Gå til innhold

Danica i Leira


Anbefalte innlegg

Jeg prøvde meg i leira første gangen for tre år siden. Da leste jeg meg til på et skilt lenger ned i elva ang fiskekort. i boksen var det ingen betalingskonvolutter. kjørte da til neste, her var det heller ingen. Stod også det skulle være en oppe ved maura, slik jeg forstod det skulle den være på økrivegen, under der rv 35 passerer.

Endte denne dagen med at jeg ikke fisket.

Snakket så med et par stykker som fortalte at sammarbeidet mellom gårdeierne ikke hadde fungert, så kultiveringsarbeidet var blitt kuttet ut.

Vet at kortet for bjerke almenning ikke gjelder leira her nede.

Leste så artikkelen i alt om fiske som også sier at elva er gratis...

Men hvis noen vet noe annet, eller om det har blitt forandringer, ville det vært flott å få vite det...

Vil ikke fiske ulovlig....

Ellers var jeg en liten tur oppe ved elva og tittet nå i kveld. vannstanden var overaskende lav.. så ingen vak, men var der i 20. tiden. prøver å ta meg en tur til litt tidligere i morgen. Har tro, håp og et kjærlig ønske om en liten tur ut på lørdag, om ikke annet enn for å kastetrene litt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner bare til regler i Lunner, dvs. fiskekort i Lunner almening. Her gjelder det fiskekort, men for Leira sin del er det bare snakk om ca. 1 km fra Avalsjøen og ned mot Leirsjøen. På kart krysser både kraftledningen og en vei litt nedenfor, ved grensen. Er usikker på om elva heter Leira over Leirsjøen så kan være derfor denne del ikke er med. Oppsynsmann Snellingen passer godt på sitt revir hos Lunner almening. Men de fleste løper fra han.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Reidun Dryflyslut

Klekka Danica i elva idag, og 100 grammerne vaket som besatt ;D

Det var vel for å unngå å bli spist av danicanymfene som jagde i vannskorpa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...