André_Brµn Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 God Jul, karer - og jeg blir sikkert "steina" her nå for å moralisere over julemat. Men vi står mot strømmen. Jeg spiser av prinsipp og i praksis ALDRI oppdrettslaks, selv om jeg elsker laks, men da vi fant VILL laks på butikken her så var saken klar. Elisabeth lagde til noen fine stykker til 1.dagsfrokosten som kompletterte ribba og alt annet godt. God Jul, karer André Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Mener du ville egg? Kansje fra høytflygende høner? Selv spiser jeg kun brød i fra frittstående hvete. Bare tuller men jeg så ikke noe særlig laks så da måtte jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 26. desember 2015 Forfatter Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørn Edvardsen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Hadde jeg fått tak i Harr på denne tiden av året, så hadde det blitt røkt Harr til julelunsjene. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillevann Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Spiser dere kylling fra Prior da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tom Syversen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 (endret) Finnes det merking av villaks,som vi fullt og fast kan stole på,virkelig er villaks? Et lite tankekors,vil naturen på egenhånd være i stand til å produsere vårt matbehov i fremtiden? Endret 26. desember 2015 av Tom Syversen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillevann Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Syvert - det er ikke bærekraftig å fore opp fisk til mat i et matproduksjonsperspektiv. Man bruker opp vesentlig mer i foringen enn man får igjen. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olav Haug Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Nei, Syvers, naturen vil ikke klare å mette jordas befolkning i framtida. Men inntil videre, og sikkert så lenge vi lever, så klarer vi å (over)beskatte og dyrke slik at de fleste blir mette. Men til slutt, så ender nok det hele opp i ei diger påskeøya-reprise. Har ikke kjøpt eller spist oppdrettlaks på nærmere ti år sjøl jeg, bortsett fra noen sushibiter da... For at jeg skal kunne stole på at det er villaks, så skal jeg enten ha fiska den sjøl, eller fått den fra en garva laksfisker. Men sjøl ikke da kan man vel være 100% sikker på at fisken ikke er genetisk iblanda noe tull? Gledelig jul. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tom Syversen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Syvert - det er ikke bærekraftig å fore opp fisk til mat i et matproduksjonsperspektiv. Man bruker opp vesentlig mer i foringen enn man får igjen. Jeg er redd for at det rett og slett blir en nødvendighet i fremtiden. Uansett hvor lite ønskelig det er. Planeten klarer ikke på egenhånd å takle sin egen utvikling på grunn av oss. Vi blir for mange. Det er egentlig bare et tidsspørmål..... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andreas L Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Spennende Tom. Kanskje burde skauen i Østerdalen gjøres om til dyrka mark? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Er det ikke store områder som ikke er dyrket? I Afrika for eksempel? Det vil nok tvinge seg frem mer dyrking og mindre demokrati tror jeg. Det er søren ikke lett å være politisk korekkt og riktig miljøbevisst i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Jeg er redd for at det rett og slett blir en nødvendighet i fremtiden. Uansett hvor lite ønskelig det er. Planeten klarer ikke på egenhånd å takle sin egen utvikling på grunn av oss. Vi blir for mange. Det er egentlig bare et tidsspørmål..... Vi trenger en stor krig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 (endret) Hva er egentlig mest fy å spise? Ting jeg kommer på er: Oppdrettsfisk Rødt kjøtt Scampi Kylling produsert på store kyllingfarmer er det beste for miljøet. Edit: mest ressurs vennlig var det jeg meste. Endret 26. desember 2015 av Ruffen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik Rusten Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Hvilken butikk solgte villaks?? Spenstig bilde, forresten... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 26. desember 2015 Visste dere at villlaks er sen eneste fisken som ikke er underlagt noen regler for kjøp og salg? Dvs at jeg kan selge villaks til et hotell eller privatpersoner hvis jeg vil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 27. desember 2015 Forfatter Rapporter Del Skrevet 27. desember 2015 Hei :-) Det blir ikke akkurat ofte jeg kjøper villaks til 400 kroner kiloen med lærerlønninga mi, men når man først har sjansen, så hvorfor ikke :-) Jeg ELSKER jo å spise laks, og her ligger det coole for min del: Tross i at jeg elsker smaken, så nekter jeg at det havner oppdrettslaks på bordet her i heimen. Punktum. Jeg lar ikke min higen etter en god smak, ødelegge lakselver og fattige fiskeres levebrød på Øst-Afrikakysten. Folk spør seg hvorfor Somaliske fiskere har blitt pirater. En hovedgrunn er at norsk oppdrettsnæring fisker opp all "forfisken" utenfor kysten der, og importerer den som såkalt "fiskeolje" hit til Norge for å unngå importavgifter. Råtten bransje fra A til Å miljømessig. Lukerativt fra A til Å økonomisk. Og det er eneste grunnen til at de får lov til å drive på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Truls Skrevet 27. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 27. desember 2015 Ingen tvil om at oppdrett er en gjennområtten bransje. Til tross for det så er jeg glad for at du ikke la ut bilde av laksen din... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jarle Eika Skrevet 28. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 28. desember 2015 Fish are friends, not food 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 29. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 29. desember 2015 Mitt største problem med julemat er ikke oppdrettsfisk, selv om det er et eget kapittel i boken "Ting Lars Erik gjerne kan kverulere om i timevis" men all den grisebillige maten som flere butikkjeder bevisst lokker kunder med. Ribbe til 19,90 per kilo, rødkål til 1,00 og slikt fyrer oppunder "Alt skal være BILLIG!!!"-tankegangen. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 29. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 29. desember 2015 Plager ikke meg at ting er billig. Får ikke helt den følelsen av at folk har et fokus på at alt skal være billig. Uansett, det er søren ikke helt enkelt å manøvrere riktig hvis man skal være politisk korekkt og miljøbevisst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 30. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 30. desember 2015 Vel, billig mat i seg selv plager meg ikke. Det er derfor jeg koser meg glugg på markeder i Spania eller når jeg kjøper lokalfanget krabbe til 20 kr stk på Sotra om sommeren. Men mat som selges så billig at man må avle, produsere og transportere maten på måter som ødeligger miljøet mer enn nødvendig - det er en uting. Og at folk er opptatt av BILLIG - det er bare å se på lappene der det står "Maks tre pakker til hver". Hvem fanden trenger egentlig fire pakker rødkål? Likevel er det utsolgt på 1 dag. For ikke å snakke om at jeg finner masse BILLIG mat på lokalbutikken - men når jeg spurte så kunne de fortelle at den litt dyrere men BEDRE maten (de litt grovere pølsene, den ferske fisken) den var tatt ut av butikkens sortiment for å få plass til nettopp - den BILLIGE maten. Jeg spiser lite kjøtt, men når jeg spiser det, skal det være godt. Jeg blar gjerne opp 100 kroner for en kilo svineribbe hvis jeg vet at den er god, kommer fra griser som har spist frisk mat og at ribba er fersk og helst ikke har krysset fire fylker for å komme til meg. Jeg spiser også mye heller fersk sei enn frossen steinbit - selv om steinbiten er "gjevere". Kvalitet er viktigere enn absolutt pris. Det er en del BILLIGE First Price-varer med kjempekvalitet, det er jo en ekstra bonus. Men ribbe, pølser og kyllingfilet som selges under kostpris er ikke bærekraftig. Og å ksape en forventning om stadig billigere mat gjør at produksjonen over tid må bli mindre bærekraftig. Hvorfor er oppdrettsmerdene så vanvittig fulle av fisk? Hvorfor ellers stues kyllinger sammen så tett at de står oppå hverandre? Ned med prisen = ned med kostnadene. Og dermed ofte ned med kvalitet og bærekraft. Politisk korrkethet er ikke så viktig for meg, siden det betyr at andre mener det du gjør er korrekt. Jeg spiser det JEG vil spise, og jeg vil helst spise god mat - selv om den kanskje koster noe mer enn den BILLIGE maten. (PS - jeg beklager store bokstaver i BILLIG, jeg er miljøskadd av reklame) 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 31. desember 2015 Rapporter Del Skrevet 31. desember 2015 Moderator: Tråd flyttet til off topic. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 6. februar 2016 Rapporter Del Skrevet 6. februar 2016 God Jul, karer - og jeg blir sikkert "steina" her nå for å moralisere over julemat. Men vi står mot strømmen. Jeg spiser av prinsipp og i praksis ALDRI oppdrettslaks, selv om jeg elsker laks, men da vi fant VILL laks på butikken her så var saken klar. Elisabeth lagde til noen fine stykker til 1.dagsfrokosten som kompletterte ribba og alt annet godt. God Jul, karer André Det er godt du er prinsippfast. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 7. februar 2016 Forfatter Rapporter Del Skrevet 7. februar 2016 Men går det bra ellers, Frode? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg