Gå til innhold

Jan_Haukaas

Anbefalte innlegg

Her er forøvrig en liten film fra fisket litt tidligere i høst. Tilgi meg om den er publisert før, men ser den ikke i tråden her iallefall. Fikk justert inn polaroidfilteret etterhvert. Fin smålyr som følger etter, om dere ser nøye etter kan en litt større fisk skimtes på bunnen litt til høyre litt ut i klippet.

 

 

Endret av Jan_Haukaas
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjapp tur idag etter lyren! Satt opp stanga og gjorde klart utstyret mens snøbygene raste forbi. Til slutt ble det en åpning i været og jeg stakk ned.

Hadde flere fine fisker som kom opp og kikka på flua uten å ta. Bestemte meg tilslutt å sette på en helt hvit Jiggy med røde gjeller, da ble det action med den gang. Fikk tilslutt opp 7 lyr fra 2-5 kg og en haug med småsei. En artig vri idag var at fisken faktisk jaget en del i overflata og ved flere anledninger ploget det store fisker etter mens jeg dro alt jeg maktet :) Ble noen heftige takes helt inne ved land.

Når mørket kom sigende kom småfisken virkelig frem så da ga jeg meg.

 

Jan

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag var det håndball som sto på programmet, jr på 8 år spiller i Træff og da er selfølgelig far trener. Etter å ha coachet 6 kamper på rad i Midsundhallen kom vi faktisk tilbake til byen mens dagslyset var fremme. Etter morgentimenes innsats ble søknaden om litt fluefiske innvilget av sjefen og jeg var kjapt avgårde.

Idag tok jeg med diverse kamera, inkludert et GoPro som ble montert på en laaaaang stang og diverse rot. Men det ble da litt video. Legger ved et klipp som viser 3 fisker, en liten knapt halvkiloen, så en brukbar lyr før tilslutt en som tar skikkelig. Det ble C&R og den største var ca 3-4 kg.

Klippet er lagt ut på Instagram, beklager at det ble en slags fil som skal lastes ned.....

 

Lyr uw.mov

Endret av Jan_Haukaas
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 1 år senere...

Ble en kjapp tur nedom huset idag.

Først en lyr på 2-3 kg som laga mye huss, gøy med fisk som drar avgårde.

Så kom det en kar som hadde vært ute hele dagen for å fiske agn til lina si, uten resultat. Sto å prata litt mens jeg fiska. Han gikk derfra med 4 seier og en lyr på ca 2 kg.

Etter at han gikk kom blåtimen.. Det var gøy :) Etter en fin fight kom denne opp i fjæra. Steike for noen utras :) NT8'en lå bra flat et par ganger.

Beklager dårlig bilde, men ønsker ikke å dra de langt på land når de skal ut igjen.

 

Jan

 

 

1 (2).jpg

Endret av Jan_Haukaas
  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Jan_Haukaas skrev:

Etter at han gikk kom blåtimen.. Det var gøy :) Etter en fin fight kom denne opp i fjæra. Steike for noen utras :)

Jøss, den var flott! Hva estimerer du vekta til? I indre Oslofjord der jeg fisker mest hender det at det går på sei på flua. Disse er dog i microsize :-) Tror ikke jeg har fått lyr på flua. Hadde ikke vært feil med en råsterk 2-kilos lyr på 7'ern!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Jan_Haukaas skrev (På 7.10.2017 den 22.04):

Hei

Høsten byr på mye rått fiske i sjøen med fluestanga. Jeg har funnet noen godplasser som tidvis holder stor lyr. Dvs fisk fra 2-10 kg.

Oppsettet er ei 10" #7 Guideline Reaction FRS med ei Vosso snelle og Airflo 40+ synk 3. Funker utrolig bra :)

Men her kommer det lille problemet, jeg har kroket flere skikkelig store, altså fra 7-10 0kg, men sliter med å få de opp på land. Grunnen er enkelt og greit at de stikker avgårde som en laks på dop og går dypt på bunnen og setter seg fast. Drev å rota med en idag i over 15 min uten å få den løs. Dette er det bare de skikkelig store som gjør, 2-6 kg greier jeg å holde noenlunde kontroll på.

Noen tips ?

 

Jan

Have no fear, lyrkongen is here. :D

Det jeg brukte i Trondheim, aka storlyr mekka, var en lpxe rs #10 med synk 7 (airflo).

Beste flua, med mest lyr på samvittigheten, var en liten bunny (ca 6 cm) i rødt, på en big game light fra mustad (kort kropp vidt gap), og 0.45mm fortom, ca 1m.

så er det kjøringen, du må kjøre de som en GT, hardt som faen.

 

 

Endret av Igor Soldo
  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...