Gå til innhold

Utstyr på dagstur i marka


Jarle TL

Anbefalte innlegg

3 timer siden, Jarle TL skrev:

 Har ikke gått inn til vanna i gummistøvler siden tenårene pga varmeutvikling. 

Jeg har gummistøvlene i sekken på vei inn med mindre det bøtter ned eller jeg skal krysse myrer. Gummistøvler er og blir klamt. Skal man fiske lenge kan et ekstra sokkeskift være nyttig. Utover det pleier jeg å ta av støvlene og sokkene når jeg spiser eller anledningen byr seg, slik at noe av fuktigheten forsvinner. 

Poenget til Eirik med å stå på knærne ser jeg. Man må alltid vurdere hvor man skal. Men jeg har nesten alltid med meg et liggeunderlag. Sammenrullet er det ok både for knestående og sittende. Dette med lav profil og ikke bevege seg unødvendig er mange steder svært viktig. 

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lette vadesko med gummisåle og midjevadere blir min rigg, testet ut slike vadere i fjor og liker det godt. Funker i belly også.  Jeg kunne nok klart meg ganske ofte med jaktstøvlene men da blir jeg blaut i baken/knea, jeg er mye nede i knestående og sittende. Tex bukse skal jeg ikke ha, da bruker jeg heller vadere.
En ny stolsekk som har 30-50L kapasitet, står på lista nå sammen med nytt kompaktkamera.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klamt blir det, men ikke på langt nær så klamt som å gå i halvannen time i oppoverbakker med vadere. Sokker ved bruk i gummistøvler er like viktig som i vadere synes jeg, skikkelig ragg/ullsokk må man ha. Sitter som regel på huk hvis det er vått, men er fisken tilsynelatende grov, er jeg ikke redd for å bli litt blaut på knæra heller. Dessuten bruker jeg ofte skallbukse, som tåler ganske mye vann før det blir ubehagelig, og som utklasser vadern når det kommer til lufting. Man må ta med i beregninga at her på Romerike hvor jeg fisker mest om våren og forsommern, består bunnen ofte av humus og "metervis" med mudder. Det er ikke noe særlig å tråkke uti med eller uten vadebukser, dessuten liker jeg ikke å tråkke på fisk heller ;)

Håv ja, den henger alltid bak på sekken :) I skauen går det i en liten mc-lean. Til sjøbruk har jeg både medium og large tilgjengelig, men nøyer meg vanligvis med liten eller medium. Minimum to sneller/spoler ligger også i sekken, ei med fortrukket flyt og ei med sinktip. 

Endret av Olav Haug
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg sliter mest med å holde på et minimum er fluebokser.

Som fersk innen skau-fluefiske så føler jeg at det er lurt for min del å bruke noen sesonger på å få testet ut litt forskjellige fluer så jeg blir trygg på at jeg har et sortiment som funker skikkelig gjennom sesongen i de områdene jeg fisker mest, og i de settingene jeg kommer borti.

Når jeg har blitt skikkelig trygg på de, så kan jeg starte jobben med å minimere litt.

Det er jo ikke om å gjøre å ha med seg minst mulig, men ofte får man ekstra glede av det lille man har og det man opplever når det er begrenset hva man har tilgjengelig. I hvert fall har jeg det sånn. Det er en deilig motsetning til hvordan man ofte har det ellers i hverdagen.

 

Endret av Truls H. Johnsen
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stolsekk er et must på enhver utflukt ut i skauen. Det blir ofte mye venting og speiding etter liv og vak og har man ikke noe å sitte på da blir det fort til at man begynner å kaste ut av rein kjedsomhet. Har også ofte med meg en fagbok om fluefiske, noen ganger også en "yogamatte" hvis det er litt vått i vegetasjonen, en power-napp i tide og utide er ikke til å kimse av...En stolsekk er som sagt helt vesentlig på dagsturer, jeg har en ekstra høy en fra Abu som gjør at jeg sitter komfortabelt uten å ha knæra helt opp opp mellom øra, har relativt lange bein serru.

Vadebukser har jeg nesten aldri med meg, kjører på med ekstra høye Spotex neoprenstøvler med knallbra såler, funker brillefint.

Ellers er det forskjell på en liten tur før eller etter jobb eller en hel dagstur som ofte varer fra 06.00 til 22.00. Har alltid med meg ekstra stang og snelle uansett lengde på turen.

Sånne proteinbarer en geniale saker, smaker godt gjør dem også og gir samtidig bra med næring. Slår også et kraftig slag for Polarbrød og ei tube kaviar. Vannflaske i siderommet på sekken. Fluebokser har jeg alltid for mange av med meg, men sekken er stor og boksene veier lite, og hvem veit hva som skjer i løpet av en lang dag, her gjelder det å være sikra for alle eventualiteter. Jeg fisker kun i skauen og jeg fisker mye og ofte. Derfor skaffa jeg meg en el-sykkel tilbake i 2011, snakker om fenomenal oppfinnelse! Lange bakker opp fra Hakadal eller Sørkedalen. No problems!

Ha alltid nok mat med deg for begynner du først å bli skikkelig sulten går det ut over alt fra konsentrasjon til presentasjon og evnen til å tenke klart og fornuftig.

KG.

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som KjelG skriver så blir det fort vekk mye sitting på rævva når man er ute på tur. Etter jeg fikk tak i meg en sånn "lavvo-stol" har jeg aldri sett meg tilbake. Stolsekk, slike "tri-pod-stoler" og andre remedier har havnet fullstendig i bakleksa. Med en slik sitter man som en konge. Veien nesten ingenting og stappes bare i sekken eller i vadebeltet. Det beste med hele saken er at den er et fantastisk tilskudd til selve fisket også. Legger man den som "ei åpen bok" nedi lyngen fungerer den som ei linekurv og man sparer seg for utrolig mye frustrasjon. Løslina hekter jo seg alltid fast rundt noe kvist og kvast når du absolutt ikke har tid til å knote med slikt. 

På kortere turer kjører jeg som regel bare rumpetaska med ei ekstra snelle, noen fluebokser, obligatoriske remedier, ei flaske rødbrus, noe å spise og en foldekopp. Sitteunderlaget stapper jeg bare i mellom ryggtavla og beltet til hip-packen. Merker ikke at jeg bærer rundt på det. Stabiliserer hip-packen gjør den også. Håv er med selvfølgelig.

Når det gjelder vadere er jeg så tullete at jeg stort sett alltid har vadere på utenfor stuedøra. Kjører, går, fisker, går tilbake, kjører hjem iført vaderne. Ikke alltid like trivelig, men jeg synes det er greit å plages litt innimellom i enkelhetens navn. Man kan justere mye med hva man har på seg under vaderne, men det er jo ikke til å komme unna at man blir svett i ny og ne.

lavvostol.JPG

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 11.2.2017 den 22.53, Vidar Langerud skrev:

Jeg har gått andre veien jeg. Prøver å dra med meg så mye som mulig. Har prøvd det minimalistiske, men fant ut at det var oppskrytt. Det viktigste jeg stapper i sekken er kaffe og evt en øl eller to.

.....
 

Hehe, egentlig morsomt det du sier her, Vidar :-D 

Det er stadier i et fluefiskerliv med alt: 1) Først får folk seg en vest så fullstappa at det ser ut som Michelin-mannen kommer, så 2) svinger pendelen andre veien i minimalistisk retning så man nesten ikke skal ha med seg noe noen år (det er her man blir fascinert av sicpence og en fyrstikkask med fluer :-D  ), så ender omtrent alle på et kompromiss med hva man må ha med seg av fluebokser, varm genser og litt greier :-) Litt back to basic :-) Omtrent som en hipster som finner ut at de faktisk hogde ved med øks før i tiden også :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, Emil said:

Er det virkelig noen som bruker fyrstikkeske som flueboks? ssscared

Har hørt at stråkurv, gummilårings, pipe og en fire-fem fyrstikkesker i lomma på ei steinvaska olabuksene er det som gjelder for sesongen 2017. Til store streamere, Ephemera og børstemark er det lurt med peisfyrstikkesker. Matcher man alt med en gammal, rar og illeluktende hatt, så er man virkelig der laugh

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nok alt for mye med meg, men innstemmer med KjelG om at elsykkel er tingen. Har laget en henger som blir brukt om sommeren. På den har jeg en zarges kasse som rommer det meste av utstyr ink belly boat svømmeføtter liten el pumpe om det skulle være aktuelt. 

Dersom jeg ikke kan sykle hele veien pakkes utstyr i en stor svart bag som også kan brukes som sekk. Tar da vade utstyr på meg for å slippe å ha det i sekken.

Fisker også vinterstid. Har da laget braket for isbor og stolsekk på sykkelen.

 

 

 

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...