Gå til innhold

Gjeddefiske


Truls

Anbefalte innlegg

9 timer siden, Rolv Seehuus skrev:

Huh - har du link eller noe som dokumenterer dette forbudet? (Eller er det snakk om en annen type 'sperring'?) Forsøker google litt, og det eneste jeg finner er at det er fritt fiske i Øyeren og tilsluttende elver, og ingenting om forbud i Øyerendeltaet. Jeg hadde blinka meg ut dette området for en tur eller tre på vårparten, men veldig trist om det skulle være ulovlig å fiske der :(

https://www.rb.no/lokale-nyheter/strengere-regler-rammer-fiskerne/s/1-95-6551938

 

Finnes også en kartoversikt på pdf om en søker på "ferdselsforbud Øyeren"

Fautøya er så vidt jeg vet utelatt reglene. Også kan man jo fiske høyere opp i Nitelva. Men er ikke like kult der. ;D

Endret av Marius_A._Book
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Truls H. Johnsen skrev:

Har vurdert å lage opp en del av de muppetsene, men vært litt skeptisk pga krokplasseingen helt foran på flua. Har dere opplevd noe særlig bomhugg på disse, og kunne de like gjerne vært bundet på en stinger (ser bindevideoen om en stund...)? (Ps, bare gøy med litt skrytebilder<<l, gjør meg bare mer lysten på å satse litt)

Jeg tenker i hvert fall bruk ab belly. Har kajakk også, men er ikke så komfortabel med å fiske fra den. Mulig det er en tilvenningssak(?)

Ikke hatt noe problemer med at fisken ikke sitter.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd å fiske fra kajakken noen ganger, men synes det føles utrygt. Ukomfortabel med det, samtidig er det en rask måte å forflytte seg på så det kan hende jeg gir det noen forsøk til. Ellers blir det nok belly som blir mest brukt antar jeg og det er i og for seg grit nok det, men da føler jegat jeg bør være sikker på hvor fisken er. Men det lærer jeg meg nok etter hvert uansett.

Her er et skikkelig juletre av ei flue, det er masse abbor i vannene jeg har sett meg ut å starte i. Men er er det en del vann å velge i, men jeg tror jeg har sett meg ut et par potensielt gode vann. Relativt god sikt i de faktisk så jeg lager noen dusere i tillegg til flashabou fluene som på bildet. Her er det bucktail og flash 

Blir gøy å prøve noe nytt!

 

 

 

DSC_0367.JPG

DSC_0366.JPG

DSC_0368.JPG

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg viste jeg hadde det et sted i hobbyrommet. Jeg kjøpte etter å  mistet en dorado på 15 kilo som bet av 40 punds fluorcarbon sene. Materiale er vel litt ala det som er i recoil ringer og det kan bindes med vanlig slukknute. Har bestilt stålwire som selvfølgelig er mye billigere, mens to pakker av titanium wiren ca 9,5 m kommer på 330 kr med frakt. Den er også mer motstandsdyktig mot bend. Bestilte et par pakker 20 pund så jeg har til gjedda og andre fisker med skarpe tenner.

wire2.JPG

wire1.JPG

Endret av Terje Bendiksby
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den der så nice ut. Er litt skeptisk til wire, men det påstås jo at gjedda ikke bryr seg nevneverdig. Men det føles bare så snålt å skulle ha 30 cm ståltråd før flua...

Har forøvrig fått et annet fornuftig redskap i posten i dag. 30cm lengde, og noe litt annet enn den til ørreten får'n si. 

 

mms_img1030919556.jpg

  • Lik 1
  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Det var litt artig, kom over denne i går kveld og så den. Interessant tema dette, men jeg ville nå anta at vær og vannforhold har mye å si for hvilke farger som er best, men etter hva jeg har lest og hørt så virker det ikke som gjedda er alt for redd for litt farger (vanligvis)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg har nettopp vært på en sonderingsrunde ved et av de vannene jeg skal legge ned en skikkelig innsats etter gjedda.

Vannet er stort sett isfritt, og kun is i de grunne og skjermede buktene. Fristet veldig å gjøre noen forsøk allerede. Vet det er mye gjedde her, bade mellostore og store og lurer på om det i det hele tatt er noen vits å prøve nå. Iskaldt i vannet... 

Er det noe vits å prøve, og hva bør man i så tilfelle gjøre om man skal ha en sjanse til å lykkes?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Trond Ingebrigtsen skrev:

De fisker jo gjedde på isen, så den eter også når det er kaldt!

Prøv, i verste fall blir det bare en bomtur! :14_relaxed:

Det var det jeg tenkte også, men litt usikker på hvor aktivt den jakter. Får man den til å jakte på ei flue..?

Blir nok en prøvetur. Frister veldig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde meg i et av vannene i nærheten som har gjedde og ikke is, mest for å prøve et par stenger som er bygget for formålet og ikke minst pontongen. Og alt sto til forventningene og vel så det. Hadde ikke regnet med å få noe fisk, da vannet er iskaldt og bærer preg av å være smeltevann. Men greit å gjøre seg litt kjent før det starter. Var faktisk borti fisk, og hadde to hugg, den ene tok med skikkelig tynge så det tror jeg var en fisk med god størrelse.

Aggressiviteten og tyngden i hugget føltes veldig bra, og dette tror jeg kan bli kjempegøy når vanntemperaturen kommer se litt opp.

Artig å få prøvd seg, og jeg gleder meg til det starter skikkelig. 

mms_img7092857181972426565.jpg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å endelig å ha fått tatt noen kast etter gjedda, og faktisk hatt to hugg så ble jeg såpass giret på å få prøvd dette fisket mer så da var de bare å binde opp noen tuber. Regner med at disse kan fungere.

Ser veldig frem til å komme i gang, og de brutale huggene jeg hadde tilsier at jeg kan komme til å trives godt med å fiske gjedde på flue! Ble forøvrig litt artig effekt med blitz på disse fluene

 

 

mms_img21331626290838619.jpg

mms_img7719248510879473425.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...