Jump to content

Recommended Posts

"Tette hullet" kommer til å bli en klassiker i fiskekultiveringskretser i mange år fremover. Prøvefiske sent i oktober med påfølgende offentliggjøring av k-faktor av den gytemodne fisken, er allerede en klassiker. Kildene er de samme. Beslutningen om å ikke løse OFA-kort denne sesongen er ikke oppe for revurdering med det første ;-)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Bedre å tette igjen hullet i settefisktanken tenker jeg. Huff, dette er synd. Dette går bare mer og mer baklengs. Skråsikre akvarister med mange spenstige teorier.

Forøvrig en veldig god og velbegrunnet blogg. Det er synd det skal gjøres så mange unnskyldninger for å sette ut fisk rundt omkring. Har man for mye fisk på anlegget - dump det heller i fjorden, fremfor å finne opp teorier for utsett i allerede svake vann.

Tynningsfiske kombinert med utsett? Galskap. Håper de iallefall sparer på storabboren. Om storabboren får være, gjør de jobben selv er min erfaring.

Link to comment
Share on other sites

16 minutter siden, Nilssen Lars skrev:

Historien om Takvannet, forteller hvilken innsats som må til for at et tynningsfiske skal ha en ønsket effekt. Og det uten tetting av et eneste hull!

http://www.larsoglars.no/?p=10567

Historien om Takvatnet er ikke annet enn en fryd å lese om igjen!

Dessverre er mennesket skudd sammen slik at vi har en tendens til å glemme feilene vi gjør, og at alle før oss har vært idioter uten peiling.

"Det er typisk norsk å være god" (best) 

EDIT: men Lars, det må da vel være en utredning i forkant denne løsningen som OFA nå velger? Vet du noe om det som nåværende tilskuer til OFAs arbeid?

Hadde vært spennende å lese hvilke argumenter som er brukt til hvorfor dette synes å være en veldig smart løsning....

Edited by Jan Ingvar
Link to comment
Share on other sites

Godt å se at det nytter, slik som i sistnevnte tilfelle. Massiv innsats som må til. Tenker de ikke på at byttedyrene må få seg en oppsving først..? Det som faller i tankene med de siste årenes helomvending mot logikk i Ofa er en tekst fra Alf Prøysen

"For i bakvendt land, der kan alt gå an, der er de like tøysete og rare alle mann"

Når det er sagt, så er det veldig delte meninger om praksis og fremgangsmåte internt i Ofa. Enkelte som har holdt på i mange år er sjokkert over organisasjonen og hva som bedrives nå.

Forøvrig er jeg glad for å se at det ikke bare kritiseres, men at det også kommer løsningsforslag. BRA!

Edited by Truls H. Johnsen
Link to comment
Share on other sites

Det er nettopp denne utredningen som virker ikke-esisterende. Du kan jo skrive en mail til OFA og spørre ! Svar avventes i spenning. 

Fått inn flere rapporter på fiskere som hevder at det i tillegg til mort og abbor finnes massevis av ørret i vannet som ble tynningsfisket i helgen. 

Dette setter tettingsvirksomheten med settefisk i et enda underligere lys. 

Et prøvefiske basert på en natt forteller definitivt bare en liten del av sannheten om fiskebestanden i et vann!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har flere ganger dratt innom Abbortjern på vei hjem for å få opp selvtilliten etter blanking i Triungsvann. Min opplevelse er at ørretbestanden er småfallen og ganske tett i dette vannet. Pleier å gå ganske raskt å få lurt opp en tre fire 250 grammere. Har også tatt med samboeren hit på tur da det er en vann som er enkelt å få fisk i. 

For to år siden fikk jeg også en fisk på 500 gram med hvit sylinder  i dette vannet. Dette var vel en konkurranse som OFA haddd det året, noe som betyr at fisken var nylig satt. 

Det ser også ut til at OFA lurte ut noen hundre settefisk i Triungsvann når de først var i nabolaget. Hopper og spretter 50 grammere over alt der nå

Edited by Truls K. Johansen
Link to comment
Share on other sites

41 minutter siden, Truls K. Johansen skrev:

Det er interessant at Torp velger å ikke besvare spørsmålet: "Hva vet OFA om vannets egenrekruttering av ørret? Er ikke bekken i nordenden en vel fungerende gytebekk som år om annet produserer nok småørret til at vannet klarer seg OFAs ivrige fiskeutsettere?" Dette er noe av kjernen i problemstillingen (og ikke i tråd med Vannforskriften).

Kommentaren til Torp er vel egentlig bare en oppramsing og gjentagelse av fraser de har ytret før. Det blir ikke bedre ørretfiske i Oslomarka av den grunn.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutter siden, Eirik Rusten skrev:

Det var da en særdeles dårlig kommentar.

Enig, det virker som om all kritikk må møtes med markedsføring av seg selv.

Liker argumentet om at de kun har 2000 ettåringer på anlegget. Dette betyr vel ikke annet en at hele fjorårsproduksjonen, med unntak av disse 2000, har blitt satt som 0+.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...