Gå til innhold

Elvefiske 2016


Ruffen

Anbefalte innlegg

Ikke den største fisken, men denne var litt vrien, tross størrelsen.

Jeg speidet rundt i den lille elva og, og smøyg meg oppover viekrattet. Iallefall så nærme smyging som jeg med mine forutsetninger får til. :-)

Setter meg ned på en liten gresstue for å slukke tørsten. Så ser jeg noen regndråpevak ovenfor meg på andre siden av elva. Fisken krabba nesten på elvebredden, så nærme land vaka den. En lys flekk i elvebunnen avslørte at det var en pen fisk da den flyttet seg litt for å ta en nymfe, og dermed fikk jeg øye på den. For å få best flyt var det oppstrøms kast som gjalt. Parachuteflue i krok 16, da det klekket en del små oliven døgnfluer (sikkert baetis). Først et litt kort kast før jeg fant passende mengde snøre ut av toppringen. Fikk tilslutt til et kast der flua landa helt inntil elvebredden. Det gikk ikke lange tia før flua forsvant forsiktig. Tilslag ble gjort, og fisken kom opp i håven. En morsom opplevelse å være i et med naturen med slikt indianerfiske. :) Hadde en super dag i elva med mange flotte fisker i håven. Det er noe spesielt med småelver. :) Det de ikke alltid har av fiskestørrelse tar de igjen ved morsomt og teknisk indianerfiske.

Når man også omtrent går på en Rådyrbukk hvorpå vi begge blir like skremt, blir dagen komplett. :) Rådyr er noen utrolig flotte krabater.

post-2504-0-90717500-1467925782_thumb.jpg

post-2504-0-84775700-1467926118_thumb.jpg

post-2504-0-62042300-1467926135_thumb.jpg

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blei litt gretten etter Frankrike fikk straffe på overtid i semin i går. Så for å avreagere litt tok jeg meg en liten svipptur ned i den lokale bekken. Var greit med vann så jeg visste det var mulighet for en fisk elle to. Slang på en Dyret variant og stod mer eller mindre og fiska inntil land i ei snerten bakevje. 4 kastet forsvant flua under som skulle vise seg og bli en brukbar fight, da fisken tok avgårde nedstrøms 50 meter før jeg fikk stoppa den.

Rett i overkant av kilosgrensa og rakk akkurat tilbake til å se Le Bleu gå opp til 2-0. Men det gjorde ikke så mye..

post-5438-0-80573400-1467967225_thumb.jpeg

Endret av Roar Tveiten
  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Uten å ha googla meg "klok", så prøver jeg lykken her inne.

 

Jeg tok en fisk med en markant gul flekk i ei lita elv på fjellet for noen uker siden. Fått mye rart, men trur jeg aldri har fått ørret med noe lignende før. Fisken stod vanskelig til under noen busker og var ellers skikkelig seig og sprek, vakker og velholdt. Noen som veit hva det kan være? Kanskje noe så enkelt som et fødselsmerke eller en pigment-blemme? :)

 

post-1215-0-11474700-1469047320_thumb.jpg

 

 

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hatt noen fine kvelder i elven etter at ungene har lagt seg. Denne stod pent plassert på brekket og tok det som kom. Etter 20 flyt og to fluebytter steg den og tok klekkeren min. Så begynte den å gå sakte, men sikkert oppover elven. Jeg hang meg på, klarte ikke å stoppe den. Sånn holdt vi på opp og ned. Skjønte det var noe muffens, og ganske riktig, hadde kroket den i buken... Men likevel en fin opplevelse og artig å være til underholdning for to hyggelige karer på bredden som hjalp meg med bildet. Hadde lovet datteren min fisk til middag i morgen, men denne var for fin til å dø. Heldigvis ble det en halvkilos etterpå som ikke var like heldig...

post-3320-0-98947800-1469397646_thumb.jpg

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Nydelig fisk, Roar!

 

For min del har det blitt mye utforsking med heller mager uttelling i det siste. Mye pene områder, men drømmefisket man håper på har uteblitt. En og annen minneverdig fisk har funnet veien til nettmaskene selv om snittstørrelsen har sunket jevnt og trutt siden sesongstarten på 2.5 kilo. Føles ekstra deilig når kilosgrensen endelig bikkes. Det å sette opp teltleir, bruke to uker langs bankerselva, og vinsje de inn er én ting. Det å lykkes en gang i blant med påfølgende blandingsrus av å treffe på slump og det å være god, det er noe annet! 

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig ble det en liten utflukt til rennende vann.
En planlagt frihelg kan ta så mange retninger, så det blir alltid litt spennende dette.
Men å sjekke værmeldinga før man drar, og kanskje ha en backup-plan er noe man rett og slett glemte denne gangen. Var bare så jævli glad for at det ble en tur :)
Det var vått, veldig vått når vi annkom en provosorisk teltplass midt på natta. Var vel først da vi egentlig sjekket, og konstaterte at neste gang gjør vi det he he he. Altså sjekker været he he he
Uansett, er man på tur så gjør man det beste av ting. Når alt er mørkt så sjekker vi ut gode tips fra gode venner, lagrer dette på høyre side av hjernen, kombinerer med egne erfaringer og tar noen valg.
Etter en solid frokost og litt frem og tilbake, så endte vi opp på orginaldestinasjon tilslutt, og fikk noen fine opplevelser.
Det å spotte fine fisker, selv om de står urørlig og ikke tar, er bare så dødskuult. Det gir ikke smileys, men samme det. Det lagrer seg på min hardisk :)
At det blåste 6+++++ sekundmeter vind hele neste dag, var kaldt og surt innimellom alt regnet, gjør heller ingenting.
Gutta på tur finner alltid noen løsninger. Det finnes positivt «jag» og negativt jag. Stresser man litt rundt finner man alltid et sted hvor det «kan» vake.
Gode turkompiser som sier «Robban den fisker du på» gjør heller ikke ting verre. Takk Marius :)
Vi hadde noen flotte opplevelser , men mange krokede ville ikke være med hele veien denne gangen.
Det var faktisk i overtall mange uflakser denne gangen. Men sånn er jo dette fisket, og takk gode gud for det .
En erfaring rikere ble det, og maten denne gangen kan ingen klage på. Der koste vi oss skikkelig, kanskje litt over normalen he he he he
En etterlengted frihelg som satt som ei kula. 

Det ble noen ok fisker allikavel, og turen, den får en velfortjent plass i huskeboka.
Det kan umulig bli værre neste gang he he he he he he he


post-925-0-23785200-1470674106_thumb.jpg


post-925-0-34217400-1470674132_thumb.jpg


post-925-0-14127100-1470674471_thumb.jpg




Må bare ha med dette bildet. Maten er episk, og bildet minner meg om slike "Ristekuler" man hadde før i tiden med snømenn he he
Gulasjgryte med hvitløk, ytrefilet av svin, 3 stk polske pølser av forskjellig opprinnelse, masse bacon, vanlig løk og litt båtpoteter med skall "on the side"


post-925-0-74009600-1470674577_thumb.jpg


 

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...