devi Skrevet 9. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 9. mai 2017 Nå som telt og turutstyr pakkes over det ganske land så lurer jeg på om det er noen med noen gode tjuvmeiter-triks på mat fronten? Sjæl kan jeg nevne: Pannekaker på flaske, putt røra i ei plastikkflaske så slipper du problemer med søl og klin. Samme kan du også gjøre med egg / eggerøre. Pytt i panne er jo en klassiker, lag store kvanta på forhånd, dypfrys den om du skal på en lengre tur, så holder den seg litt lenger. Varm opp i panne på bålet / primusen. Spytt ut noen forslag a! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Feskbaill Skrevet 9. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 9. mai 2017 (endret) Dro med nyinnkjøpt vaffeljern sist tur og det må jeg si tok bålkosen til nye høyder for min del. Røra på plastflaske og en liten plastboks med smør. Syltetøy på spruteflaske. Priceless:) Biffwok i trippelt lag med matavfallsposer er også sykt digg bålmat. Endret 9. mai 2017 av Feskbaill Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lars p Skrevet 9. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 9. mai 2017 Taco er digg på tur , spesielt etter noen dager. Kjøttet stekes ferdig hjemme og lagres i en tett boks. Kan med fordel fryses for økt holdbarhet( er også mulig og tørke). Kjøper du samme dag som tur så finn de gamle frosne pølsene med kjøttdeig. da har du minst en dag eller to ekstra holdbarhet. Når jeg lager pannekaker bruker jeg pose , da slipper jeg å bære alt vannet . Sammen med tørrsaltet bacon som er skikkelig røkt er det en vinner som holder seg mange dager på tur. Spekeskinke i helt stykke, Pesto og Pasta er alltid digg og superenkelt. Med ei flaske rød på lur da er lykken stor. Er det bilvei helt frem er det å lage en diger kjele suppe med godt kjøtt sykt digg. Og det holder seg noen dager hvis det ikke blir super varmt. Jeg lagde over 6 liter til tur på svenske kysten forrige helg , og alt blei borte Kul tråd 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrflua Skrevet 10. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2017 Røktes kjøttpølser klarer seg greit i 2-3 dager, kålrotstappe i pose er også enkelt. Vanntett pose så du kan holde mat kald. HUSK at den må plasseres i skyggen. Et triks jeg har brukt når jeg har kjølebag til mat og må kjøpe mer proviant, kjøper jeg 2L sodd eller annen ferdig suppe som er fryst. Den fungerer da som fryse element et par dager, for så å spises. Som nevnt over..... spekeskinke er aldri feil ( helst røkt) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Truls Skrevet 10. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2017 Ta et litt tykt lag med mose fra myrene, legg over maten (greit at maten er tett pakket) og hold mosen kontinuerlig våt, så senker det temperaturen betraktelig. Naturens eget kjøleskap ;-) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morten D. Skrevet 11. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 11. mai 2017 På turer der jeg skal gå langt, har jeg veldig fokus på å holde vekten på sekken nede. Mat på slike turer blir kun sett på som drivstoff. Tørrmelk er et nøkkelprodukt for meg på slike turer. For eksempel bland tørrmelk, kornblanding og sukker i porsjonsposer. Bare å tilsette kaldt eller varmt vann og man har en grei frokost. Eller en pose fiskesuppe + tørrmelk + vann + fersk fisk = god stemning. På turer i nærheten av bilen er det full pakke med egg og bacon som gjelder. Begge deler og særlig egg holder seg lenge i høye temperaturer.. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
RolvS Skrevet 15. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 15. mai 2017 Toro 'Betasuppe' + Mills posepotetmos = lapskaus Ikke akkurat et michelin-måltid, men det duger! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gaarder Skrevet 15. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 15. mai 2017 Bannocks har blitt en favoritt frokost på tur. Blander alt det tørre sammen hjemme i en brødpose. Tilsetter vann rett før jeg skal lage det. Veier lite og lett å lage. http://www.fjellogfiske.no/redaktørene/bjørn/bannocks/bannocks1.asp 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bård H Bjerkeli Skrevet 17. mai 2017 Rapporter Del Skrevet 17. mai 2017 Tørker kjøtt, grønnsaker og frukt i dehydrator som igjen komponeres sammen med f.eks diverse Toro baser til komplette måltider som en slags hjemmelagd "Real Turmat" til lengre turer hvor vekta spiller en rolle. Ellers er tacomiks genialt, stek kjøttdeig og bland det med de grønnsakene du vil ha og frys det ned, da kan det enten tine opp i løpet av turen eller du bare putter klumpen rett i kjelen og varmer opp, taco lefsene varmes opp over primus/stormkjøkken/bålet. Tørka storfekjøtt i tynne strimler fungerer som Beefjerky og er genialt og gå og små spise mens en går eller som en enkel lunsj langs vannet mens en venter på neste runde ørretvak! Har en notatbok liggende med oppskrifter og beskrivelser på flere retter, kan legge ut disse når boka dukker opp. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Ingvar Skrevet 4. juli 2017 Rapporter Del Skrevet 4. juli 2017 På 15.5.2017 den 20.28, Gaarder skrev: Bannocks har blitt en favoritt frokost på tur. Blander alt det tørre sammen hjemme i en brødpose. Tilsetter vann rett før jeg skal lage det. Veier lite og lett å lage. http://www.fjellogfiske.no/redaktørene/bjørn/bannocks/bannocks1.asp Gaarder: i linken du postet så fortelles ikke hvor mye vann som trengs - ikke som jeg greier å tolke iallefall. Hvor mye bruker du? Skal teste ut dette i lag med ungene ved anledning hvis tålmodigheten deres (eller mangel på), tillater det... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gaarder Skrevet 4. juli 2017 Rapporter Del Skrevet 4. juli 2017 Vanskelig å si. Pleier å ta det på slump, men vil tro ca 2dl. Ta i litt og litt vann så den ikke blir for bløt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg