Gå til innhold
Truls

Vadere og garanti

Anbefalte innlegg

Garanti er opp til leverandøren.

Reklamasjonsretten - som er noe annet enn garanti, handler om din rett til å klage ved fabrikasjonsfeil e.l m. Denne er to år, om ikke varen er forventet å leve vesentlig lengre enn to år, da er reklamasjonsretten fem år.

Jeg vil tro at en vader sannsynligvis har vanlig reklamasjonsrett (dvs to år.)

Endret av Rolv Seehuus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mer detaljer her - lettlest oversikt. Merk for eksempel at butikken ikke uten videre kan sende deg til leverandør, og at du sannsynlig vis har krav på låneprodukter i mellomtiden.

Endret av Rolv Seehuus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ingen vaderprodusenter hadde overlevd i møte med forbrukerkjøpsloven. Jevnt over er alle vadere av for dårlig kvalitet. Etter loven skal alle være tette i fem år.

Forbrukerkjøpsloven gjelder uavhengig av evt garanti gitt av produsent. Garanti får kun betydning i de tilfeller denne gir forbrukeren bedre rettigheter enn hva som fremkommer av forbrukerkjøpslovens minimumskrav (preseptorisk lovgivnig).

Reklamasjonstiden er antagelig fem år på vadere, ettersom de normalt er ment å vare lenger enn to år. Om da vaderene skulle lekke, har selger rett til å forsøke å lappe disse for egen kostnad maksimalt to ganger. Hvis ikke kan du levere inn buksa og kreve kjøpesummen tilbake (heving), evt ny vadebukse (omlevering).

Grunnen til at vi ikke har fått en rettslig avgjørelse på dette, er at prisen på vadere er såpass lave at det ikke står i forhold til evt sakskostnader. Men nå koster premiummodellen til Simms 10 000kr, så på ett eller annet tidspunkt er det en som blir forbannet og kjører saken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, Knut R. Skåre said:

Reklamasjonstiden er antagelig fem år på vadere, ettersom de normalt er ment å vare lenger enn to år.

Ordlyden er _vesentlig_ lengre enn to år. Hva forventer man egentlig, når man kjøper vadere til 2000,-? 5000,-? 10000,-?

Den forventede levetiden henger vel tett sammen med bruksmønster også... :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er en grunn til at jeg skrev at reklamasjonstiden antagelig var fem år. Jeg forventer helt klart at vadebukser skal vare lenger enn to år med normalt hard bruk.

Unntaket er selvforskylte skader, slik som piggtrådgjerder og regelrett klodrikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

×