Gå til innhold

Stillevannsfiske 2016


Ruffen

Anbefalte innlegg

Var ute en tur i kveld i et vann som huser litt stor fisk. Har hatt noen runder i småfiskvann og kost meg med myggfiske.

Dette vannet er litt senere en mange andre vann. Så vi hadde nok ikke helt den store troa men vi fikk da prøve.

Hehe myggen som satt på fortommen ble rimelig fort byttet til tyngre skyts. Dessverre hjalp ikke det så mye.

Men men det betyr ikke så mye. Sånn er det av og til.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen skal jeg ha med min kjære på turne i diverse sørlandsvann. Det gleder jeg meg til. Har funnet frem en spinnerstang jeg betalte en formue for....

Får hun ikke fisk blir det trekk i ukelønna! Ja faen heller, går å kjøper dyrt utstyr til henne så hun har bare med bidra litt. ikke sant?

Fikk et par ytrefilet av rådyr i fra en meget trivelig fluefisker som har seilet opp som aldri så liten helt i visse miljøer. Vel fortjent vil jeg si.

Andre Pedersen.

Slik mat bør og skal nytes under tilsyn av svært delikate vak. Så planen er å fyre bål, fiske se på vak og kose oss.

Ønsk oss lykke til da. :-)

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke vakkert?

Lett å bare sitte med brekket på når man se slike vak. Men dette vaket er egentlig litt interessant.

Hva sier dette vaket deg om du hadde stått der med fluestanga?

Hvor ville dere lagt flua?

Dette var fisk over kiloen.

Kjør debatt! Ingen svar eller meninger er mer verd en andre :-)

Endret av Ruffen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville lagt flua midt i vaket så fremt jeg var klar nok til å kaste umiddelbart etter vaket.

Kun en baksleng og så rett ut.

Satse på at den var på vei ned igjen.

Vente 5 sekunder,så vidt røre på flua,og så vente,vente,vente,,,,

Den er der,ikke gjør noe mer,bare vente,vente,vente....

Endret av Tom Syversen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom jeg var klar til å kaste med en gang tror jeg at jeg ville gjort som Tom, gått all in og siktet på vaket. Hadde jeg trengt litt tid på meg hadde jeg nok lagt et litt kortere kast og dermed redusert sjansen for at jeg treffer fisken i skallen med lina.

Om jeg derimot skulle fisket fra PC´n hadde jeg nok gjort som Lillevann. Tolker det som at fisken har hatt retning ca. klokken 8 ut i fra vakringene. Her er det meget mulig at jeg avslører meg som en inkompetent vakringanalytiker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde gjort som Syversen, jeg også. Har du noe bakgrunnsinfo? Har den vaket på samme plass regelmessig en stund? Var den oppe ofte? Eller er dette en 'slenger' som leter mat og det er vanskelig å finne noe mønster? Skit samma, er så utsulta om dagen, så kjenner jeg meg rett så hadde jeg vel mudda fortommen, satt på en feit caddis , kasta utenfor vakringene og forbi og begynt å ploge pelsdotten inn mot meg i håp om å få et skikkelig plask-take. Deretter hadde jeg vel strammet opp prematurt og slengt flua opp i et tre bak meg.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lillevann har rett. Den var oppe flere ganger. Ikke at jeg er så flink til å analysere vakformene når jeg fisker men i dette tilfellet vet jeg det og når jeg tittet på bildet så kom jeg til å tenke på det. Man kan se det på vaket her hvor det er sannsynlig at fisken går.

Jeg opplever jo stadig hvor viktig det er å prøve å legge flue i riktig bane. Spessielt i myggfiske.

Endret av Ruffen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi snakker om fisk som vaker steady også på stillevann, men i de fleste tilfeller er det ikke helt korrekt.  Den vaker steady langs en bane.  Enkelte ganger kan det være annerledes, og at fisken står helt steady, men da er det som regel fordi maten kommer drivende i en forutsigbar bane - akkurat som i elv.  Det kan skyldes strøm eller vind, eller at det eksempelvis klekker vårfluer over en grunne lenger ute som i tur og orden forsøker å komme til land.  Som regel er det imidlertid en bane.  Banen behøver ikke å være stor, men det minst interessante stedet for fisken er da der hvor den nettopp har vaket - i tillegg til at den med 99% sikkerhet er på vei bort i fra nettopp det stedet.  Hvorfor skal man da kaste direkte på vaket?  Unntaket er dersom man kan være så rask at flua lander i vaket ennå mens fisken er i umiddelbar nærhet.  Vi har vel alle opplevd at det kan være veldig effektivt, og at fisken ofte tar raskt uansett flue.  Jeg mistenker at dette har å gjøre med at fisken blir litt høy når den har vært oppe og brutt vannfilmen etter en godbit, og kanskje har den litt ekstra endorfiner som gjør at den senker garden og slår til raskt en gang til.  På mygg, nymfer og klekkere opplever jeg imidlertid dette fenomenet sjeldent, det er mer vanlig på insekter som den tar litt mer agressivt.

Uansett - på stille vann, uten strøm eller vind, og med sløve vak  - eksempelvis myggvak - kaster jeg aldri direkte på vaket.  Hvis jeg ikke kjenner banen prøver jeg en av sidene.  Dersom jeg har rett tar den kanskje flua, dersom jeg har feil kommer den kanskje opp i motsatt retning, og jeg har ikke ødelagt mulighetene.  Fisken har bevegelse i horisontalplanet når den vaker.  Mer eller mindre.  Det betyr at man vil kunne få en indikasjon på retning ut i fra å studere vakringene - dersom forholdene er optimale.  Det betyr ikke at man også vet hvor fisken vil svømme, da den sikkert studerer byttet litt og kan rotere før den vaker.  På den annen side, får man bruke den informasjonen man har, og hvis man tror at man kan se retningen fisken har vaket i så er det vel ikke feil å prøve i nettopp den retningen.

  • Lik 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går hadde jeg og fruen en fin tur. Ikke at fisket var så veldig men hyggelig var det. Vi fikk da fisk men det var lite liv å se. Veldig lite vak i de vannene vi var i. Myggen svermet der det var helt stille men lite mygg å se på vannflaten. Håper snart vinden skifter retning så det ikke blir den kalde trekken som er så lite gunstig for insektene på denne tiden av året. I dag er det fint.

Fruen fikk en på nesten 7hg og jeg fikk et par litt større. Det skal man kunne leve med samtidig savnet jeg litt action. Uansett, ingen grunn til å henge med nebbet. Vi fikk fyrt et fint eikebål som vi grillet ytrefilet av rådyr. Ungdyr skutt på sporsnø sa han jeg fikk det av.

Når man fyrer med eik så blir det en god smak på maten synes jeg.

Legger inn et par bilder i et eget innlegg fra telefonen.

PS: dere må bare bidra med litt rapporter dere og :-)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting til. Plutselig løp bikkja bort til noe som var veldig interesant. Det var en flådd bever som lå i skogen. Det lå masse bein over hele området.

Rådyr og elg tenker jeg. Tenkte ikke noe mer over dette og tuslet videre hvor vi fant et musvåkreir.

Når vi kom ut igjen så tittet jeg litt nærmere på denne beveren. Skjønte ikke helt hvorfor de hadde flådd den sånn halvveis og så slengt den der.

Kanskje noe brunst eller noe sånt? Da så jeg plutselig det var et viltkamera stilt inn mot kadaveret.

Tenker han skal ha blitt skuffet når det kommer bilder av bichon frise i stedet for et rovdyr og så en lang mann i vadere.

Endret av Ruffen
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kastet rett i vaket mange ganger jeg,og med positivt resultat.

Men det må skje forholdsvis raskt etter vaket.

Så,snur den fordi den merker aktivitet?

For meg så virker det troverdig.

Å kaste i vaket betyr å kaste i vaket.Det må skje mer eller mindre

umiddelbart etter vaket.

Et eksempel. Sånn på denne tiden av året, gjerne i skumringen når fisken går å beiter fjærmyggpupper. Svømmer rolig bortover å ruller.

Da har ikke jeg mye god erfaring med å kaste rett i vaket. Men selvfølgelig har jeg fått fisk mange mange ganger med å kaste rett i vaket.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...