Gå til innhold

Sandberg, litt usikker på hva forskning egentlig ER.


@Ksteinhaug

Anbefalte innlegg

Fiskeriminister ppcrazyeyes Per Sandberg gikk hardt ut i en artikkel i BT siste uken, og kritiserer Havforsknings Instituttet sin forskning på lakselus i Hardangerfjorden. Han mener forskere må være "næringsvennlige".http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Sandberg-Forskerne-skal-vare-naringsvennlige-3570356.html

Det vites ikke om Sandberg faktisk vet hva forskning er, men han mener at Forskere må tåle å bli sett i kortene. Havforskningsinstituttet har gjentatte ganger invitert til innblikk og debatt rundt forskningen. Men Norske Sjømatsbedrifters Landsforening (NSL) synes forskere er dumme, siden resultatet viser tegn til at oppdrett har negative effekter. Da havforskningsinstituttet vil diskutere forskning, og ikke hvorvidt de er dumme eller ei, har diskusjonen gått i stå.

http://www.nrk.no/hordaland/oppdrettere-beskylder-forskere-for-juks-i-lakselus-studie-1.12840232

For Fiskeriminister ppcrazyeyes Sandberg, er dette uholdbart da det er store planer for vekst i næringen. Han mener derfor at havforskningsinstituttet må tåle å bli sett i kortene, hvorvidt de er dumme eller ei. Forskning til side. Forskningen er omstridt fordi NSL har kalt dem dumme.

http://e24.no/makro-og-politikk/frp/sandberg-vil-ettergaa-omstridt-villaks-forskning/23649582

Mens makt OG kunnskaps eliten i Norge enes om en felles strategi for vekst i næringen, arbeider fiskere i Hardanger for å bevare genmateriale og bygge opp igjen stammer av laks og sjøørret. Hardangerfjorden ligger brakk, og er i en kritisk fase hva villfisk angår. I enkelte elver har dette vist seg vanskelig, da fisken holder genmateriale fra oppdrettsfisk gjennom flere generasjoner. Prosjektet fortsetter, i alle fall inntil noen skulle kalle det "dumt", og man vil forhåpentlig se resultat av arbeidet om få år.

http://kyst.no/nyheter/samlar-inn-villfisk-for-undersking-til-genbank-i-hardanger/

Endret av @Ksteinhaug
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nyheten om at Sandberg fikk ministerposten ble postet her på FFS for en stund siden. Det var litt synsing og ebbet vel ut i en forståelse av at "mannen må få en sjanse". Når har han vel fått den - og vi ser hva det har resultert i.

 

Det sies at vi får de politikerne vi fortjener. Det har jeg stort sett sagt meg enig i - frem til nå. 

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde forskere skulle være uavhengig, men der tok jeg feil altså  :-\ Men det er jo ikke direkte overraskende dette. I oppdrettsbransjen er det for mye penger og dermed makt dessverre, og Per Sandberg skal vel slå seg på brystet og si at "jeg er den politikeren som fikk femdoblet veksten i oppdrettsbransjen, jeg er flink jeg". :(

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://fiskeribladetfiskaren.no/nyheter/?artikkel=46206

Det hadde vært mye enklere å forholde seg til slike artikler om de hadde vært publisert i dag, og ikke i går.

"Faglig råd".. Høres skummelt ut, sett i lys av at ministeren er med på å undergrave habilitet til eget forsknings organ. Lurer på hvem som skal sitte, eller sette sammen dette.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håpet på at forskerne ville ta saken til domstolen for det de har vært utsatt for er ærekrenkelse og hets. Det hadde vært interessant å se hva slags vitenskapelige bevis NSL kunne slå i bordet med. Det var vel det tospannet Sandberg/ NSL fryktet aller mest. Jeg var en av dem som mente at man burde gi Sandberg mulighet til å bevise hva han sto for og det han har vist til nå er ikke noe jeg liker. Fullt på høyde med sine forgjengere. 

Friluftsfjorden!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...