Jump to content
Eirik Rusten

Map the hatch

Recommended Posts

Tenkte jeg skulle bare vise litt kjapt hvordan "Map the hatch" i Klekkedatabasen fungerer. Den funksjonaliteten kan feks brukes til å planlegge flueboksene basert på hvor man skal reise og når man skal reise dit.

Man velger først om man ønsker å se på alle habitater (elv, stille vann og kyst), eller om man vil se spesifikt på et (feks elv). Man klikker da på en av de 4 blå lenkene øverst der for dette (alle habitater er i utgangspunktet valgt).

Etter at man har valgt dette, kan man fylkesvis sjekke hva som klekker når. Er det en spesifikk flue du blir interessert i, kan du klikke på den for å lese mer. Inne på fluen vil du ofte ha imitasjoner fra Fluedatabasen som vil fungere fint for akkurat denne.

 Her har jeg feks valgt å se på klekkinger i elv i Hedmark fylke i September:

Så dersom du har planlagt en elve-tur til Hedmark i September, eller hva som helst egentlig, er Map the hatch en lur greie. Klikk deg inn og velg Elv, deretter klikker du på Hedmark og deretter se på September. Kan være lurt å se på måneden før og måneden etter, da klekkinger kan variere fra år til år som vi vet :)

Dersom man er på tur i et vann en plass i Oppland en fin dag i Juni og ser noen døgnfluer som danser i sivet, og vil vite hvilken det er, så klikker man seg bare inn på Stille vann, Oppland og Juni og man kan se på de forskjellige og sjekke.

Om det er spørsmål eller tips til funksjonalitet, så bare kontakt undertegnede, eller ta det her.

Eirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...