Gå til innhold

Stillevannsfiske 2017


Sondre N

Anbefalte innlegg

1 time siden, knut skrev:

Helt enig Pål, men det skal ikke mye til å ødelegge et lovende spinnerfall. Noen vindkast,et kjølig drag eller en lett regnskur og så er det gjort.
Tror jeg har noen 10-talls turer med dette som resultat. Dog så er det mer enn interessant når det lykkes, og det gjør det jo før eller siden;)

Det stemmer Knut. Men vi fluefiskere er jo stort sett veldig optimistiske av natur.

Denne spenningen med at det ikke nødvendigvis blir som man håper, er en opplevelse man ikke får når man "kjøper tur". Blir ikke så mye flashing på FB av slik, men om man ikke har det største eksponeringsbehovet så går vel det fint. 

Men når det gjelder eksponering: Du kan jo legge ut noen bilder av noen vespertinarøyer Knut. Det er jo faktisk ganske mange røyevann her på Østlandet hvor det går an å få røye når vespertinaen klekker. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det kommer til klekkinger av marginata og vespertina, så er det de kommende dagene meldt litt tåke, og litt småregn noen perioder. Hvordan vil denne værtypen påvirke en eventuell klekking? Hva kan man forvente å treffe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har blitt mye kaldere i vannet de siste par dagene og i dag tidlig dampet det mye fra vannene grunnet enda kaldere luft.
Vespertinaen lot vente på seg helt til etter lunsjtid i dag og det ble aldri de mengdene som tidligere i uka. Temperaturnedgangen i vannet på over 2 grader kan være årsaken til dette. Uansett var det nok døgnfluer til et greit fiske.
 
 

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.6.2017 den 21.07, Truls H. Johnsen skrev:

Lurt å få med ungene på tur, da kan det ofte være lettere å komme seg ut også når dere kan gjøre det sammen.

Men når man først kommer seg ut så er det lurt å legge igjen egne forventninger og forhåpninger til fisket hjemme, ellers kan det være at alle blir skuffet. Dra ut, ta med stanga, og får man tatt noen kast, og kanskje til og med skulle få en fisk, så la det være en bonus og nyt turen selv om man ikke skulle få montert sammen stanga engang.

Da får ungene en god opplevelse, og da frister det kanskje til gjentagelse, og på sikt får man kanskje et par fiskekompiser som gjør at man kommer ofte på tur.

Gi ungene en opplevelse først og fremst, det gleder oss som fedre, og kan gi oss bonusturer og masse gode opplevelser om det blir familieturer ut av det.

This. Takk for mange fine responser, selv om jeg innser at jeg beveger meg i trådens yttergrenser. Det ble tur, teltoppsett i drivende regn ved Haldoren ved Grorud/Siljan, og god og kald stemning med bål, pølser, donald og sjokolade. Antall fluekast den kvelden kunne telles på en hardt maltraktert hand, men dagen derpå ble det bra med baksleng på myrvannet lille Haldoren. Tre ørsmå ørreter, i tillegg til litt fluefiskeøving med 10-åringen. Alle hadde minst en støvel-plumping på turen, og alle var enige om at det hadde vært en strålende tur :-) Da er det bare å glede seg til neste mulighet byr seg! 

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk forhandlet meg fram til to lange dager med fiske i helga. Lørdag var vi framme rundt kl 9, og observerte raskt flere vak på det blikkstille vannet. Fikk kjapt båret av kanoen, beordret bikkja oppi, og padlet avgårde. Hadde egentlig tenkt oss ut til en øy med noen fine gruntvannsområder rundt, men ombestemte oss på veien og padlet oss i stedet til noen holmer vi kun hadde prøvd så vidt tidligere. Etter å ha satt camp, rigget stengene, spist litt, diskutert fluevalg, etc, så var dessverre vakperioden over. Prøvde litt med tørt, men virket fånyttes, og gikk kjapt over til nymfefiske. Hadde flere fisk som var borti, men klarte dessverre ikke kroke noen av de. Fra rundt kl 12 tittet sola fram gjennom skylaget, og for en gangs skyld ble været bedre enn det som var meldt. Vi hadde vært oppe ved det samme vannet en uke tidligere, men da var det mot all forventning til dette vannet å være, dødt som graven, så vi håpet at ting nå var begynt å skje. Og jammen, var det ikke det. Fra ca kl 1245 begynte vespertinaen å poppe opp, fisken ble aktiv igjen, og i løpet av et par timer hadde 7 fisk mellom 300g til 1 kg funnet veien til håven.

Søndagen var vi oppe ved vannet enda tidligere for å se om vi kunne få lurt noen på morgenen, men til tross for det som virket som en veldig god myggklekking, så var fisken ekstremt vanskelig å lure på blikkstille vann. Har lite erfaring med myggfiske på blikkstille vann, så ble etterhvert bare stående å klø meg i huet, før et kraftig regnskyll gjorde sitt for å ødelegge vakfesten. På samme tid som dagen før begynte vespertinaen å klekke, men denne gang i et helt annet antall. Det sprutet vespiser, og vespertina- fiske ble så vanskelig som det kan være. Etter regnskyll nr 2, så jeg årets første vulgiser, uten at fisken så ut til å ha noe interesse av de enda. Turkameraten lurte to fisk på tørt, mens jeg måtte gå slukøret hjem denne dagen. Men alt i alt fornøyd med helgens fangst, og kan nesten ikke vente til helga for å komme meg avgårde igjen. Forhåpentligvis har ikke fisken spist seg mett på vulgataer innen den tid!

 

 

20170604_110928.jpg

20170604_110916.jpg

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble overnattingstur til nytt vulgatavann på søndagen som var.

Det klekka ikke store mengder, men jevnt og trutt over mange timer og det var nok til at fisken gikk bananas. Fikk ingen sværinger, men flere mellom 600-800 gram samt masse dårlig tilslag som vanlig..

En meitefisker jeg traff på dro opp en kubbe på nærmere 2,5 så blir flere turer i dette vannet. Mulig å håpe på spinnerfall i kveld om værvarslet stemmer.

Ble kun tatt bilder av grov karakter (stekepanne/fisk/smør) så satser på litt bedre fiskebilder i kveld :)

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kom meg ut en tur i helgen som var. Var meldt tåke og litt regn innimellom. 

Jeg hadde egentlig ikkenoe tro på noe godt fiske i det hele tatt, men jeg hadde lyst og anledning til å komme meg ut, og jeg er glad for at jeg dro for det var en skikkelig trolsk stemning i de dype skoger, med dugg og tåke. Bare det i seg selv var verd hele turen!

Var veldig lite aktivitet, og ikke noen insekter å se, med unntak av noen stankelbein som våget seg ut. Jeg bestemte meg for å prøve et par steder hvor jeg har lurt opp fisk uten å se vak. Den ene er nedenfor et bratt berg, og jeg la ut en stor daddy noen meter ut og dro den saaskte mot meg med skjelvende stangtupp. Etter noen kast så smeller det til en fin fisk som ikke sitter. Rett under bena mine. Skvetter vanvittig når de tar sånn litt ut av det blå. Legger flua ned rett under meg, rister litt i stangtuppen og opp kommer fisken og tar flua brutakt i et heftig plask. Skikkelig kult hugg på kort hold, og fisken er ganske stor. I god kondisjon så hadde den vært godt over kiloen, men det er en fisk på retur med digert hode og halefinne. Den gir en god kamp! Og jeg lurer et par til litt lenger bort i vannet. Inne i en lun vik så kommer jeg over et par vakende fisk, som jeg antar beitet klekkende mygg. Klarer å være tålmodig nok, og lurer den ene som rullevaker rolig over klekkeren. Gir den god tid før jeg strammer opp, og den sitter!

Med det var jeg veldig fornøyd, og rusler hjemover. Hadde med kamera, og forsøkte å fange stemningen på noen bilder.

mms_img1328335793.jpg

mms_img-1208462101.jpg

mms_img2126974426.jpg

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var ute noen timer i går for å se om vulgataen klekket og det gjorde det.

Det var ikke så mange av dem men, nok til at et par fine fisker var inne på kastehold. Når jeg hadde satt opp stanga og skulle begynne å fiske så kom det en skikkelig regnskur og klekkingen tok seg opp litt. På mitt første kast så var det en rakker som tok flua mi, tilslaget satt og en svær fisk føyk en meter til værs, ned i vannet, drar ut snøre, opp i lufta, ned også opp igjen og på det fjerde svevet så klarer den å vri seg av kroken. Basert på tidligere fangster så anslår jeg den til å være rundt 1,5 kg. Så skjer det som så ofte skjer.. Jeg bommer på tilslaget mitt, jeg får bortimot 20 slag på flua og klarer bare å kroke en 200 grammer på alle de forsøkene. Jeg prøver å være treg,følge med om det trekker i fortommen, passer på at jeg ikke har mye slakk, prøver raske tilslag. Det eneste som skjer er at jeg får hjerneslag.... Klekkinga gir seg og jeg drar videre til et annet vann, det går det en fisk langs myrkanten og spiser alt den kommer over. Jeg sniker meg frem,legger ut en myggklekker en meter foran siste vak,3 sekunder går, slurp,tilslag og fast fisk. Den var ikke stor men, den sto for en seier etter en så frustrerende bomserie. Jeg får prøve igjen til helga. 

IMG_0046.jpg

DSC_0188.JPG

DSC_0187.JPG

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde egentlig ikke tenkt meg på tur i dag, men plutselig fant jeg ut at jeg skulle være alene hjemme det meste av dagen så da trosset jeg vind og regnvær og satt kursen mot skogen, og et par små vann. Spesielt det ene lille vannet har potensiale for litt større fisk. Men regnvær og vind, sammen med perioder med tett tåke gjorde meg ikke veldig optimistisk. Ikke noe vak å se, så jeg tenkte å prøve et par kast langs kanten på en liten odde hvor jeg hadde sett fisk på turene før. Nå dannet vinden en liten lomme som samlet opp mye av det som kom flytende, dro det inn i 'bukta' 

Satt på en daddy, og la den langs kanten få meter fra meg. Tok ikke lange stunden før en fin fisk rullet over den. Fast fisk og en fin ørret ga en fin kamp før den fikk svømme videre, litt sår i gommen.

Det skulle ikke skje noe mer ved dette vannet, så jeg ruslet videre innover. Det lille vannet så tilsynelatende dødt ut, men jeg prøvde samme taktikk, og kastet mot en plass jeg hadde sett godt med aktivitet tidligere. Og nesten momentant så var det en fisk som kastet seg over daddyen. Denne var hakket større enn den forrige, og kjempesprek! Fikk til slutt landet den, og et kjapt bilde senere så svømte den tilbake. Knall kondisjon, og en flotte fisk.

Jeg var kjempefornøyd allerede, og det skulle ikke skje noe mer, og det var godt å komme seg inn. Surt og vått... men akk så artig ☺

mms_img824066888.jpg

mms_img-33452290.jpg

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig trolsk stemning på det nederste bildet der! Hørtes ut som en nydelig tur.

Blåser som fytti faen her i Stavanger for tiden...som vanlig... Sukk! Why god....whyyyy?!?

Så jeg koser meg med rapportene som tikker inn her på ffs og drømmer meg bort til vindstille steder imens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble tur i går kveld. Kom frem til vannet og det var skikkelig fine forhold og det var stor fisk som sprutvaka.

Sikta meg inn på en sværing som gikk frem og tilbake rett ved en klynge med vannliljer. Klarte å karre meg ut på en bitteliten flytemyr og prøvde å se hva fisken tok. Det var en god del store mygg som fløy rett over vannflata, men ikke noe særlig på vannet og har heller aldri sett mygg bli tatt så krakilsk før.

Så noen få vulgata spinnere som fly forbi meg, men klarte ikke å se noen på vannet, Men i mangel på noe bedre forklaring på hva som fikk fisken til å ta så hardt så ble det en vulgata på fortommen.

Ble mye knot og frustrasjon med fluer som satt fast i vannliljer og drit, men fisken tok til slutt og fighten varte i cirka 3 sekunder før spissen røyk iIMG_2576.thumb.JPG.b5ad35b346d06457eaefab92a52a1139.JPG festet på tippet ringen. Tippetring med grader snøyt meg for ny pers der altså. 

Ble tilslutt med en grei fisk på litt over 600 gram som faktisk ga en morsom kamp med hopp og sprett.

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var veldig i tvil på om jeg i det hele tatt skulle gidde å dra ut i dag når jeg så på værmeldingen, men bet det i meg og satt avgårde etter et litt senere frokost enn vanlig når jeg vanligvis skal på tur. I ettertid er jeg veldig glad for at jeg dro, men det skulle ta en del timer. 

Det var regn og tåke og ganske så mye vind, så forholdene var kanskje ikke de beste. Ikke var det noe som helst liv å se heller, så jeg bestemte meg etter hvert for å gå til enden av vannet jeg var ved, og slenge ut en daddy her og der for å se om jeg fikk lurt opp noe fisk. Og jeg skulle finne en som ville være med på leken... den sto rett utenfor en odde, akkurat der vinden gjorde et skille mellom rolig vann og mer opprørt. Rett inne på det rolige partiet, i 'strømkanten' sto den og kastet seg villig over daddyen! Ikke noen stor fisk, ca 350g men det var nok til at jeg egentlig var fornøyd, for jeg hadde virkelig ikke noe tro på det.

Jeg gikk mot enden, og der kom jeg over noen vakende fisk, og fikk noen ute i bølgene, i relativt frisk vind. 

Merket ikke noe særlig mer før jeg hadde fisket med gjennom nesten hele vannet. Jeg tok en pause og en matbit på en odde, og da roet vinden seg noe, de tyngste skyene lettet og selv om det var overskyet fortsatt kunne man kjenne sola varme. Deilig!

Plutselig ble freden avbrutt av et hissig vak. Så et til! Fisken hadde våknet, og grunnen var at det poppet opp en og annen vespertina. Ikke voldsomt mange, men nok til at fisken viste interesse, og den kommende drøye timen hadde jeg et skikkelig artig fiske på vakevillig fisk. Ingen store, men veldig spreke ørreter på 350 til ca halvkiloen, og jeg fikk de bare til å ta på en liten slank cdc comparadun. Klekkere eller annet viste de ingen interresse for. Mellom fire og halv fem så var det brått over, og plutselig var det hverken døgnfluer eller noe som helst vakaktivitet å se. Så til slutt så er jeg veldig fornøyd med at jeg dro!

 

mms_img-1042280970.jpg

mms_img464626574.jpg

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk til en tur igjen i går. På forsommeren er det stort sett det samme vannet jeg drar til, med noen få unntak. Det er et svært innsektsrikt vann, som huser alle de viktigste artene for et morsomt tørrfluefiske. Jeg fisker mer enn gjerne under vann også, men når sjøørrettfiske er over på våren, og markasesongen i gang, så er det svært befriende å kunne ta fisken på tørt.  Jeg liker å ha med kano, og dette vannet passer perfekt til det. Det er flere fine steder å legge ut kano, og det finnes mange plasser å padle til hvis det ikke skulle skje noe på dagens utvalgte plass. 

 

Likte ikke helt værmeldingen, men med sambo og barn, så må man benytte de sjansene man får. Var framme på dagens plass rundt kl 10. På alle de andre turene de siste 2 ukene har det vært god aktivitet på morgenen, men i går var det helt dødt. Det var kaldt i lufta, og en sur sønnavind gjorde forholdene vanskelige, så skjønte fort at det måtte fiskes under vann for størst mulig sjans på fisk. Brukte en nymferigg med to nymfer, og fisket av noen odder hvor jeg vet det ofte oppholder seg fisk uten annet enn et ørlite napp. Vinden tiltok i styrke, og når en regnskur kom, ble tarpen satt opp som ly for bikkjene, og for å kunne nyte lunsjen. Ble sittende bare å speide etter aktivitet i bølgene en god stund, før jeg bestemte meg for å prøve litt lenger inn i vika hvor det var mer le. Fisket av noen odder der også med nymfer, og det resulterte i to fisk på land, og to stk som slapp. Ikke av de største, men fin steikefisk som ble med hjem. Litt utpå ettermiddagen dukket vulgataene opp, og et og annet vak. En liten stund var det en ganske ok klekking av vulgata, men fisken var ikke spesielt interessert annet enn ett og annet vak. Prøvde meg allikevel med tørt, og da med Vulgata Gosling som jeg leste om på sidene her. Første gang jeg brukte denne flua, og ser for meg at den kan funke godt i litt rufsete vær. Hadde to bomslag etter flua, og det var det. Bestemte meg for å pakke sakene da været minnet mest om skikkelig høstvær, og fisket ikke var helt store. På vei tilbake med kanoen så jeg de første store vårfluene for året. Aner ikke hva de heter, men hvis det blir et godt år for klekking av disse vet jeg at det kan bli et fantastisk morsomt fiske framover. 

Endret av Uggen
  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er Stillevannsesongen over på Østlandet for min del. Har Vært mye ute i år og som vanlig har fisket vært frustrerende med vind(som vanlig), manglende insekter, på feil plass når det klekket i andre enden osv osv... Men også noen fantastiske øyeblikk med vindstille og slupende myggspisere. De første Marginata som ser enorme ut i forhold til mygg. Sære Vespertina klekkinger der man knekker koden(som ikke fungerer i det hele tatt dagen etter) og nå til slutt Vulgata i nærområdet.

Kronet sesongen sålangt med tre fine Ørret på Vulgata i går. Elendig bilde som vanlig, men mine tre favoritter: Sage LL , Drfly og en deilig Ørret.

593ebeda9bf69_rret.thumb.jpg.c7b03fe0b8932b566497baf694299a26.jpg'

Så nå blir det å fylle opp med fiskelyst igjen til Finnmark i sommerferien. kanskje snike seg til en helg i en elv eller oppe på fjellet før den tid .

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nydelig, nesten sølvblank fisk! Gratulerer!

Ga meg nesten lyst til å fiske sjøørret igjen. Men bare nesten, for å ikke  'banne for høyt i kjerka' ! Den tiden kommer tids nok, nå er det masse sommer- og senere tidlig høstfiske i skauen som skal nytes (og bannes opp og ned i mente noen ganger) innen den tid kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Eirik Rusten skrev:

Skal du ikke fiske mere på Østlandet i år? Flytte bort, eller flytte tilbake?

Mulig en tur til høsten kanskje ? Skal ikke flytte :)

Men etter 3-4 uker sammenhengende fisking i Finnmark er jeg normalt sett lei fiske. Når man kommer hjem da frister det mere å plukke sopp i skogen enn å fiske faktisk. Og når lysten melder seg ender jeg opp med å prøve etter havabbor eller makrell i sjøen eller fiske Asp i vakre dynovika kl 0400 om morgenen en dag før jobb . Når jeg er på det drøyeste finner jeg fram meitestanga også :)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har blitt noen småturer i det siste. Vi har fått nappet opp flere 3-4 hg på glassfiber'n til stor glede, men må nesten spørre meg selv hva jeg har gjort galt i tidligere liv for å fortjene så surt og kaldt vær jeg har opplevd i det siste ?????? 
Trur jeg frøs mere i helgen enn jeg gjorde på de første streamertura etter isen gikk. Jaggu godt man har varmeapparat i bilen selv i juni ;)

Få vak , men har klart å lure noen kjempe ok fisker alikavel :) 
Døgnisen på bildet har jeg observert flere ganger tidligere , men denne helgen i uvanlig store mengder på et par vann. 
Det hjalp svært lite uansett  da fisken trolig tok seg en helg på chartertur til varmere strøk ;)
Den siste tykksaken beviste at fisk med god kondisjon har et gir extra. Dæven for en ilter krabat :)


20170610_152631.thumb.jpg.20c339582a353516ea09c6f9891e2055.jpg

vannfisk.thumb.jpg.de537abc573e2f0ebe56dcfa3969ac3e.jpg


Jeg tok en Multiklekker på krok 16 på tynn fortom :) Mulig det var en 18 krok. Han har begynt å se så dårlig han fluesveipern. Han lurer iihvertfall ikke meg engang til ;)



IMG_2757.thumb.JPG.bc9cd9a980bbfe0028dfb8f0cc7fd22a.JPG


Jeg vaka 3 ganger , men jaggu oppdaget tjukken meg og lurte meg på en døgnis :) Skulle tru han hadde mere erfaring, men han skalv som et aspeløv og jeg trudde jeg lurte han trill rundt med å sette meg fast i bunnvegetsjonen. Men neida... Han måtte få meg løs å hive meg på torva ;) 
Neste år er jeg større :)

 

Endret av Robban
  • Lik 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok en feriedag på mandag og dro avgårde for og prøve et nytt vann, fremme ved vannet bestemte jeg meg for og følge vinden innover og prøve meg på pålandssiden. Dette ga meg en liten abbor og en noe større mort så her måtte det skiftes strategi... Fant omsider en lun vik hvor det viste seg og være fisk som til tross for at det var midt på dagen og klarvær gikk tett på land og fråtsa i Vespertina. Sånt er spennende der en går og lusker i granskogen og har begrensa med muligheter for baksleng, fikk en drøy time med godt og spennende fiske og selv om det var flere riktig grove kubber i aktivitet jeg ikke lykkes i å lure er jeg riktig så fornøyd med de to jeg fikk på 350 gram i god form og kondisjon.

443A2848.jpg

  • Lik 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg er alene hjemme, så blir det fort sånn at jeg drar ut. Og det er deilig å kunne gjøre uten å ha dårlig samvittighet osv for å dra. 

Jeg våknet tidlig og merket kjapt at jeg ikke kom til å få sove igjen. Da er det bare å komme seg opp, hive i seg frokost og kaffe og dra. Men det var ikke noe aktivitet på morrakvisten, men et par fredelige timer er ikke å forakte det heller. Nå ble det vel ikke timer det egentlig var snakk om, men jeg rakk å roe ned og nyte stillheten.

Et par døgnfluer klekket, og en og annen maur kom seilende med strømmen uten at det utgjorde noen risiko for dem.

En stund...

Det begynte etterhvert å røre på seg, og det startet med skogsmaur som svermet, og den ble avløst av vespertinaen som klekket. Ingen enorme megder til å begynne med, men det tok seg opp etter hvert. Best hell hadde jeg når mauren hadde holdt på en stund, og utover dagen så ble fisken ganske sær og mye mindre medgjørlig. Men jeg fikk lurt opp noen zå alt i alt ble det en fin dag, også ganse greit fangstmessig. Men det burde vært bedre, for jeg lurer på om jeg har en egen evne til å kåle til ting noen ganger... men det er heldigvis fort glemt. 

Kvelden ble brukt til å binde opp noen skogsmaur med vinger. De få jeg hadde er nå pynt litt for langt oppe i noen trær. Så får vi se om de kommer til nytte i morgen. Lov å håpe i hvert fall.

mms_img-787679702.jpg

mms_img-746487800.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det har vært vanskelig å treffe på spinnerfallet de siste dagene. Ingen av kveldene har vært solrike og vindstille. Det var derfor med ganske lav puls jeg sjøsatte flyteringen i går. 

Ettersom jeg var på vannet en time eller to før et forventet spinnerfall, valgte jeg denne flua; https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/449

Jeg har ikke fisket med Gosling før, men likte umiddelbart hvordan den la seg på vannet. Da bestemte jeg meg for å ha den på fortommen helt til en fisk refuserte den. Jeg fikk 1 mulighet i går, og det resulterte i en ørret på 800 gram.

Det er mange som er positive til denne flua - og det forstår jeg. Det er sikkert smart å lage en mørkere variant også for å matche fargene til en spinner (slik den Robert la inn i basen for noen dager siden - https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/530). Genial flua som kan gå som både klekker, duns og spinner.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På både Danica og Vulgata-klekking (ink spinnerfall) har jeg brukt goslings med stort hell. Jeg trodde Rune hadde lagt inn en med kroppshackle også i basen, men kanskje det bare var på FB. I alle fall, med kroppshackle og rib så har den fisket bra for meg (sammenlignet uten kroppshackle). Jeg er veldig glad i disse fluene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...