Gå til innhold

Stillevannsfiske 2017


Sondre N

Anbefalte innlegg

Hadde planlagt en tur i dag, men med været her så frista det ikke akkurat, men det ser jo lovende ut på fredag. Så da pakker jeg telt for årets første skikkelige tur. 

Det gledes og satser på at det blir rapport med bilder av fangst denne gangen :)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var årets første på tørt i håven. Faen så deilig! 

Starta tidlig i dag, klekket en del veldig små fjærmygg, noen få vak men ikke all verden, men så begynte marginatan å vise seg i ei lita vik, ikke voldsomme  mengder, men nok til at den tok på første kastet etter flue bytte :)

Blir her noen timer til før jeg må hjemom en liten tur, men skal ha med kveldsfisket i dag også, muligens bli natta om det ikke blir for kaldt.

Noen horribelt dårlig mobilbilder:

IMG_2381.JPG

IMG_2391.JPG

IMG_2397.JPG

IMG_2399.JPG

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå snakker vi! Dette er hva man drømmer om hele vinter`n... Er det snø man ser på myra der? Var ute tidlig idag og håpa på marginata, men ingen å se i de vanna jeg besøkte. Er tydligvis ferdigklekte for i år, varer jo også bare i særdeles kort tid i motsetting til vespertinaen. Irriterende når man først har tatt den relativt lange turen. Småkjølig og vindfullt var det også. Gikk rundt i fem timer og så tre vak fordelt på de fire vanna jeg var ved. Satser på å ta en Hedenstad i morra...alt under 2,3 er uinteressant.fffishDet blir vel med en tre hektos(i et heldig øyeblikk) tenker jeg >:D

Det er definitivt forskjell på folk.

Men igjen, gratulerer!

Misunnelig? Å nei da.

 

Kjell G.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aller først: Gratulerer til unge herr Hedenstad med en usedvanlig flott skogsørret.


Blei en streamertur i møkkaværet i dag med godzonkeren på fortommen og jeg fisket med synkeline. Lite action, men fikk iallefall 1 fisk, og den rykka ganske så bra. fffish

Grei k-faktor på denne også gitt. ;D

 

fisk (2).jpg

Endret av Marius_A._Book
  • Lik 21
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, KjelG skrev:

Er det snø man ser på myra der?

Nei, det er flass. Jeg fikk så fiskeskjelven at det kom i store flak ;-)

Neida. Det var mye snø når jeg gikk inn fredag morgen. Og søkkvått. Man blir rimelig mør i beina når man går langt i gummistøvler og ikke ser underlaget pga noen centimeter snø. På hjemveien var det stort sett bart. Vurderer å lese noen tester på lange gummistøvler og kjøpe noen med stivere såle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg måtte ut en tur i i kveld da det var helt vindstille og fin temperatur. Streamerfisket har vært rimelig elendig for min del i det siste så i dag rigget jeg glasstanga med flyteline og tørt. Vannet lå blikkstille når jeg kom fram, litt fjærmygg som klekket og sporadiske vak. 

Valgte å sette på en maur og kastet ut i nærheten av der det var en fisk oppe. Ventet et par minutter så tok den. En pen en på 800 gram kom etterhvert i håven. Min største på tørt, har fisket relativt lite med tørt, men bestemte meg for å satse mer på det i år. Lønte seg i dag hvertfall. 

Fikk en liten en på neste kast også. 100 grammer det, men var nesten like moro det for en som har vært med å fikset gytebekken som var ødelagt av skogsarbeid for noen år siden. 

Skjedde ikke mer på denne plassen, så flyttet meg litt. Var et par vak bare 4-5 meter unna der jeg stod utvada, men fikk ingen av de til å ta. Det var også siste vakene, så jeg ga meg etterhvert. Var uansett en kjekk opplevelse å ta årets første på tørt. 

20170513_204357.jpg

20170513_205434.jpg

20170513_202835.jpg

  • Lik 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig godt å være igang med tørrfluesesongen.Var litt spredt vaking bare.Så ikke hva de tok,men fikk inntrykk av at bare det var ett eller annet på vannet så tok de.Så den var oppe engang og la ut flua,en brunaktig liten klinkhammer krok 16, der den var oppe.. Og plask så kastet den seg over..Utrolig gøy.Og så fin fisk:-)..Og vi er bare i mai:-)))

ørret.JPG

  • Lik 21
Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Gisle Helgesen skrev:

De første vespertinaene dukket opp på Hurum i dag. Men måtte på med synkeflue for å lure denne gamle damen på 1 kg

fysk.jpg

Jøss . . . Den auren var rett og slett snodig. 

Men først og fremst sexylubben 8)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde meg et ganske brukbart raid i går, besøkte 3 vann og hadde egentlig skikkelig trua før jeg dro ut. Men turen ble som de fleste hittil i år, litt mye vind til at fisken gadd å bry seg om de få mygg som klekket. Løsningen ble å avfiske gode plasser med minizonker (den lille grå). Jeg tok et par fine fisk i første vannet før vi dro videre til et par andre som var akuratt like livløse. I den grad fisken vaker så er det kun sporadisk, langt mellom og aldri i nærheten av samme sted to ganger. Jeg fikk en slank frøken på 1,2, en fetere herre på 700 og en junior som hadde passa i chicagobrød m/løk. Fiskene som tok streameren var fakisk oppe å vaket en liten stund før jeg tok dem, regner med det var de siden de tok mindre enn 2m unna stedet de hadde vist seg.

13052017.jpg

  • Lik 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok også en tur i dag. Rigga sykkel med henger og tok meg opp i skauen. Stoppa først ved Elvann og Langvann for å kikke litt. Noe sporadisk aktivitet da det kalde vindraget ga seg i perioder. Trådde videre oppover til de andre vannene som er i området for å titte. Samme der, det er nok litt tidlig ennå her oppe. Etter titting et par timer ble endelig valget tatt og bellyboat ble rigget. Håpet trå/sparke i vannet ganske lenge for å komme meg i le for vindraget.  Noen få vak og de var vanskelig å komme innpå. Prøvde litt forskjellige småfluer men de ville ikke ta. Endte opp med å sette på ei Superpuppe med minimalt med hackel. Trakk den under så den hang så vidt i vann filmen. Og med noen små håndtwist satt den første. Etter en fin fight, hoved jeg ei fin blank røye. Kastet så mange kast til og nytt hugg, men det ble brått stille, pokker hva skjedde ???.  Sjekka fortom og det viste seg at 0,12 fluor spissen var borte, røkt i knute ved 0,17 overgang. Satt på ny 0,12 spiss ny flue, og ved neste napp det samme skjedde.  Spiss og flue borte p-off Det er nok på tide å kjøpe en ny.  Satte på ,015 mono. Klarte å lure 1 til med en liten nymfe/klekker. Begge fiskene fikk bøte med livet og blir forært til Dansk familie som vi har på besøk.

Helt grei tur alt i alt men føttene fikk det vell litt kaldt. Når jeg skulle opp av vannet ville de ikke helt være med. Måtte gå meg en god tur for å få fart på de igjen. Satser på litt varmere Vær neste gang.

 

 

 

CIMG5750.JPG

CIMG5751.JPG

Endret av Tørrflua
  • Lik 20
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sesongen i år har vært alt annet enn hyggelig. Det har vært såre kaldt og mange timer med streamer.
En flua har i mange år vært favoritt raskt nappet med synkeline over steder hvor man trur huser fisk, Robban's godzonker. 
Men under vintern så lager vi noen prototyper også. 
Ønsket er en litt lengre flue, med så lav vekt som mulig, uten at den henger seg opp.
Vel det klaffet i år etter 15 timer på vannet. Det holder for meg , og den fanget noen flere også ;);)


https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/522


 

2017-trout2.jpg

Endret av Robban
  • Lik 19
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter feiring av nasjonaldagen sammen med barnebarnet så heiv jeg meg på sykkelen og tråkket inn mot langvann og elvann. Det var noen vak å se så jeg satte på en frisørmygg og prøvde meg. Etter mange bytter av forskjellige mygg med og uten buzzer oppheng så innså jeg at det ikke virket idag. Men når jeg satte på en gul nymfe så ble det litt action. Kastet på vak og rolig tvist så ble det 2 småørret før jeg fikk den på bildet. En flott gave på rikets bursdag. 

DSC_0156.JPG

  • Lik 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...