Gå til innhold

Beste kaffe'n


André_Brµn

Anbefalte innlegg

Jeg synes kaffen på nz var veldig god jeg. Long black var det jeg kjøpte og det er vel nærmest våres kaffe.

Jepp, men det er enten eller. Har de ikke en god espressomaskin så er det dårlige greier. I Norge har de fleste en trakter, Eneste alternativ i NZ er pulver... :-\

Men jeg er enig i at det er MER god kaffe her nede enn i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, men det er enten eller. Har de ikke en god espressomaskin så er det dårlige greier. I Norge har de fleste en trakter, Eneste alternativ i NZ er pulver... :-\

Men jeg er enig i at det er MER god kaffe her nede enn i Norge.

Det er i grunnen veldig trivelig med alle de småplassene hvor de selger kaffe og mat der nede.

Skulle ønske der var mer av slikt her til lands. Pluss at det er litt dyrt for meg hvis man skal en sandwich, ei brus og en kaffe her til lands.

Det er i alle fall ikke noe jeg kan gjøre så alt for ofte.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Appropos tur - jeg har en slik en "stove top" espresso maker, som er ganske hendig.

Blir ganske lik en long black, som er et fancy utrrykk for 'svart kaffe'. Yummy

(Skulle poste bilde men linken funket ikke...)

Er det slik en som du har vann i bunnen så koker det igjennom ei sil hvor kaffen ligger.

Litt rotete forklart men er det en slik vet du hva jeg mener.

Slik en? Perfekt på primusen.

post-2078-0-60412300-1461170622_thumb.jpeg

Endret av Ruffen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg synes denne lager veldig god espresso/kaffe. Har av og til i litt sukkret kondensert melk pluss et bit med damerasukker.

Fruen elsker dette. Far liker den best søtet med en skvett cognac. Å, nå fikk jeg lyst å dra på telttur/fisketur.

Deilig kaffe forann et varmende bål. Kan man ha det bedre?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Bialetti som fast følgesvenn på tur. Har helt sluttet med kokekaffe etter at jeg fikk den. Helt riktig at den lager mocca og ikke espresso. For at det skal være espresso må det være et visst trykk, tror det er 9 bar.

Selv drikker jeg det aller meste av kaffe, også pulverkaffe, men hjemme går det i trakterkaffe laget på hele bønner som jeg kverner selv. Det høres kanskje snobbete ut, men det gir en helt annen smaksopplevelse synes jeg.

En gang i mellom kjøper jeg nybrente bønner(2-4 uker) fra ulike norske brennerier, men til hverdags går det i bønner fra Sverige. Ikke nybrente, men fortsatt mye bedre enn ferdigmalt.

Kaffe er for meg et av høydepunktene i løpet av dagen og noe jeg ser frem til. Enten det er foran ovnen tidlig om morgenen eller ute i skogen/ved sjøen på tur. Spiller ingen rolle.
Det er mye glede i en god kopp kaffe!

Endret av Anders R. Næsset
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Zoega skånerost (grønn) traktekaffe fra Rema1000. Mørk, intens og fyldig. Bare slått av italiensk espresso.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

100% enig med deg!! <<l

Etter at jeg "oppdaget" denne kaffien for ca 1 år siden, har jeg aldri kjøpt annet enn denne! 

Den er rund på smaken som en god rødvin, og prisen er faktisk heller ikke så ille iom at det vel er 400gr (målt mot feks Evergood i pris, så er man ikke langt unna)

 

Zoega (grønn) anbefales på det sterkeste!! 

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lemmel er veldig god, synes jeg. Litt mer mørkbrent enn og kraftigere enn vanlig kokekaffe, men ikke besk. Det saltet som følger med posene setter også en ekstra spiss, uten at jeg er kjempefan av det. Arvid Nordquist Classic kok er kjempebra, synes jeg, og Evergood kokekaffe er også godt.

Synes egentlig all kokekaffe i det fri smaker vidunderlig, når jeg tenker meg om.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri smakt Lemmel, men det skal jeg jammen gjøre :) Salt i kaffen er ikke jeg noe stor fan av heller. Noen putter smør i kaffen også, med det synes jeg bare er kvalmende.

Her er et godt tips for de av dere som liker mørk kaffe uten syre og bitterhet og som av og til er i Sverige. Selges kanskje i Norge også? Bruker den til både filter, mocca og vanlig kokekaffe. Veldig godt! Men må kverne selv. Wilfa kvernen på bildet får man til 500-600 kroner. Skal visst være den beste av billigmodellene. Skal man ha noe bedre må man opp i  et par tusen kroner.

post-648-0-52664800-1464173512_thumb.jpg

post-648-0-81166600-1464173524_thumb.jpg

Endret av Anders R. Næsset
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...