Gå til innhold

Hva er er vellykket fisketur?


Truls

Anbefalte innlegg

En velykket fisketur for min del er ikke veldig actionfylt.

Det bør skje litt, men ikke alt for mye . . . Det verste jeg vet er å oppdage at det vaker interessant fisk idet jeg ankommer elva.

Det er helt avgjørende med minimum en halvtime på ræva før fisking er aktuelt, slik at man rekker å nyte en røyk, litt kaffe, og enda en røyk.

Gjerne sjekke siste poster på fb og ffs på mobilen også, og det er aldri feil med 4G+ dekning.

Etter at man har stabil hvilepuls må det gjerne begynne å klekke litt, og selvfølgelig skal det være vindstille, lett yr i lufta, og ca 18 grader.

Andre fiskere skal man helst bare se på fb og ffs, og man trenger ikke tenke på hjem før man evt ønsker det selv.

Det må for all del ikke bo harr i elva, kun deilig ørret og/eller røye . . .

Når det begynner å vake, så ser jeg helst at det er langt mellom fiskene, ellers blir jeg bare stresset og får harehjerte.

Kan ikke huske at jeg noensinne har fisket særlig bra med harehjerte, så det er ikke noe å stå etter.

De største fiskene bør stå slik til at jeg får vadet meg veldig nær, ellers når jeg ikke ut med flua.

Om jeg skulle være så heldig å få en fisk, så ser jeg helst at det slutter å vake en times tid, slik at jeg kan nyte en røyk i fred og ro, og kanskje poste bildet av meg med fisken på fb, instagram, flickr og ffs, før det bærer ut i elva igjen.

Jøss, nå fikk jeg plutselig lyst til å reise på fisketur igjen :-)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt flotteste minne fra en fisketur,var en søndagsmorgen ,jeg kom ned til en stor roligflytende del av elven. Knallsol,ikke et vindpust og varmt,og ikke et menneske.

Så til min forskrekkelse at aurivillien fløt  i store mengder rolig nedover! (skulle vært tidligere på'n)

Nederst i hølen,noen meter ovenfor brekket var det noen små,rolige vak på linje utover.Det er ca 40m over  til andre siden her.

Dette er en del av hølen det er nesten håpløst å fiske på når det er så stille,da fisken trekker bort så fort man tenker tanken på å vade.

Ble sittende med kaffekoppen og røyk,å se på 5-6 , 2kg+ ørreter som hadde stillt seg opp med 3-4 meters mellomrom utover på brekket,og som rolig og forsiktig slurpet i seg nyklekket aurivilli.

Krystallklart vann,sol og vindstille gjorde at jeg så hver enkelt fisk hele tiden.

Denne opplevelsen er det flotteste jeg har sett,og jeg kommer aldri til å glemme det! Synet har virkelig brent seg fast.

Seansen varte litt under en time,før de, som på kommando,svømte rolig oppover mot den dype delen av elva de pleier å stå i.

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Turen kan godt være vellykket uten kontakt eller syn av fisk, men da annser jeg det som en vellykket tur, fremfor fisketur. En vellykket fisketur må inneholde fisk på en eller annen måte, men ikke nødvendigvis fangst.

 

Ifjord opplevde jeg for første gang en alvorlig tung vespertina klekking. Fisken var umulig og komme på talefot med. Men det teatret som utspillte seg den dagen kommer jeg neppe til å glemme..

 

var vel med på samme vespertina klekkinga om jeg klarer huske rekti flue som Røyene torpederte mens vi satt i bellyboatene og hadde alle 4 årstidene uttpå vannet :D :D

og ja, for en opplevelse, årets fisketur for min del selvom jeg gikk ut av vannet med 0 fisk i håv eller på krok :P

 

en vellykket fisketur er en tur man fisker på sammen med gode venner eller mutters aleine i en kano på den lokale innsjøen :)

Endret av Sverre Finnerud
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, problemet kom først når vi skulle kose oss med myggfiske på myra, men det var ikke mulig med myggfiske klokka 23-00.00 da det fortsatt kom slike nydelige seilskip innover :D  så det spinnerfallet som da måtte ha kommet etterhvert må jo ha vært helt loco :D 

 

en opplevelse jeg ikke vil glemme med det første. 

fantastisk plass. 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...