Gå til innhold

PeTA - Mer makt enn man liker !!!


Gjest Flemming W

Anbefalte innlegg

Gjest Flemming W

Heisann.

 

Leste nylig at PeTA har fått fult medhold av tyske dommere i en rettsak som har pågått mellom tysklands nasjonale fiskeforening og PeTA. PeTA har nå gått så langt i sin kamp mot sportsfiske, og fiske generelt, at de mener de kan dokumentere at de som fisker "mister respekt for alt levende liv"....Dette var en helt grei uttalelse i følge dommerne, og dette sier vel litt om hvilket fotfeste PeTA begynner å få. De har jo selvfølgelig fått med seg en del "dyreelskende kjendiser" på laget, noe som gjør at folk (les pressen) lytter til uttalelsene, og at de får metervis med spalteplass....og blir en løgn fortalt mange nok ganger, blir det til en sannhet osv.....

 

Bør man ruste opp for å være forberedt mot slike krefter i Norge, dvs danne en egen nasjonal fiskeforening for sportsfiskere (Sverige har nå endelig lykkes godt etter mange år med "innkjøringsproblemer"), eller skal vi legge våre hoder i NJFF´s hender, og håpe de snart vil våkne opp og skjønne at PeTA ikke er en organisasjon man unngår konfrontasjon med ved å grave hodet ned i sanden og håpe den vil forsvinne....??

 

Uten å ha noen fasit på hvordan denne "trusselen" bør håndteres, tror jeg likevel det aller beste vi enkeltindivider kan gjøre er å latterliggjøre PeTA for den måten de trekker god gammeldags dyrebeskyttelse alt for langt på.... Jeg venter bare på at myggspray, rottegift og fluesmekke blir forbudt å kjøpe i butikken. Og hva med å gå tur på stier i norsk skog ? -Man ken jo risikere å tråkke på en maur....Forby skogsturer !! Forby egentlig all bruk av natur, og innfør portforbud !! Da er man sikker på at ingen levende vesner tar skade...Enda godt hybelkaniner ikke er fredet enda.. :shock:

 

mvh

Flemming

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt av en problemstilling det der ja. Jeg tror det beste ville være å få NJFF skikkelig opp å gå. Kanskje få i gang et utvalg eller en arbeidsgruppe som kunne forberede tilsvar på det som høyst sannsynlig vil komme fra disse tullingene. Eller i beste fall ansette en skikkelig rev innen lobbyvirksomhet, som til det ytterste forfekter våre sunne standpunkter og meninger!

Som du sier, Flemming W, så er disse svært dyktige til å fremføre sine synspunkter via medier som f.eks aviser, TV, kjendiser og nå også domstolene.

Latterliggjøring er en mulighet, men kanskje det er bedre å argumentere for våre synspunkter, samt forskning som støtter disse, overfor den delen av befolkningen som ikke fisker, jakter eller bruker naturen. Rett og slett være på forskudd altså.

Kanskje det kan skapes et samarbeid mellom de skandinaviske land, som jo har nokså sammenfallende kultur når det gjelder jakt og fiske.

Direkte feilinformasjon bør selvfølgelig imøtegåes direkte. Slikt sprees jo fra tid til annen i utenlandske medier, og er vanskelig for hver enkelt fisker/jeger å argumentere mot. Og siden NJFF samler flest av oss fiskere og jegere her i landet, bør styret der ta et ansvar og komme i gang med konstruktivt arbeid på dette feltet med det aller første.

 

En annen ting jeg tror kan være lurt, er å ikke snakke for mye om C&R. Det er jo rett og slett å kaste bensin på bålet.

 

Ronny S

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Vettugt tema som absolutt bør være godt debattert og undersøkt til den

gang da dette blir satt på agendaen. Jeg tror ikke at vi skal ha samme frykten som våre "brødre" i EU. Politisk sett så har ikke de "grønne" så stor makt i norge. Videre er nok den "jevne" nordmann mer reflektert hva jakt & fiske anngår enn europeerne. Ser vi på andelen nordmenn som utøver fiske så er den nok høyest i europa. De økonomiske konsekvensene hadde blitt såpass store for lille norge at et forbud mot sportsfiske ville være det samme som å øke på med arbeidsledighet.

 

Bare det økonomiske aspektet av saken bør være argument godt nok til at dette aldri blir et seriøst tema her på berget.

Men vi skal være på vakt ovenfor slike populistorganisasjoner, de har en evne til å trekke med seg mektige folk som lett kan få innflytelse hvis

vi andre ikke er våkne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...