag eller proffitører sitter på en stein i elva og ser elva svinne hen. Jeg vet det blir gjort tilltak, jeg vet det blir snakka om elvas ve og vel og det har vel kommet fram ganske så tydlig at flere av oss som trasker elvelangs her har nevnt både fisk skadet av mink, tynn fisk osv. men ikke i det mangfoldet som har blitt hevdet ei heller at det er noe som det ikke blir tatt tak i?

 

Jeg har valgt å ikke nevne økonomi oppi dette da dere har dratt fram det i tide og utide. Personlig og inntrykket jeg har fått er at om elvveierlaget tjener1,4 eller 1 mill på salg av fiskekort er det ikke penga det dreier seg om. De vil ha ett bra produkt og de vil sørge for at elva fortsetter å bestå som en meget bra fiske elv noen 100k fra eller til er ikke det som trigger dem.  ( Dette er mitt eget inntrykk ikke noe jeg har fått fortalt, lest meg opp på eller noe.)

 

Vi skal også holde oss til tråden og ikke henge ut folk. Mulig at å kalle det "lederen av bedriften" og "løpeguttene" ikke er konkrete navn,men nok til at vi skjønner hvor du vil og ser at du jo gjør nøyaktig det andre ikke får lov til.  Med leder av bedriften må du vel mene lederen av elveeierlaget? Det er jo de som drifter elva. Og jeg er sikkert en av disse løpeguttene du sikter til,men da kan du trøste deg med at min kontakt med de som styrer sjappa eller tjener penger på den er minimal. Klarer foreløpig å stå på egne ben!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner hvordan du mener OleKrS om enn jeg ikke er enig, men definitivt ikke enig i at man kan dra strikken så langt at noen har kalt elven noe i nærheten av "mongoloid". Det er blitt stilt spørsmålstegn ved elven som er helt legitime i min øyne når folk legger ned mye penger på å fiske der. I den sammenhengen har det gått et par kuler varme, fra begge leier, og med tanke på at den ene siden er kunde og den andre siden er selger, så bør den selgende siden tenke seg om både en og to ganger da kunden tross alt oftest alltid alt som oftest har rett.

Ser det kan være lett å henge seg opp i ordet mongoloid og jeg kunne sikkert ordlagt meg annerledes. Det var for å sette det veldig på spissen og som jeg skrev jeg er ikke nødvendigvis enig i måten eller alt som har blitt sagt,men når det kommer å krass kritikk retta mot livsverket ditt og det blir stilt spm ved om du typ kan det du har drevet med i 20 år da er det for meg forståelig om det renner over!

Håper uansett å treffe deg langs elva til sommeren enten her eller i høyden! Hyggelig sist jeg hilse på deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har forbeholdt mine fisketurer etter ørret til Hemsil, nettopp fordi jeg liker meg usedvanlig godt der. Men når 

tilbyder oppfører seg på den måten som han gjør imot kunder da får jeg nok. Det frister ikke og legge igjen 

masse penger hos noen når vedkommende hopper rett i strupen på " alle " som stiller spørsmål

som han ikke vil skal stilles. Jeg blir mere kvalm, enn "sulten" på og reise tilbake.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei OleKrs,

 

Jeg har et spørsmål.

Hvordan synes du at vi skal løse denne situasjonen?

 

Regner med at du er enig i at det er svær sjeldent det er så mye røyk, uten at det i alle fall ulmer et sted eller?

 

Mvh Jon-Anders Nethaug

 Jeg har vel skrevet det ganske så tydelig flere ganger i denne tråden. Jeg mener jo veien å gå er å ta kontak med de som kan gjøre noe med det. Siden jeg ferdes alt for mye langs denne elva og har et HELT annet inntrykk av situasjonen så ser jeg ikke denne ulminga annet en at noen har slengt fra seg en fyrstikk i tørt gress... Det har blitt fortalt både her og i saken på FB om tilltak som har vært gjort allerede før denne tråden kom i gang. Jeg vet også det har vært snak om i høst å dra over ett par plasser med garn for å ta ut litt fisk som har vært gjort tidligere år. Om det er gjort enda vet jeg ikke. Jeg velger hvertfall å la de som kan kultivering få ta seg av det og når den som kan mest om det er i elva og fisker store deler av sommeren så regner jeg med at han har en oversikt over situasjonen og anbefaler elveeierlaget å gjøre de grep som må til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Før jeg kommer til poenget mitt. Jeg er både enig og uenig med begge leirer her inne, mao. min verden er ikke svart/hvit men grå :-)

 

Er ikke dette rimelig enkelt. Hemsil er et produkt som blir solgt av elveeierlaget og vi fiskere er kunder. Dersom vi som kunder ikke er fornøyd slutter vi å kjøpe produktet. Dette er et signal til selger som da må tilpasse sitt produkt slik at man igjen kjøper det.

 

Så lenge folk kommer i hopetall for å fiske er det klart at man ser på dette som en suksess og fortsetter som man har gjort. Når det er sagt har jeg ingen tro på at folk slutter å fiske hemsil fordi de er litt missfornøyd.

 

Personlig er det ting jeg ikke liker ved elva og måten den blir forvaltet. Er dette nok til at jeg ikke drar dit igjen. Svaret er NEI.

Endret av Jon-Erlend Sundnes
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Det de som håndterer elva bør ta åt sig nå i etterkant er jo at mange melder seg av fortsatt fiske i Hemsil. Det burde være en signal for alle som er involvert i at elven og bygda skal leve videre på penger som har med for eks fiske å gjøre. Det at Tor Grøthe sier noe stil med at han heller ser utenlandske gjester (ref den lange diskusjonen på FB) er både dumt og korttenkt.

 

Vi som jobber med markedsføring og konvertering skjønner at en norsk fornøyd fluefisker koster Mye mindre å rekruttere enn den tyske. Den norske stiller dessuten mindre krav da man er "hjemme", imens en tysk fluefisker har andre forventninger, naturlig nok. Den norske er dessuten mer lojal da det jo bare er "rundt hjørnet" for å ta seg en korttur over kvelden eller helgen. Sånn sett så er det ikke så smart å ikke ta hensyn til hva de norske fluefiskerne sier eller hva de reagerer på. Det er mange nå som sier "med tanke på hvordan sjefen oppfører seg så skal jeg aldri mer tilbake til elven or å legge igjen mer penger", den burde alle som jobber med elven eller bryr seg om bygda ta åt sig og rette intern kritikk mot.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har forbeholdt mine fisketurer etter ørret til Hemsil, nettopp fordi jeg liker meg usedvanlig godt der. Men når 

tilbyder oppfører seg på den måten som han gjør imot kunder da får jeg nok. Det frister ikke og legge igjen 

masse penger hos noen når vedkommende hopper rett i strupen på " alle " som stiller spørsmål

som han ikke vil skal stilles. Jeg blir mere kvalm, enn "sulten" på og reise tilbake.

Jeg har ingen problem med å se tankegangen Roger,men husk at Ørretens Rike ikke er tilbyder oppi dette. Elvveierlaget er de som drifter elva. Det er de som drar inn penger på fiskekort salg osv. Guidene til Ørretens rike får vel en liten slant av kortsalget til sine kunder,men det er ikke store slumpen tror jeg. Ørretens Rike er konsulenter som blir leid inn til å prøvefiske, hjelpe til med forvaltning, sette regler osv. Elva her er en av MANGE de er involvert i. Kunn et fåtall blir promotert via dem,men det kan jo være for de det er elver som ligger sentralt i forhold til hvor guidene tilknyttet dem holder hus. (Min teori) Det er så mange elver og vann som dere aldri har hørt om som Ørretensriker er involvert i. det handler ikke om et fåtall elver som kommer fram i dagslys. Den kanskje kuleste plassen de er involvert er ikke en gang i nærheten av å bli markedsført. Om det er pga grunneier, guider osv vet jeg ikke.

 

Hadde ikke tenkt til å blande inn ØR i dette,men på tide at man ser litt hva som er hva her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da beklager jeg det ovenfor Elveierlaget...

 

Jeg syntes faktisk da at det er enda verre, at det er talsmannen for  konsulentene som går i strupen på 

kundene til Elveierlaget.

 

Men det er vel dit kritikken har gått er det ikke? Tor, ØR osv..? Jeg mener fortsatt at man skulle ha kontaktet formannen i Elveeierlaget... Men det får man jo ikke gehør for. Når jeg pratet med han i sommer hadde han jo ikke hørt om dette ei heller hørt noe negativt fra andre hold. Som jeg har prøvd å si flere ganger i denne diskusjonen han er ny av året og den ene gangen jeg har snakket med han var hen veldig intressert i disse opplevelsene som noen har hatt,men som ikke har blitt kommunisert til han. Han er selv fisker og ikke grunneier og som han selv presiserte. Elva og fiskens ve og vel er langt viktigere en økonomien....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er han ikke medlem på FFS? Ellers så er et jo bare å sende han linken ...

Nei tror ikke han er det,men linken har han fått for lenge siden så han har nok fått meg seg hva som skjer etter at jeg spurte han om de hadde fått noen bekymringer. Også hørt om en som var i kontakt med han etter meg som fikk til svar at de var klar over tråden og at de skulle se på saken etter sesongen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 I samme vending roser du kompisen din Ørreten for å ha holdt saken på rett spor... Syns du virkelig det er å holde tråden på rett spor å henge ut andre, sette tvil ved andres evne til å veie/måle og ikke minst hevde at fisk som er dokumentert med en k-faktor godt over 1 ikke kan være det ut i fra å ha sett på noen bilder? Er det virkelig sånn at når noen stiller et kritisk spm retta mot deg og dine kompiser der det IKKE ok,men andre veien så er det helt greit og å holde fokuset i tråden på rette element? Du skriver også at det er så mye dokumentasjon i denne tråden som viser at du har rett.. Det blir jo mye rett når man rakker ned på det man selv mener er "tynn" fisk,men som viser seg å ha en kondisjon som er innafor normen. (Men vi har jo hverken erfaring eller kunnskap rundt det å måle fisk så dere må jo ha rett...)

 

 

OleKrs, nå har det seg sånn at det er en del flere enn meg som mener at bildene av fiskene i denne tråden er tynne, så at du velger nå å på nytt angripe meg som person er interessant, men ikke overraskende. Det blir jo litt gjentagende det her når visse personer slipper opp for gode argumenter omkring sak. At jeg valgte og kommentere dine fisker og hvordan du har vurdert disse må du nesten tåle, da det var du som oppfordret dette tidlig i tråden og henviste til din instagram profil. Eller er det flere hoder som snakker og du på merkelig vis blir uenig med deg selv?

Det er iallefall flere som mener dine fisker er tynne, og disse med et ganske så solid erfaringsgrunnlag:

 

Flere av fiskene du har lagt ut ser slanke ut, selv sammenlignet med fisk fra andre næringsfattige vassdrag. 

 

 

Det jeg ser du kaller fisk i meget god kondisjon er såvidt jeg kan se av dine bilder et relativt godt stykke unna det jeg er vant til å kalle det samme. 

 

 

Og bildene dine viser relativt slunkne ørreter. Den under vann ser ut som et typisk utgytt slips.
Hva er vekt og lengde på disse fiskene?

 

 

 Her er jeg enig med VV tidligere i tråden. Det er rett og slett litt flaut at du ikke ser det selv OleKrS. 

 

 

Det det er liten tvil om er at fiskene til Olekrs på instagram holder ganske annen niva enn de du la ut. 
 

 

 

 

 

Om du syns dine fisker postet i denne tråden er feite og i godt hold, da skal du få et godt tips av meg, prøv å fisk i andre elver så du får et sammenligningsgrunnlag, så ser du fort at de ikke fremstår i spesielt godt hold  :)

 

 

 Fisken er slank og det ser alle.  

 

Endret av Ørreten
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig Marius står jeg for at jeg oppfordret til å se på de!

 

Men når ikke mine beviser som i de fleste andre tilfeller ville holdt til å bevise at jeg ikke farer med tull blir feid av banen og spes med grunnlaget som at jeg har for lite erfaring, måler/veier feil osv da blir jeg forbanna. Jeg kunne sikkert lagt ut alle film klipp osv av de fiskene også,men siden det mest sannsynlig også der blir hevdet at fisken er opp ned kameraet filmer fra feil vinkel osv har jeg ikke giddi å bruke energi på det. Da må det vel være lov å nevne det når din kompis selv blir forbanna på kritiske spm rettet mot han,mens dine angrep er helt ok?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig Marius står jeg for at jeg oppfordret til å se på de!

 

Men når ikke mine beviser som i de fleste andre tilfeller ville holdt til å bevise at jeg ikke farer med tull blir feid av banen og spes med grunnlaget som at jeg har for lite erfaring, måler/veier feil osv da blir jeg forbanna. Jeg kunne sikkert lagt ut alle film klipp osv av de fiskene også,men siden det mest sannsynlig også der blir hevdet at fisken er opp ned kameraet filmer fra feil vinkel osv har jeg ikke giddi å bruke energi på det. Da må det vel være lov å nevne det når din kompis selv blir forbanna på kritiske spm rettet mot han,mens dine angrep er helt ok?

Om du blir så forbanna for at du har fått noen tynne fisker forstår jeg ikke. Ei heller at noen kan tenke at man ikke har helt grunnlaget for om man kan vurdere om en ørret er slank eller ikke. Du er sikkert en flott fyr for det, men det er ganske tydelig at det ikke er helt tilfelle at du har den vurderingsevnen helt på plass. Og det er også flere som har sagt det samme omkring det å lære seg å vurdere en ørret etter kondisjon og at det krever en viss erfaring, selv om det i disse tilfellene egentlig var klinkende klart. 

 

Jeg fikk også en tynn ørret i sommer, og ble ikke fornærmet over at kompisen min sa den var litt tynn.

Legger ut et bilde av en tynn ørret jeg og da som jeg har fanget i sommer, hvis det hjelper?

Syntes ikke det skal gå på stoltheten løs og at man blir forbanna av noe slikt.

Takk for meg, lar andre slippe litt til her nå, noe som ofte er lurt når noen personer tar litt vel mye plass i en debatt. Men kommer nok inn igjen litt senere.

 

Edit: redigerte noen dårlige formuleringer.

post-2504-0-21662800-1443618032_thumb.jpg

Endret av Ørreten
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder tynn/skadet fisk i Hemsil. For meg er det ganske naturlig at en viss prosent av elvens beboere er tynn. I en elv med såpass tettehet av stor fisk og hvertfall ikke supre næringsforhold. Er det ikke da naturlig at en litt høyere prosentandel av fisken er tynn? Som skrevet før vil ØR i samarbeid med elveeierlaget prøve å ta ut en god del gammel retur fisk. Vill ikke dette løse en av hovedpoengene i denne debatten? Et problem løst. Litt nærmere målet :-)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

haha der fikk du meg til å le... må innrømme at det henger langt inn å si det altså etter din generelt hoverende holding!

 

Jeg har ingen problem med å få tynn fisk ei heller å innrømme det,men når jeg vet hvilke kondisjon fisken er i og ikke blir trodd på det så hever jeg stemmen. Igjen du vet ingen ting om min erfaring eller mitt grunnalg for å uttale meg om fiskens kondisjon.(Eller vet du? Da må du gjerne informere meg om hvilke erfaring,kunnskaper jeg har osv... )  Da bør du faktisk holde deg for god til å hevde så hardnaket at du vet best også. Hadde jeg tatt feil så hadde jeg fått si beklager jeg tok vist feil,jeg har vist målt eller regnet feil. Det er ikke tilfelle i denne saken så da kan jeg desverre ikke gjøre det. Hadde jeg følt at her har jeg driti meg ut hadde jeg kanskje ikke reagert like krasst? Eller ville du heller valgt å reagere krasst om du ble tatt med buksa nede?

Endret av OleKrS
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er dit jeg også sender kritikken Ole Krs ( Tor og Ørretens Rike ). Nettopp pga hans

oppførsel i mot spørsmål stillere.

 

Men du skal ikke se bort ifra at Elveierlaget får en mail eller to, om oppførselen til

talsmannen for konsulentene. Som gjør at flere fiskere velger og ikke legge igjen

penger der.

Endret av Roger Johansen
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Basert på bilder som er lagt opp på ørret i denne tråden så syns jeg at uttrykket "tynn" begynner å bli relativt og høyest subjektivt. Jeg ville ikke klassifisert ørreten som du legger opp Ørreten som tynn. Den er heller ikke feit, men tynn, det syns jeg ikke. Hvert fall ikke utfra bildet. Det gjelder også flere av ørretene i tråden her. Det å bedømme en ørret og dess k-faktor utfra et bilde syns jeg er utrolig vanskelig og syns nesten at den diskusjonen er tull - utfra hvem som har rett og feil. Den kan være smalspist men ser man over nakken så kan den være vel så kraftig osv. Den du legger opp tror jeg får en annen fasong hvis vi fikk sett den over nakken. Man ser tydelig at den ikke er feitspist men det syns jeg ikke har et likhetstrekk med at den er tynn, men k-faktor minsker klart.

 

Edit, etter svar fra Norumen så jeg at jeg skrev objektivt, skal så klart være subjektivt. Takk for din subtile rettelse.

Endret av swedeElvis
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...