Gå til innhold

litt bindeteknisk hjelp av parachute


markus glasø

Anbefalte innlegg

obs, da må jeg frisere 14 fluer  ppcrazyeyes

Om du skal frisere så klipp de inne i midten. Da blir det mer luft mellom fibrene og flua lander oftere riktig. Dessuten blir det mer "liv" i vingen. Særlig om det kommer et lite vindpust. Jeg gjør det i alle fall ofte. Faktisk har jeg med vilje litt for tykk vinge nettopp for å kunne klippe midten.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå begynner det å sitte bedre, hackle er litt for stor, men enten så finner jeg 12 eller 16 hackle :P bruker heller den litt store. vingen er også blitt tynnere.

attachicon.gifgrønn døgnflue.jpg

Dette ser bra ut.

Kanskje litt langt hackle som du sier, men ikke legg for mye i det, om det ikke er verre enn dette.

Fisken måler ikke dette, og heller litt for langt enn litt for kort. Kjedelig med parachute-fluer som stadig velter pga for kort hackle.

Endret av Lars Ninive
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Istemmer Lars, dette holder mål i lange baner. Synes også det kan spares litt til på vingen, samt ikke starte så langt oppover vingen med hackle(surr de tett, 2-3 runder er fiffi, da behøver du ikke starte så langt opp)

 

 

edit: ser også ut som vingeroten(basen for hackle) er ganske så tykk. Vet ikke om det er vingen eller antall surringer eller bildet som gjør det. 

Nå blir det mye flisespikkerier, men du kan trøste deg med at ser det veeeldig pent ut ved stikka, så suger det langs elva <<l, mao igjen, det du har funker som snus!

Endret av Torleiv Grøndalen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke dere skal unnskylde dere for å gi flisespikkerifeedback. Det er jo utelukkende et kompliment. Slik ville i hvertfall jeg tolket det.

Tror ikke det blir fluene det skal stå på til sommern, trøndern! Pen jobb med halefibrene forresten:)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med forrige talere, dette er bra. Utrolig morsomt å se den store framgangen du har hatt på så kort tid.

Er også enig med det som Lars her sier, bedre med litt for stort hackle enn for lite, men du kan fortsatt ha et ørlitt mindre hackle neste gang enn det du hadde på siste bildet, men bare ørlitt :-)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

bandt opp ei med riktig hackle lengde, og sammenlignet den med en annen med for stort, og ser nå at det ble ganske stor forskjell! får ta meg ekstra god tid til å finne riktig da det så mye bedre ut!  <<l (bruker nesten mer tid på å finne hackle enn å binde flua...)blir mer og mer sparsom for vær flue så det går i riktig retining!

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...