Gå til innhold

Menneskeetende insekter - hvordan holde de unna?


Truls

Anbefalte innlegg

Har forøvrig fått testet 3M ultrathon insect repelant som Emil anbefaler tidligere i tråden.

Veldig effektiv mot mygg og klegg, har vært null plaget av disse når jeg har brukt dette middelet.

Knotten derimot, så holder denne de unna en liten stund, men det tar ikke alt for lang tid før de er på og forsyner seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd at det ikke funket mot knotten. Da jeg satt oppi knotthelvete ble jeg ikke plaget før det ble for mørkt til å ha solbrillene på. Da gikk de rett i øynene på meg ettersom jeg droppa å kline middelet på øyeeplet... For hver gang jeg blunket måtte jeg pelle et hekto knott ut av øynene. Var bare å ta på seg brillene og lytte etter vak!

Sent fra min E5823 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt hovedsakelig to ting i Nord-Finland: det som er i bildet nedenfor, og fungerer akseptabelt. Den beste repellanten jeg vet men må fornyes med smøring på nytt etter hvert.

 

Det andre er ThermaCell utstyr som er en liten gassbrenner som vaporiserer sakte repellant fra en liten lapp over brenneren. Liten nok å bli bært på fisketur og fungerer opptil åtte timer før man må bytte flaske -- eller inntil man vader for dypt (har testet).

post-6197-0-25849500-1470742217_thumb.jpg

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Jeg kjøpte meg en ExOfficio-skjorte og et heftig myggmiddel (til hender, ansikt og hår) , og etter det har ikke innsekter vært noe problem. Når småknotten er som værst kjører jeg nett i tillegg. 

Veldig fornøyd med skjorta. Holder hva den lover, men har ikke vasket den på langt nær så mange ganger som de sier den tåler, så det har jeg ikke testet. Men den holder insektene unna. 

Endret av Truls
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bushman 80% kjøpt fra Australia. Brukes med ekstrem forsiktighet. Aldri direkte på huden eller på gummiflater. Mansjettene på vadejakka ble ødelagt, og jeg skiftet tre hudlag på fingrene. Bør vel helst kun brukes om du har fått allle de ungene du skal ha. De neste kan kanskje bli litt "rare".

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fikk vippa med meg en myggspray fra villmarksbutikken, typen 50% mot tropisk og greier. Rimelig fornøyd. Klinket litt på skjorte og steder med tykk hud. Var tidlig på morgenen. Holdt på å miste besinnelsen over antall knott i panna. Jeg smurte derfor litt 50% i panna også, tenkte i utgangspunktet å unngå det men, og kom nok til  å få litt i øynene når jeg klødde meg etterpå da jeg ikke vasket hendene godt nok. Skal sies at jeg ikke vasket de. 

Utover dagen ble jeg økende trøtt, øynene føltes tørrere enn vitsene til fattern. Jeg sov i 2t uten effekt når jeg kom hjem. La meg tidlig den kvelden, sov 12t. Våknet dagen etter og føltes som jeg var påkjørt av en semitrailer. Tok TO dager før jeg og øynene mine var i normalt hold. Takk Gud for at jeg ikke klødde meg på løken. 

  • Haha 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...