Gå til innhold

Stillevannsfiske 2017


Sondre N

Anbefalte innlegg

6 minutes ago, rolvseehuus said:

Er tørt den eneste måten det gir mening å imitere disse? Hva med under vann? Hvordan klekker den, kryper den til land langs bunnen eller opptrer den på noe tid som en svømmende puppe?

Barry Ord Clark har et slags svar: https://thefeatherbender.com/2012/07/18/caddis-pupa/

(som var "begge variantene opptrer")

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, rolvseehuus skrev:

Er tørt den eneste måten det gir mening å imitere disse? Hva med under vann? Hvordan klekker den, kryper den til land langs bunnen eller opptrer den på noe tid som en svømmende puppe?

Man skal være forsiktig å være bastant mht vårflueklekkinger, men jeg heller nok mot: Friklekker gjerne. Den som er et hakk mindre og "alle" kaller "Grandis" svømmer gjerne opp til overflaten og deretter i filmen inn mot et fast objekt.

Det er gir absolutt mening å imitere puppene under vann og idet den klekker. I tillegg fasen hvor den tørker vingene og til forveksling likner en vulgata. Sistnevnte kan imiteres med en stor Klinkhamer (med tilpassede farger), men de to foregående fasene er litt mer vriene ettersom bevegelsene kan være vanskelige å imitere.

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 24.6.2017 den 9.47, rolvseehuus skrev:

Er tørt den eneste måten det gir mening å imitere disse? Hva med under vann? Hvordan klekker den, kryper den til land langs bunnen eller opptrer den på noe tid som en svømmende puppe?

Når disse er på vannet er nymfer det siste jeg tenker på angel

Jeg er litt usikker på hvordan de klekker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både i går og i dag så jeg flere grandis'er som klekket. De er rett og slett groteskt store, så det ser nesten uvirkelig ut når de klekker. De jeg så klekket fritt, de fleste få meter utenfor vegetasjon, men også langt ute. Så 'flakset' de inn mot land ved bruk av ben og vinger, og var ganske raskt flyveklare når de kom i land. Veldig interessant og fascinerende å observere. 

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

På søndag dro jeg for å utforske et vann jeg hadde blitt tipset om at kunne være spennende. Etter litt knot for å finne veien gjennom ukjent terreng så kom jeg frem til et flott lite vann. Satt meg ned for å se om det var noe liv, men det var lite aktivitet. Litt spredt vaking og ikke noen som var oppe jevnlig. Jeg ruslet litt rundt og tittet. Mye av vannet kunne vært greit med vadere for å komme til, andre steder var det fint og fiskbart, og ganske variert. Godt utpå, og langt utenfor kastehold så var det noe fisk som var oppe, og en del av fisken så ut tilå være fin fisk. Av de som var nærmere land fikk jeg lurt et par småtasser. Jeg ruslet litt rundt og gikk inn til et lite vann. Der var det mer aktivitet, men fisken så mindre ut, og jeg fikk et par småtasser. Ruslet litt frem og tilbake, og på grunn av vinden var det vanskelig å få fisket på en del av de som viste seg. En av disse som viste seg var litt for langt ute, og når den var noen meter nærmere så tenkte jeg å gå videre, den så ut som en liten fisk, jeg hadde sett den oppe ca ti ganger, og det så ut som en tohundregrammer som plaskevaket.

Når vinden tillot det så la jeg ut et kast, og rullekastet i vinden for å prøve å få riktig vinkel. Jeg hadde på en klekker, og fikk lagt den ut slik at den drev over stedet fisken hadde vist seg. Riktignok et par meter for kort. Den tassen skulle få det ene drivet tenkte jeg, og like etter så veltet det seg en fisk i sakte film over flua. En brei rygg og leeenge etterpå kom halen opp, og da strammet jeg opp og den satt. Fisken var sjokkerende stor ut fra vakingen, og en lang seig kamp, med stanging, hoderisting og rolige tung utras gikk etter hvert mot slutten. Jeg hadde fått sett fisken tydelig, og like før landing så gikk den... egentlig ikke noe stor skuffelse, jeg hadde opplevd å bli sjokkert av størrelsen, fått et nydelig take i sakte film og en god kamp. Fisken skulle ut igjen allikevel, og jeg hadde fått kjørt inn den nybygde treerstanga skikkelig. Og det var en opplevelse jeg gjerne har igjen. Og igjen og igjen!

Jeg ser stadig for meg fisken som ruller over klekkeren. Hodet, ryggen og så halen lenge etterpå. Tyngden og kampen... men 'taket' den hadde ... det var rett og slett nydelig!

Endret av Truls H. Johnsen
  • Lik 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et par fluebrødre og jeg tok en sykkeltur opp fra Nittedal stasjon igår kveld. Nydelig vær og ikke mye vind måtte bare utnyttes nå før alle forsvinner til forskjellige verdensdeler. Vi valgte oss et lite myrvann som ikke var veldig langt unna ettersom vi skulle på jobb dagen etter. Vi kom frem og tok en liten matbit og diskuterte fluevalg. Mens vi satt der så var det utallige vak langs både myrkanten og lengre utpå. Vi satte opp utstyr og fant oss en vakende fisk hver og startet jakten. Valget mitt havnet på en svart klinkhammer med hvit vinge. 

På vei bort der jeg hadde sett et fint vak så vaket det igjen litt nærmere enn forrige gang, det virket som fisken kom rett mot meg så jeg la flua 50 cm fra myrkanten, bare rett utenfor stangtoppen. 10 sekunder... 20 sekunder... 25..  ploff, silkemykt tilslag og et raskt utras.. Fisken var ikke så veldig stor men,jaggu var det fart i den. Hoppet og spratt og kjempet som bare det. Skulle nesten tro den var oppvokst på spinat..  Og sånn fortsatte det hele kvelden men,ingen som var større og like sterke som den første. Jeg endte opp med 6 ørret, ene kompisen fikk 3 ørret og han andre bommet på tilslag etter tilslag og skyldte på at varmen hadde gått til hodet på ham.

Nå venter sommerferien og forhåpentligvis flere fine opplevelser. 

God sommer 

 

DSC_0190.JPG

DSC_0214.JPG

DSC_0217.JPG

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble plutselig noen timer ledig, og da var det bare å komme seg på tur. Stanga ligger klar i bilen, så det ar bare å gi gass for å få brukt et par timer mest mulig effektivt.

Vel fremme ved vannet så det veldig lovende ut. Spredt vaking og mer akivitet på lesiden, med en del fisk som gikk og plukket myggpupper like under overflaten (antagelig) fikk rask noen småtasser, og en litt større tok i det jeg så bort... typisk! 

Like etterpå så dreide vinden og den tiltok i styrke. Da forsvant alle tegn til aktivitet og jeg ruslet mot bilen. Dro innom et knøttlite vann på veien og der var det noen fisker som gikk langs myrkanten. Rolige vak hvor de viftet med halen lenge etter at man hadde sett de tok. Klarte å få tre stk til å ta, men de var så forsiktige at jeg ikke klarte å kroke noen av dem. Stakk bare den ene så vidt det var... ganske fin fisk i dette knøttlille vannet. Ganske artig egentlig med slike småvann hvor man egentlig ikke forventer at det er fisk nesten i det hele tatt, så plutselig ruller det en halvkilos ørret over flua ☺

 

mms_img1597035070.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en utrolig artig tur i dag! Det var vindstille og lite liv når jeg ankom vannet, men vinden dro seg til etter relativt kort tid. Var lite aktivitet å se, og ikke noen klekking som ga spesielt med action. Men fant en og annen fisk, men klarte først å bli rundlurt av noen mindre fisk jeg kastet på i mangel av noe bedre å gjøre. En av de tok noe fem cm fra flua mi, på begge sider. Men min flue..? Neida, den fikk ligge i fred. Ruslet rundt vannet og fant en vakende fisk i en bukt som lå litt i le. Ikke mindre enn tre ganger klarte jeg å bomdra på den når den tok. Siste gangen hadde flua hektet, så kroken dro feil vei. Tenkte det skulle bli en sånn dag når jeg bommet på en større fisk i andre enden av vannet. Men jeg la ut flua på nytt, og da tok den i et nydelig head&tail vak. Kontant og vakkert, og nå satt den! Og fisken var stor og dro avgårde, var nesten ute på backingen et par ganger, og stanget tungt.

Det gikk min vei, og ikke lenge etterpå så fikk den svømme videre, fortumlet og sår i kjeften. Utrolig deilig, så jeg satt meg ned, tok litt mat og bare koste meg i øyeblikket før jeg ruslet videre.

To til skulle jeg klare å lure. Begge tok i samme vika med et par timers mellomrom. Jeg så det var litt aktivitet, og trodee bare det var småfisk, men den som tok var dagens største, og også den hadde krutt i muskulaturen. Flere ganger nesten på backingen, og rett mot så jeg måtte sveive det jeg er kar om og litt til, og så hele snøret ut igjen så snella hylte ;D

Den siste tok i samme lille vika. Når jeg kom tilbake hadde det blåst opp, og en og annen fisk vaket aggressivt. Og når jeg så flere havarerte libeller så skjønte jeg hva det skyldtes. Har ikke det i boksen, men en stor daddy av foam gjorde susen. Den ble tatt med et brutalt plask, og så var det på'n igjen!

Litt etter at den var landet så var det en enda større fisk som gikk helt bananas. Det tok i et plask og gikk klar av vannet 4-5 ganger. Den var drøyr stor! Men vind og buskas gjorde at jeg ikke fikk lagt ut flua mot den. Veldig greit å ha noe å glede seg til. Kan fort bli bortskjemt av det her ;D

Så det ble en rå dag, hvor snella fikk kjørt seg! Kommer til å høre snellehyl i hele natt!

 

mms_img-336452298.jpg

mms_img-2037794829.jpg

mms_img2056481887.jpg

  • Lik 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk gjort unna den siste fisketuren i går før ferien. I hvert fall den obligatoriske familiedelen av den. Og det startet egentlig veldig lovende, med en del vaking sånn her og der, en og annen fin fisk viste seg. Men før jeg egentlig fikk begynt å fiske noe særlig, gikk litt rundt for å titte, så begynte det å blåse opp, noe som gjorde at aktiviteten til insektene, og dermed også fisken avtok betraktelig. Så turen sto ikke til forhåpningene, og det er egentlig veldig greit når mulighete for fisking ikke er tilstede på en stund. Da blir ikke trangen til å komme seg ut like stor som om det hadde tatt av med masse aktivitet og action. 

Dagen gikk med til å rusle litt rundt og jeg gikk inn til noen vann jeg ikke har vært ved før for å sondere terrenget litt. Dagens fiskemessige høydepunkt skedde også ved en av disse. Vannet lå ganske åpent til og vinden blåste rett inn fra myrkanten og utover vannet. Så raskt en fisk oppe ganske så langt ute. Jeg kastet en liten daddy så langt jeg greide på skrått med vinden, og lot vinden trekke det skrått utover. Og fisken tok langt der ute. Den gikk klar av vannet og jeg fikk kroket den. Etter en kort liten kamp så kunne jeg lande en fin ørret på 5-600g. Så også en større fisk som var oppe i andre enden av vannet som jeg fisket på en stund, men vær og vind gjorde det vanskelig å få kastet skikkelig på den og jeg endte sikkert opp med å skremme den. Ta ville den i hvert fall ikke. Fikk noen mindre fisk også, så litt fikk jeg ut av det i det minste. 

Når det skjer litt lite så bruker jeg som regel tiden på å rusle rundt i området og oppsøke nye plasser. Sikkert fordeler og ulemper ved det, men god trim blir det i hvert fall, og plutselig finner man kanskje en spennende ny plass...?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur på vinjerock, som ligger ved Eidsbugarden. Der fikk jeg lurt meg unna en tur til noen vann. Kan ikke navnet på dem, vet ikke engang om det er fisk i dem, så det ble kun speiding etter vak. Absolutt ett vakkert område! Må nok lese meg opp på hvor det er fisk og ikke. Var en fæl vind som gjorde det vanskelig å spotte fisk med mitt utrente øye. 

 

20170722_142059.jpg

20170722_161454.jpg

20170722_130225.jpg

Endret av devi
Skriveleif
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Endelig ble det mulighet til en tur i nærområdet, sammen med terje her på forumet. Har snakket om å få tatt en tur en stund nå, men jobb, hus, unger og så videre gjør at andre ting må prioriteres, men kom muligheten, og jeg hadde planlagt at vi skulle inn på det vannet som har levert best i hele år. Skulle fohåpentligvis både få prøvekaste noen forskjellige stenger og snører, og forhåpentligvis klare å få litt bøy på dem.

Turen inn gikk fint, men når vi kom inn til vannet så var det helt dødt... det er jo ganske utgjort, at når man har med folk og skal vise de rundt, så er ikke fisken med på leken i det hele tatt. Men været var flott, blåbærene store og gode, og en og annen molte ble fanget (ikke c&r på disse) og stengene var overraskende gode. Men jeg hadde ønske om fisk, så vi satt kursen motet annet vann, og der skulle vi til slutt klare å få lurt opp noen. Det vil si, dårlig vert som jeg er, så var det jeg som stakk av med all fisken, fire stk ble landet og de lå mellom 350g til i overkant av halvkiloen. Typisk fisk for området, men de hadde alle spektakulære takes, og de falt for en daddy alle som en. 

Var lite aktivitet fra fiskens side, og mye vind må nok ta litt av skylden for det. Noen områder har noe spesielt ved seg, og her er det som å komme hjem og fred og fordragelighet. Flott er det også, så jeg håper det blir muligheter for flere turer innover om ikke så alt for lenge.

Terje tok en del bilder på turen, som jeg har fått lov å bruke.

IMG_4327.jpg

IMG_4310.jpg

IMG_4350.jpg

IMG_4330.jpg

Endret av Truls H. Johnsen
  • Lik 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en kort tur opp i nordmarka søndag kveld.  Blåste endel men jeg hadde et vindu på ca 30 min med blankt vann. Hadde 2 tilslag og den ene hadde jeg på i 10-15 sek, men du verden så morro det var. Først et kraftig utras, så  tailwalk mange meter bortover vannflaten.  Ikke ofte dette hender. Fisken slapp like etter. Tipper vekta på ca 6-700g

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde mulighet til å få tatt meg en tur i går, og da er jeg ikke vond å be... det startet veldig lovende, og jeg hadde to store ørreter som var så vidt innom kastehold på runden sin. Dessverre varte det ikke lenge før vinden tok til, og da var det ikke et vak å se lenger. Da dro jeg videre til et annet vann som har levert bra, og som jeg tror har potensiale til å levere noen skikkelige ørreter. 

Jeg vadet ut på en grunne, og jeg har sett flere ganger at det har stått fisk rett på yttersiden av denne, så jeg la ut flua og like etter viste det seg en fisk litt nærmere meg. Jeg lirket flua forsiktig nærmere og fisken tok. Den var sprek som bare det og ga en fin kamp. En veldig pen fisk i godt hold fikk snart svømme videre, litt sår i kjeften.

Leg rusle etter hvert videre innover vannet, og så en fisk som vaket seg mot vinden langs stranda. Her er det vanskelig å få kastet, men jeg fikk lagt utet par kast, men ble avvist. Samme skjedde med neste fisk. På veien tilbake så hadde vinden tatt seg opp, og jeg hadde bestemt meg for å få lagt ut flua så nær de fiskene hadde vist seg som mulig, og la vinden ta flua ut til der de hadde vist seg. 

Enden på visa ble at begge to tok til slutt, og jeg fikk kroket og landet den ene, en andre fikk seg så vidt et lite stikk i leppa. Den som ble landet var en flott fisk, men av en eller annen grunn så ga den ikke noe kamp, som den burde ha potensiale ut fra kondisjon og størrelse. Får håpe den er mer fightervillig neste gang jeg treffer på den.

 

mms_img-1075943535.jpg

mms_img-1469858312.jpg

mms_img238066287.jpg

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny tur, nye muligheter! Tok turen til skogs i dag, det var meldt om fint høstvær, noe som viste seg å stemme sånn delvis, ble offer for noen solide regnskurer. Litt regn får en bare tåle, full kanne med kaffe gjorde ventetiden relativt triviel. Sola kom, det samme gjorde også fjærmyggen. Eller nærmere bestemt pupper/klekkere. Virket som begge deler var godkjent mat. 

Fikk lurt på en liten pinne. Den manglet ett øye, det har jeg aldri opplevd før. 20170820_181656.thumb.jpg.ec944a626074f7300209877d26acd581.jpg

Må få øvrig skryte litt av att den ble det første offer for en av egn selvbundet flue! Litt komisk att ørreten dog nesten var blind! Som en liten trøst beit lillebroren på rett etterpå, og den hadde i det minste begge øynene mmmoose

20170820_164834.thumb.jpg.ee77f668183eaaa317b9ffdf1ddc33dd.jpg

Koste meg glugg ihjel bak denna steinen, en liten knert som vaket villig bare rett nedenfor steinen. Fikk ikke tak på den, men det var kanskje like greit. 

Tror målet på ørret over 500gr ikke går i år, men det kommer da flere sessonger, og denne er ikke over riktig enda. 

20170820_164850.thumb.jpg.f1701b18fd3450e64785a01af5357681.jpg

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er godt å se at folk er i skauen og fisker, selv har jeg såvidt begynt etter "sommern". Det har blitt 3 turer i skauen etter fellesferien og det har bare vært sånn passe egentlig. Fryktelig mye vind og de to dagene jeg burde ha fisket så var det annet på agendaen. Jeg håper virkelig at det blir litt stabilt vær nå noen dager så det kan bli litt skikkelig maurfiske.
Jeg så noen få maur i går, typ svart jordmaur på 14krok, men det var ikke mange. Fisken var mer opptatt av vårfluer som er i flere ulike størrelser nå og farger. De som er mest populære der jeg har vært er ganske lyse, nesten stråfargede vinger og lys kropp i str. 12 ca. Jeg så også noen bærfiser på vannet i går og jeg trur nok at et par av vakene jeg så stammet fra slike.

Dagen forløp seg med venting på at vinden skulle ta en liten pause noe den gjorde litt vel skjelden. Men nok til at jeg fikk to flotte fisker på hhv 1,3 og 1,4. Den første tok på en "guumaur" på krok 12, https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/497.
Den andre tok jeg på en daddy i str. 11. Jeg var også borti en som tok etter alt for mye venting... gikk dritt. Og en annen ville ikke sitte på, tvervente og dro rett mot meg og den slapp. Begge de to var på en av mine favoritter for slutten av august og begynnelsen for september, nemlig "tolvan" :-) https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/191

Det ble mye tid til pølsegrilling og prat, jeg var på skauen fra 11 til 20.30. Det løyet faktisk kl. 20 men da var det steindødt i det vannet vi fisket i. Kjørte forbi et annet hvor det var ganske mange som var ivrige etter å myggvake utenfor kastehold. Orket ikke å blåse opp bellyen pånytt og dra utpå.. Godt fornøyd og super uttelling på ganske dårlige forhold.
Fisken på bildet gjorde seg en liten kveldsrunde langs land og vaket slik som vi ønsker, "steady" mens den beveget seg sakte langs vannkanten. Et vak for hver meter ca. og flua mi var vak nr. 5 i rekken. Den var en rutinert vaker, så mer ut som en liten abbor som rota i overflaten. Faktisk ganske lett å avskrive slike som er så forsiktige.

2008172.jpg

  • Lik 15
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Jan Ingvar skrev:

Rune, er dette en reproduserende stamme du fisker på, eller er det fisk som i sin tid har blitt utsatt? :)

I alle tilfeller en helt nydelig fisk!!

 

Hei Jan Ingvar,
Det er faktisk en liten bekk i dette vannet men jeg tror ikke den brukes. Dette er resultatet av utsatt 1-årig fisk som har fått lov til å vokse seg til, jeg har satt dem ut selv og har full kontroll på hva som settes der ;-)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en liten kveldstur ved Store Skjelbreiavann i Østmarka (Oslo) her om dagen. Så litt plaskvak på landinsekter da jeg kom i 18-tiden. satte på en skogsmaur med UV-lim bakkropp (Stokkebekk-style). Fisken gikk nærme land og et lite rykk i flua så kastet den seg over. Fisken var grei (til dette vannet å være), men slapp dessverre taket etter 30 sekunder. Hadde et par slag til på flua uten å klare å kroke. Så kom vinden og det døde helt fram til det mørknet. Da begynte vårfluene å sverme og fjærmyggen klekket. Etter vakene å bedømme hadde ørreten stilt seg inn på klekkende mygg, men kan ikke utelukke vårflueklekere heller. Hadde flere fisk som tok once&away-klekkeren min, men ingen satt. Makan til dårlig uttelling på denne turen! Men fint var det og umåtelig delilig å få luftet seg selv og fluestanga litt.

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist tur ble litt båbb-båbb. Utsiktene var bra med lite vind og sol og greier. Satt på vann nr 1 i en og en halv time og så kun to vak. Var en del øyenstikkere rundt om og en og annen vårflue, men ørreten var ikke på hugget i det hele tatt. Gadd ikke å prøve nymfer eller streamere, så jeg tuslet videre til vann nr 2. Her var det et vak i en vik med en gang jeg kom opp, og jeg kastet ut en daddy. Den ble tatt etter en stund, men det var bare en liten tass som fikk lov å dette av. Jeg tok en runde rundt vannet, men ikke noe skjedde. Det var en del diverse "bøss" utpå vannet, men ikke noe som ble tatt - bortsett fra et par ganger jeg så småtassene kose seg med litt overflatemat.

Kom tilbake til den første viken, og det vaket igjen der. Jeg kastet ut daddy'en og ventet i 6-7 minutter før flua ble tatt. Denne gangen var det litt mer motstand og håven viste 800 gram. Fin fisk.

trout.jpg

Etter en liten kaffetår og en pose nøtter, vaket det igjen i viken. Jeg speya ut daddy'en og ventet litt. Så kom ørreten i et skikkelig KABLOSJ!, det er det villeste taket jeg har opplevd på leeenge. Jeg skvatt skikkelig til, satte tilslag, men enten hadde fisken bommet på flua eller så dro jeg flua ut av munnen. Jeg kastet mer og ventet mer, men ingenting mer skjedde. 

Dro videre til et annet vann der det var mye mer aktivitet, men aller mest småtasser så var ikke sånn kjempeivrig her.

En fin dag værmessig, men insektene fulgte ikke helt med. Ørreten burde kanskje vært litt mer på alerten på øyenstikkerne og vannymfene. Var på et annet vann noen dager før, og der visste ørreten at dette er snadder, der tok de dem i lufta - og de var så gira på akkurat det at jeg ikke klarte og lure noen da (edit; glemte jo at jeg tok en på 500 da, på daddy :) ).

Sitter og binder litt tørre vannymfer og nye daddies, og satser på fin tur til helga og litt mer vakvillig ørret :)

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på hyttetur ved et flott vann i Bjørkelangen denne helgen. Mye sol og lite vind. Hadde med fruen og et vennepar så jeg måtte begrense fiskingen til det normale.

Var en del maur på vannet kveldstid samt tidlig på lørdagen så jeg noen større døgnfluer som klekket.

Jeg tok meg en morgentur med bellybåten og så kun et par vak. Padlet rolig bort til der jeg så et sippvak 20 min tidligere og la ut fluen. Gikk noen minutter så hadde jeg hadde en sværing på kroken. Den supte i seg flua og det var et perfekt tilslag og fisken satte full fres mot dypet. Jeg kjente det var en sværing, men må ha vært sløv denne dagen og ikke sjekket fortommen godt nok fordi det gikk ikke mange sekundene før jeg satt der med en løs ende. "Man ryker ikke fisk" tenkte jeg den neste timen mens jeg satt i vannet og speidet etter vak. En smule forbannet.


Når kvelden kom var det mye aktivitet på vannet. Jeg hørte det var stor fisk, men jeg var nok litt vel ivrig med å padle over en grunne så de må ha sett meg komme. De fortsatte å vake utenfor rekkevidde og når vakene var nærmere så endte vakerekken før min flue. 

Turen ga lærdom og jeg har funnet ut at det er stor fisk i vannet ihvertfall, så jeg gleder meg til neste gang.

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute en ettermiddagstur i går nedi her. Var ute en heldagsturdag dagen før uten at det var så veeldig mye aktivitet, så hadde ikke store forhåpninger. Så tenkte at jeg bare tok en svipp til en plass jeg sjelden er for tiden. Kom frem til blikk vann og faktisk veldig mange vak.

view2.jpg

 

Var en god del små døgnfluer i luften, og en del små vårfluer og. På forhånd hadde jeg satt på verdens beste flue, daddy, da jeg som regel bare fisker med det på høsten (bortsett fra på mygging og en og annen mauring). Tenkte at det er vel ikke noe som noen sier nei takk til, men jaggu sa dem nei takk. I en vik hadde jeg funnet vak-mønsteret til en ørret som pluppa ganske bra i vakene sine, men daddyen svømte han forbi 2-3 ganger, svinepelsen. Var litt trangt i bakslengen i skauen der, så plutselig var flua borti et grantre og var borte. Måtte vel sette på noe annet, og lurte på om jeg skulle prøve med noen comparaduns, men satte i stedet på verdens nest beste flue, CDC myggen. Men da hadde han tatt en pause i vakingen.

Jeg gikk en runde rundt vannet, og lurte et par småpinner på CDC myggen. Har funnet ut at dersom jeg ikke med 100% sikkerhet kan se fisken som vaker, så stoler jeg ikke på små ringer eller små plupp; kan fort være sværinger det. Var ellers bra med vak av både små og større, men ganske spredt egentlig. Sjelden jeg så fisk oppe samme plass, og vanskelig å se mønster. Lot flua ligge leeeenge noen steder, men de kom liksom ikke tilbake.

Jeg kom tilbake til den første viken, og det var et par fisker som vaket der igjen. Jeg kastet fra motsatt side denne gangen, og etter en stund tok han. Det var bare en halvkilos, men i veldig godt hold. Prøvde å ta bilde slik at det skulle vises hvor feit han var, men det kommer ikke frem i det hele tatt.

oring.jpg

Mulig den andre i viken var større, det vet jeg ikke - men den lagde lyd og bølger som en dobbel så stor en. Uansett, det skal bli spennende og prøve dette vannet til neste år igjen, for det så ut som det var en del ørret rundt denne størrelsen der. Var nok større fisk også der så prøver kanskje igjen senere i høst, men når disse tjukkasen blir ett år eller to større så gir de nok bra fight.

Gikk til et annet vann og tok to halvkilos til mens jeg egentlig bare lekte meg med litt kasting. Dro hjem og tok en burger til kvelds. Nammnamm.

view.jpg

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En liten rapport etter helga hvor det ble 2 relativt korte turer på meg. Fisket fra kl. 14 til 18 på lørdag og 17 til 19.30 i går. Jevnt over ganske lite liv, men med tålmodighet så lot det seg gjøre å fange et par solide fisker på lørdagen. Daddy longlegs fanga nr. 1 på 1,6 og E-12 tok nr. 2 på 1,2. Første fisken var ganske tilfeldig, vaket 1 gang og jeg ventet sikkert i 10min før flua gikk ned. Nr.2 kom på en fin beitrunde slik vi liker å se dem. Flytta seg sikkert 50m og passerte fiskekompisen og endte opp hos meg, uff det var trist.
En og annen vårflue surrer, det ligger litt bærfis på vannet og noen knøttsmå mygg. Har også sett bittelitt med vingemaur men dette fisket har jeg helt gått klar av i år :-( Får håpe det kommer en runde på tampen.

I går var jeg mest ute på tur for å prøve å få Fariogutten til å bli litt vant til å være med på fisketur samt leke litt i skauen. Han er som Jack'er flest rimelig full av energi og sitter helst ikke stille. Det var faktisk en fin fisk som viste seg ved en myrkant når vi kom, men den så jeg ikke noe mer til etter at Fario hadde gravd opp en kvadratmeter med myr og kvist ved vannkanten i søk etter edderkopper og vannløpere. Han er rimelig glad i å knaske småkryp, myredderkoppene gikk ned på høykant. Det var faktisk et par solide ryddefisker som var midt utpå i går men de orket jeg ikke å se på da jeg satt på land med bikkja, pakka fort sammen og rusla hjem når de satte igang ;-)

26081a2.jpg

27.08farios2.jpg

  • Lik 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...