Tore M. Nilsen Skrevet 14. april 2016 Rapporter Del Skrevet 14. april 2016 Jeg synes kaffen på nz var veldig god jeg. Long black var det jeg kjøpte og det er vel nærmest våres kaffe. Jepp, men det er enten eller. Har de ikke en god espressomaskin så er det dårlige greier. I Norge har de fleste en trakter, Eneste alternativ i NZ er pulver... Men jeg er enig i at det er MER god kaffe her nede enn i Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sveinung Larsson Skrevet 15. april 2016 Rapporter Del Skrevet 15. april 2016 Holder en knapp på noe så spennende som Nescafe Brassero! Både på tur og hjemme Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 15. april 2016 Rapporter Del Skrevet 15. april 2016 Jepp, men det er enten eller. Har de ikke en god espressomaskin så er det dårlige greier. I Norge har de fleste en trakter, Eneste alternativ i NZ er pulver... Men jeg er enig i at det er MER god kaffe her nede enn i Norge. Det er i grunnen veldig trivelig med alle de småplassene hvor de selger kaffe og mat der nede. Skulle ønske der var mer av slikt her til lands. Pluss at det er litt dyrt for meg hvis man skal en sandwich, ei brus og en kaffe her til lands. Det er i alle fall ikke noe jeg kan gjøre så alt for ofte. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
halvorroberg Skrevet 15. april 2016 Rapporter Del Skrevet 15. april 2016 den lemmelkaffen e faktisk veldig god , men ganske dyr ja ...ellers så synes jeg svenskenes Gevalia mellanrost bistro e veeeeldig god kaffe 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
halvorroberg Skrevet 15. april 2016 Rapporter Del Skrevet 15. april 2016 Dette er gevalia sin Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grunde Løvoll Skrevet 16. april 2016 Rapporter Del Skrevet 16. april 2016 Monsooned Marlabar kokmalt eller noe sånnt er suverent godt på tur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore M. Nilsen Skrevet 19. april 2016 Rapporter Del Skrevet 19. april 2016 Appropos tur - jeg har en slik en "stove top" espresso maker, som er ganske hendig. Blir ganske lik en long black, som er et fancy utrrykk for 'svart kaffe'. Yummy (Skulle poste bilde men linken funket ikke...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. april 2016 Rapporter Del Skrevet 20. april 2016 (endret) Appropos tur - jeg har en slik en "stove top" espresso maker, som er ganske hendig. Blir ganske lik en long black, som er et fancy utrrykk for 'svart kaffe'. Yummy (Skulle poste bilde men linken funket ikke...) Er det slik en som du har vann i bunnen så koker det igjennom ei sil hvor kaffen ligger. Litt rotete forklart men er det en slik vet du hva jeg mener. Slik en? Perfekt på primusen. Endret 20. april 2016 av Ruffen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sveinung Skrevet 20. april 2016 Rapporter Del Skrevet 20. april 2016 Det er en Bialetti-kanne,Ruffen. Blir knallgod kaffe,og så enkel og grei å ha med Det blir sterk kaffe,espresso,men det går an å blande med vann for de som vil ha den svakere... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. april 2016 Rapporter Del Skrevet 20. april 2016 Ja jeg synes denne lager veldig god espresso/kaffe. Har av og til i litt sukkret kondensert melk pluss et bit med damerasukker. Fruen elsker dette. Far liker den best søtet med en skvett cognac. Å, nå fikk jeg lyst å dra på telttur/fisketur. Deilig kaffe forann et varmende bål. Kan man ha det bedre? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Skundberg Skrevet 20. april 2016 Rapporter Del Skrevet 20. april 2016 Min italienske jaktkompis som har et varmt forhold til Bialetti påstår like varmt at den lager mocca og ikke espresso (hvis noen skulle ha nytte i å skille mellom de to). Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AndersRN Skrevet 21. april 2016 Rapporter Del Skrevet 21. april 2016 (endret) Jeg har en Bialetti som fast følgesvenn på tur. Har helt sluttet med kokekaffe etter at jeg fikk den. Helt riktig at den lager mocca og ikke espresso. For at det skal være espresso må det være et visst trykk, tror det er 9 bar.Selv drikker jeg det aller meste av kaffe, også pulverkaffe, men hjemme går det i trakterkaffe laget på hele bønner som jeg kverner selv. Det høres kanskje snobbete ut, men det gir en helt annen smaksopplevelse synes jeg.En gang i mellom kjøper jeg nybrente bønner(2-4 uker) fra ulike norske brennerier, men til hverdags går det i bønner fra Sverige. Ikke nybrente, men fortsatt mye bedre enn ferdigmalt.Kaffe er for meg et av høydepunktene i løpet av dagen og noe jeg ser frem til. Enten det er foran ovnen tidlig om morgenen eller ute i skogen/ved sjøen på tur. Spiller ingen rolle.Det er mye glede i en god kopp kaffe! Endret 21. april 2016 av Anders R. Næsset 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore M. Nilsen Skrevet 23. april 2016 Rapporter Del Skrevet 23. april 2016 Yes, Bialetti. Ikke espresso men god som fy. Bialetti lager forøvrig en som etter sigende lager espresso - Brikka. Det er over 20 brennerier bare i Auckland, så utvalget er topp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Ingvar Skrevet 25. mai 2016 Rapporter Del Skrevet 25. mai 2016 Zoega skånerost (grønn) traktekaffe fra Rema1000. Mørk, intens og fyldig. Bare slått av italiensk espresso. Sent from my iPhone using Tapatalk 100% enig med deg!! Etter at jeg "oppdaget" denne kaffien for ca 1 år siden, har jeg aldri kjøpt annet enn denne! Den er rund på smaken som en god rødvin, og prisen er faktisk heller ikke så ille iom at det vel er 400gr (målt mot feks Evergood i pris, så er man ikke langt unna) Zoega (grønn) anbefales på det sterkeste!! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grunde Løvoll Skrevet 25. mai 2016 Rapporter Del Skrevet 25. mai 2016 Takk for tips! Skal teste :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Håvard Stubø Skrevet 25. mai 2016 Rapporter Del Skrevet 25. mai 2016 Lemmel er veldig god, synes jeg. Litt mer mørkbrent enn og kraftigere enn vanlig kokekaffe, men ikke besk. Det saltet som følger med posene setter også en ekstra spiss, uten at jeg er kjempefan av det. Arvid Nordquist Classic kok er kjempebra, synes jeg, og Evergood kokekaffe er også godt. Synes egentlig all kokekaffe i det fri smaker vidunderlig, når jeg tenker meg om. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AndersRN Skrevet 25. mai 2016 Rapporter Del Skrevet 25. mai 2016 (endret) Har aldri smakt Lemmel, men det skal jeg jammen gjøre Salt i kaffen er ikke jeg noe stor fan av heller. Noen putter smør i kaffen også, med det synes jeg bare er kvalmende.Her er et godt tips for de av dere som liker mørk kaffe uten syre og bitterhet og som av og til er i Sverige. Selges kanskje i Norge også? Bruker den til både filter, mocca og vanlig kokekaffe. Veldig godt! Men må kverne selv. Wilfa kvernen på bildet får man til 500-600 kroner. Skal visst være den beste av billigmodellene. Skal man ha noe bedre må man opp i et par tusen kroner. Endret 25. mai 2016 av Anders R. Næsset 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg